|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Jumper za SATA II-->SATA I?
Vidim da neki diskovi imaju jumper za prebaciti na SATA I, npr. WD. Ubacio neki dan jednog hitachia u jednu masinu koja ima stari SATA kontroler. Disk nema jumpera...pomocu onog hitachi feature tool-a moze se prebaciti u SATA I mod iako disk savrseno radi i bez toga. Treba li to prebacivati? BTW, hitachi dolazi s tvornicki iskljucenim AAM (sto je recimo OK), ali je i SMART bio iskljucen (sto mozda i nije OK) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
SATA I/II tak svejedno, razlike u brzini nema. A sa SATA I moš imat manje problema oko drivera etc. Tvornički isključen AAM je jer bi inače bio slabiji na testovima po Access time-u od ostalih. A većina ne pati na tišinu. Što se SMART-a tiče, meni to ovisi o ploči, točnije, SMART se uključuje u BIOS-u od matične. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
ne znam detalje kako i zasto, ali meni se osjeti razlika izmedju sata1 i 2... nekih 50ak MB/s naravno, u prilog sata2 ![]() ( primjer kod mene sata1-plavo, sata2-crveno )
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|