|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
LCD 19" NEC MultiSync 90GX2pro
LCD 19" NEC MultiSync 90GX2pro,1280x1024, = 2.711,33 kn M-computers sta mislite o ovom monitoru to bi trebao bit jedan od naj boljih za tu cjenu... svaki komentar i sugestivan prijedlog je dobrodosao ![]() Monitor bi se koristio za sve al najmanje za gledanje filmova... Zadnje izmijenjeno od: focal. 03.05.2007. u 14:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
niko nista SMRC ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ako se ne varam taj model bi mogao imati TN matricu, za razliku od 200GX2 koji ima IPS. Pogledaj što kažu za vidljivi kut. Ako je 160° onda je TN, 170° MVA ili 178° IPS. Mislim da je najbolji ~ 2500kn 19" Philips 190P7ES |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
je al mi je prijatelj kupio philipsa...i dobio je samo jednu godinu garacnije...to je bila specificna situacija...al to nije bitno bitno je da je poce crkavat nakon 13mjeseci...i to je kupio top model od philipsa prije godinu ipo dana... a jos uz to kad gledam u taj monitor 30min pocnu mi suzit oci cili mi je sugav...i to je bilo tako kad ga je tek kupija.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Philips 190P7ES je dobar monitor. Jel to MVA gore? Citiraj:
Mozda ti je frend nafrljio brightness i contrast na max pa ti zato smeta. O kojem je tocno monitoru rijec?
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
znam da je trebo dobit 3godine....al monjitro vise nece da se pali gasi...ukratko skovaca teska... http://www.autronic.hr/proizvodi/art...=MONPH-190X7FB monitor ovako izgleda sad neznam tocno jel taj isti model...znam da je za njega dao skoro 4k kn i da je 19"... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
190X (5, 6, 7) ima TN matricu, dok 190P ima osjetno bolju P-MVA. Ovo s garancijom mi je prilicno sumnjivo... Samo ti uzmi 190P, neces pozaliti. Kako kolege kazu, na frendovom 190X su ti suzile oci zbog pretjerano pojacanih brightnessa i kontrasta. Pa ja na ovom philipsu 150S4 drzim na 30% osvjetljenje i kontrast na 55%... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
zanci kad bi smanjio kontrast i pozadinsko bilo bi u redu ...Hmmm... nekako ste me uvjerili jel sam malo citao o tom PHILIPSu i svi ga hvale na sva zvona..pa sad...a jos je i jeftiniji... jel u nitela je 2200kn sto nije puno definitivno i jos me zanima jel ovaj kontrast 1300:1 stvaran ili su to one greze seme ka u samsunga (2000:1 a u biti je 700:1 stvarno) Te me malo grize sto je 8ms...znam da nebi trebalo bit sjena(BLOORefekta) al bilo bi fino kad bi me jos vi uvjerili u to ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
prcknedl
|
Pogledaj recimo Eizo L768AS-K u Ve-milu za 3449kn. Ima PVA matricu (prema prad.de), uostalom, Eizo radi vrhunske ekrane, blize poluprofesionalnom. Potrazi i HP LP1965, S-MVA matrica, u dojcland kosta pisljivih 288 eura. Koliko je kod nas i gdje-pojma nemam. Edit: Philipsa 190P nema nigdje, izgleda da je nestasica u tvornici ![]() Zadnje izmijenjeno od: Matesonik. 05.05.2007. u 09:34. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
prcknedl
|
Ja imam philips 150S4 koji ima odziv 30ms i cisto mi je dobro u igrama. U NFS:Underground vidim zamucenje samo kad onaj ispred mene vozi "slalom" jako brzo, tak da nije strasno. Sad, mozes li otrpjeti sasvim lagani blur efekt ili ne, tvoja je stvar ![]() edit: Pa svi predlozeni ekrani s PVA/MVA imaju veliki (20ms) odziv... Ako ne mozes bez ultrasupermegaturbo odziva od 8ms ili manje, odi na TN philipse, no imaju losije boje i vidljivi kut... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
gledaj ja nepatim da mi bude 2ms....samo trazim neki optimum...da je odziv 16ms ili manje idealno 8ms i da su dobr boje i vidljiv kut....i ovaj 190P je idealan izor...al naravno nista nemoze bit idealno jel ga NEMA ZA KUPIT ...pa to se samo meni moze desit....gledo sam 200P ffs skuplji je vise od 1000kn od ovog 190P...malo prevelika razlika.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
vidis stvarno...nisam se toga niti sjetio je nikad nisam vidio u zivo HP LCD....po karakteristikama to bi trebao bit isti tip monitora ako i PHILIPS 190p neka me neko ispravi ako sam u krivu... Ima li ko iskustva sa HP LCDovima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
www.prad.de Tamo imaš dosta recenzija LCD-a, HP-i dosta dobro prolaze.
![]() |
#18 |
Premium
|
STA NiKO OD VAS NEMA HP MONITOR(ili ga je bar imo prilike vidjet)... jel nekako mi sve izgleda za mi je jedina prihvatljiva opcija HP LP1965 za 2450kn... I koliko se meni cini ima istu maricu kao PHILIPS 190p...ako sam u krivu neka me neko ispravi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|