|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
Monitor se uvjek ne pali poslje reseta kompjutera.
Ponekad mi se nece da pokrene monitor iz standby-a. tj. lampica samo blinka, a na kompjuteru se sistem diže i radi normalno. Probao sam sa dva monitora Samsung 755DX i 957NF i ista situacija, tako da nije do monitora ili kabela. Konfiguracija je nova: E6300, gigabyte ds3, gigabyte X1600, 2xkingmax 1gb, Fortron 350w... kompjuter inace radi OK i nista ne zeza osin toga. Cini mi se kao da ne dobije "signal" da se treba upaliti. Najgore je sta mi se to desava i pri instalaciji windowsa i onda kad treba upisati kljuc ili regionalne postavke, a mene nema nigdje :-) Probao sam cackati i postavke u Biosu, ali uvjek isto, par puta se upali, pa opet par puta ne. Nemam drugu PCI graficku, pa nemogu probati da li je do toga. Koje postavke u Biosu bi trabalo dirati, ako je do toga? Kako ispitati maticnu i graficku da nije do njih (nemam drugu)? thanks. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
To je definitivno grafulja.... To se i meni događalo na jednoj FX5200... Možda dečki znaju kako provjeriti bez druge grafe dal je grafa u pitanju... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Registered User
|
Primjetio sam kad se kompjuter pali da ako ne cujem "beep" od ploce ni monitor se ne pali. Grafička nema dodatni molex. To je ona SilentPipe2 bez ventilatora. Radio sam "svoju" verziju Windowsa, pa sam izbacio stvari popuit Hibernate-a. Uglavnom mi skoro uvjek kad radim restart to napravi da nema monitora. Stavio sam nove drivere za maticnu, update Biosa je na F10 (zadnji), sad cu probati napraviti ClearCMOS jer sam vidio da neki to preporucuju, pa javim rezultate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Evo napravio sam Clear CMOS i za sada 4-5 restarta je OK. Jos nisam sve ustelovao (overclock...) pa cu vidit da li ce biti promjena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Imam potpuno isti problem kao Hrc 007, prvo sam mislio da je do napajanja,promijenio ga i opet isto,zatim sam mijenjao i grafu,opet isto, nakon restarta,ekran crn a komp radi. Imam Asusovu MBO P4V 800D-x i našao sam kako napraviti Clear CMOS,evo slike: ![]() Moram pomaknuti ovaj jumper,ali sad mi nije jasno da li moram ugasiti PC,maknuti jumper pa ga upaliti i zatim opet ugasiti pc i vratiti jumper,da li je onda napravljen Clear CMOS? Ili ima neki drugi način? ![]() Još da kažem,kad je pc hladan,onda se normalno resetira, čim se malo zagrije,nastaje navedeni problem. Hrc,oprosti što ti upadam u temu,nisam želio otvarati novu jer imamo identičan problem. Edit: Evo našao sam upute,možda nekome i zatreba: a. Turn OFF the computer and unplug the power cord. b. Remove the onboard battery. c. Move the jumper cap from pins 1-2 (default) to pins 2-3. Keep the cap on pins 2-3 for about 5~10 seconds, then move the cap back to pins 1-2. d. Reinstall the battery. e. Plug the power cord and turn ON the computer. f. Hold down the to re-enter data. Please save all data before you exist. Zadnje izmijenjeno od: Enigma neo. 05.05.2007. u 02:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Evo opet isto. Neznam u cemu je problem, nema nekog "patterna". Nehad se upali nakon reseta, nekad ne. Nekad se ne upali i kad se monitor prvi put pali. Ja mislim da to ima veze sa maticnom, ali neznam da li i kako to reklamirat. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|