|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
LCD 19' ili 20' za internet i tekst
Podzrav. Imate super teme, čovjek stvarno nauči jako puno o monitorima na ovome podforumu. Ako mi netko može pomoći u izboru, treba mi monitor za internet i za rad sa tekstom, Word, Excel i neki slični programi. nekoliko sati dnevno. filmove gledam rijetko, a igrice ne igram. tražim jednostavno vro kvalitetan monitor u kojeg mogu gledati satima bez ili sa najmanje umaranja očiju, s obzirom da bih s njime radio nekoliko sati dnevno (6-7-8 h). koliko mi to znači govori to da sam spreman izdvojiti do 2,5K za jedan takav, vrhunski monitor za takvu namjenu. nadam se da sam eliminirao ekrane sa ultrabrzim odzivom, jer me filmovi i igrice ne interesiraju. a ako ima jeftinijih od 2,5K - OK. ![]() ![]() 20' ekran (ne WS nego 4:3) bi mi bio idealan ali vjerojatno su takvi modeli dosta skuplji od 19-ica iste kvalitete... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
HP LCD 19" LP1965 za 2450kn..mi se cini naj bolj izbor i ja sam se za njega odlucio...procito sam na desetke recenzija raznih monitora do 3 000kn...i dosta se raspitivao...pa ti sad vidi ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
da skratimo priču, imaju li kakve garancije ili nešto slično ? hvala na preporuci, iz Zagreba sam a ne znam gdje to mogu pogledati. ![]() i ja vidim stalno teme na temu tog HP-a ![]() ne ozbiljno, ne sviđa mi se to ... jel ima Philips sa istim karakteristikama ? Zadnje izmijenjeno od: Markos1. 07.05.2007. u 16:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Ne znam na koju kategoriju monitora ti ciljaš, ali u cjenovnom rangu od 2500kn nalaze se uglavnom monitori s TN matricom, odnosno s najlošijom matricom. Oni bolji su od 3500kn na više. Disclaimer: ovo sam napisao zbog navoda da želiš "vrlo kvalitetan monitor". Međutim, većini korisnika je i TN matrica dovoljna (u onu manjinu spadaju grafičari i ljudi sa sličnim poslovima). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
koja je minimalna cijena monitora sa PVA/MVA ili IPS matricom ? ne znam koja je razlika između tih matrica, jedino sam upamtio ![]() ako ima i do 3K, zašto ne, gledam da traje vječno, ko ova Philipsova CRT 15' kanta jedno 10-15 godina ![]() p.s. izmijenio sam nešto gornji odgovor, |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Ovaj HP ima MVA matricu. Philips 190P i on su koliko ja znam jedini ekrani s tom matricom ispod 3000kn. Jedini je problem sto izgleda tog Philipsa nema ni u tvornici, tako da je HP jedini izbor. Samsungov 970P s takvom matricom kosta oko 3800kn. Zasto te brine HP? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Pitao uvoznika za HRV ![]() i meni je PHILIPS bio prvi izbor...al HP je kvalitetna marka tako da nemas straha ![]() Garancija ti je 3godine...kako i za PHILIPS...al ni philips nije neko olicenje kvalitete meni je prijtelju crko lcd nakon 13mjeseci pa sad ti vidi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
@focal, koji philips je crko tvom frendu? što se tiče HP-a, normalno da ću posumnjati u proizvod firme kojoj primarna orijentacija nisu monitori i još ih sastavlja od tuđih dijelova. iako mi je HP za sada prvi izbor (hvala za info, matesonic) ![]() ![]() čini mi se da Philips vani ima i zero pixel garanciju, jedan od vrlo rijetkih takvih. na našem tržištu takva garancija ne postoji. a ne znam ... gledam LCD kupit već mjesec dana, ima ih mali milijun i najteže mi je odlučit se. a ne želim brzat ... a ne znam ima li tko kakva iskustva sa 20' monitorima ? oni su mi nekako najljepši za oko ... ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Markos1. 07.05.2007. u 20:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Power Abuser
Datum registracije: Nov 2006
|
mogu ti preporučit 2 jako dobra monitora, 1 sa TN matricom a drugi sa S-IPS, zavisi kolko love misliš dati Samsung 204B sa unaprijeđenom TN matricom 2524kn u Linksu, to je sad dobra prilika jer je u ostalim trgovinama oko 3000 Dell 2007FP sa najkvalitetnijom od osnovnih matrica, S-IPS, imam ga i fenomenalan je, puno sam za kompom i uopće mi se oči ne umaraju, imaš ga za 3308kn u M-Computersu (web shop), a za 3500 u kodeksu i adm-u, postoje i modeli sa PVA matricom ali budući da ćeš ga koristit za word i internet to je možda i bolja solucija ako te zapadne, tako da nećeš promašit s njim |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Inace 2065 je bolji monitor s obzirom da ima IPS matricu. Generalno ti je manje vise svejedno u biti koju matricu koristis kod uredskog poslovanja ali ako ti nije presitno svakako je bolji 2065 zbog drasticno vece radne povrsine. Jos jedna zgodna stvar kod HPa je da imaju worldwide garanciju, pa nije bitno gdje je kupljen kad se pokvari!
![]() |
![]() |
#13 |
Power Abuser
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
hvala, conroe. do filmova i igrica mi nije stalo ništa, nek bude i ghostinga, samo da bude gušt buljit u ekran 10 sati ![]() i u tome je fora, znači, PVA = najbolja crna boja ... ![]() @anthrax zabuna, gledao sam WS 2045 model u m-computers, i još bez PDV-a. ![]() sto se tice velicine tocke, imaš pravo, na 20-ici mi je ipak premala ... 19ica je po veličini točke ipak njabolja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
PVA i MVA su prakticki istih karakteristika, nemos fulat ![]() *VA ti imaju zivlje boje dok IPS ima vjernije + crna na IPS vuce na sivkastu dok je kod *VA matrica zbilja crno. Sto se cijene tice, bas steta, vec sam se ponadao! inace... ne znam dal si kad radio na 21" CRT monitoru... Naime ista je stvar, vidljiva dijagonala njemu i 20" LCDu si identicne. Ne nagovaram, ali samo preporucujem da provjeris i 20" ipak posto je radni prostor zaista drasticno veci (zavisi cime se bavis naravno o tome kolko je to bitno)
![]() |
#16 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Nemoj širiti dezinformacije. Kvaliteta crne ponajviše ovisi o kvaliteti pozadinskog osvjetljenja, te od monitora do monitora (u principu skuplji imaju bolju crnu), dok nema velike veze s tipom matrice (dok god nije TN). Crna kod IPS malo vuče na ljubičastu (pri gledanju sa strane) dok kod VA matrica bude sivkastija, s manje "crnine". Istina je da VA matrice imaju bolji kontrast u novije vrijeme, ali to je ponajviše zahvaljujući jakom brightnessu.
![]() |
![]() |
#17 |
Power Abuser
|
hm da ako imaš slabiji vid onda će ti točka na 20 inčnom bit premala međutim imaš puno više radnog prostora imaš Philips 190P7ES sa P-MVA matricom za 2234kn u Nitelu a za 2300 u Feniksu i Infoplusu |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
npr: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=100.319.059 http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=100.319.018 http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=100.319.061
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
@mar.. Od IPS modela za koje je sigurno da imaju tu matricu sam vidio samo jednog EIZA koji je imao sivkastu crnu da ga j., moguce prejako pozadinsko osvjetljenje, inace super monitor. A od VA matrica sam duze imao prilike radit s 193p koji je imao crnu kao ugljen, tak da.. Valjda si u pravu jer ipak imas veceg iskustva s raznim monitorima @conroe.. jesi siguran da ima tih monitora tamo? jer to sto su u cjeniku nist ne znaci nazalost.. @fanatik.. philips ima garanciju na savrseni panel samo na jeftinije monitore s TN matricama, ali generalno je garancija 3g
![]() |
#20 |
Premium
|
http://www.feniks-kompjutori.hr/index.php?module=proizvodi_opsirnije&id=449 http://www.nitel.hr/shop/opis/?id=666997 PE7S omjer 1300:1 niiiiiiiiiiiiiice :P @anthrax da, treba pročitati raspravu sa Perfect Panel temom ![]() ![]() @fanatik osim pokazivanja činjenica, bilo bi lijepo da pokažeš i malo kulture. u svakom slučaju nadam se da ti je srce na mjestu nakon što si obznanio da lupetam. Zadnje izmijenjeno od: Markos1. 08.05.2007. u 16:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
činjenica je da da philips kod nas IMA garanciju na bad pixele. činjenica je da uopće nisi provjerio jel IMA ili NEMA. činjenica je da si tvrdio da NEMA. širenje neistinitih informacija ja nazivam LUPETANJE. srce mi je na mjestu. ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() |
#24 |
Premium
|
da li netko zna koju matricu ima Benq 22" ? baš mi je zapeo u oko u HG Spotu, piše mu u specifikacijama vidljivi kutevi 170/160 i stvarno se teško primijeti da je TN Zadnje izmijenjeno od: Mar. 11.05.2007. u 21:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#29 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|