Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.05.2007., 14:31   #1
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Red face 7600GT SilentFX se kuha...

Nije da me čudi, sve ja razumijem, ali trebam rješenje problema....

Dakle, imam Gainward 7600GT PCIE, 256DDR3, SilentFX (pasivno hlađenje)....
I radi ona normalno, sve pet po windowsima i tak...

I igram ja tiberium wars na full detaljima (1280x1024) i fura ona to bez probema...
No nakon par sati igre mogu je izvadit i ispeć jaja na njoj...
U igri se to manifestira kao blago zastajkivanje igre kod većih gužvi na mapi i sl., no nije da se ruši kao kod slučaja kad ju kloknem sa expert toolom - e onda se već ruši, no to nije niti bitno, jer ne mislim niš klokati....

E sad, treba je ohladiti, a neće mi se baš montirati neki zalman na nju ili neš slično...

Valja napomenuti da u kučištu nema niti jednog venta (osim na procu i napajanju), ali je otvorena bočna stranica kučišta...
Uskoro mi dolazi TT Soprano DX kučište sa ona svoja dva venta (140mm sprijeda i 120mm straga..)
Zanima me da li bi oni stvarali dovolji protok zraka u kučištu da se grafa ne bi baš tako jako grijala, a da ne moram stavljati nešto na nju....

eluminer je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2007., 14:40   #2
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Taj Soprano bi trebao omogućiti dobar protok zraka, samo je pitanje koliko će biti glasan
Ako će se kartica i dalje grijati uvijek možeš staviti nekakav 80 mm vent na nju improvizacijom (da ne daješ novce za nove hladnjake)
Jedna preporuka - zamijeni termalnu pastu na hladnjaku kartice sa AS Ceramique ili Silver, to bi također trebalo pomoći

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.05.2007., 14:44   #3
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Pošto sam ja imao takvu ISTU, mislim da je riješenje jedan vent na bočnoj stranici plus jedan sprijeda i jedan straga...na full loadu mi je bila oko 70 stupnjeva...i to naklokana na 650/1700
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2007., 14:53   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nažalost, cijela ta Silent serija baš i nije namijenjena žešćem igranju bez obzira na karakteristike (7600GT i GDDR3). Ako se misliš igrati, ja bih iskreno savjetovao nabavku klasične grafe hlađene ventom.
Staro 01.05.2007., 17:33   #5
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor gilbert5 Pregled postova
Pošto sam ja imao takvu ISTU, mislim da je riješenje jedan vent na bočnoj stranici plus jedan sprijeda i jedan straga...na full loadu mi je bila oko 70 stupnjeva...i to naklokana na 650/1700

To i je ta tvoja....

Inače, super sam zadovoljan karicom, a vidjet ćemo kad stigne kučište šta će reći....

eluminer je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2007., 18:23   #6
lopinar
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor geniusboy Pregled postova
ali je otvorena bočna stranica kučišta...
Pa zato i kuha! Nema nikakvog strujanja zraka preko nje.
U onom drugom threadu o kuhanju me nisu slušali pa ću probati i ovdje: Zatvori kućište. Ako ne namjeravaš stavljati vent na zadnju stranicu kućišta, zatvori rupe za ventilator, najbolje izolir trakom. Isto vrijedi za rupe na bočnoj stranici ako ih ima; možeš eventualno ostaviti par otvorenih pri dnu kućišta. Skini lim sa prvog slota ispod grafičke kartice. Na taj način, napajanje će uzimati zrak djelomično kroz prednje otvore na kućištu, što će hladiti diskove i ploču, i dio kroz otvoreni slot, preko grafičke kartice. Ako temperatura grafičke ne padne bar 20°C, dajem otkaz.
lopinar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno