|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
problem sa Samsung SM 940NW
kupio sam ga danas u linksu jer sam stari 920N dao burazu, i sve je za 5, al stvarno me zivcira nesto sta sam identificiro kao: Black light bleed znate kad gledate film pa vam ostane nesto crnoga odozgo i odozdo monitora, e pa meni je to gornje crno poprilicno svjetlije nego doljnje, jel to do monitora ili se treba nesta dodatno podesit u postavkama, ako da, sta? jer sam pokusavo dosta dugo bez uspijeha, da trazim u linksu da mi zamjene monitor? i hoce li mi ga uopce zamjenit zbog ovog? evo slika kako to izgleda, http://img299.imageshack.us/img299/6595/dsc02882qu5.jpg ako usporedite doljnju i gornju stranu sigurno cete primjetiti razliku, i to uzasno zivcira pogotovo dok gledam film... |
![]() |
![]() |
#2 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Nema ti se tu što napraviti osim da ga zamjeniš ako ti priznaju, ali velika ti je šansa da će drugi imati isti problem. Tako da ti je najbolje ako možeš isprobati prije kupnje. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Premium
|
cek, znaci...nazovem ih telefonom i pitam dal ce mi dat novi za taj problem, onda im ga odnesem, oni pogledaju, vide da stvarno je black light bleed i daju novi te ih pri preuzimanju novog pitam da mi pokazu sliku itd? Zadnje izmijenjeno od: Astral. 27.04.2007. u 23:31. |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Poanta je da si to trebao napraviti prije kupovine. Kolko ja znam black light bleed nejde pod garanciju jer to nije greska na monitoru. To je takav monitor. Inace kad sam uzimo monitor u Linksu prije mjesec dana trazio sam da mi ga spoje da ga provjerim i odma su mi donjeli dva spojili i mogo sam uzet koji sam htio. |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
Ja sad vise nisam tocno siguran o cemu ti govoris. To da ti je gornji dio ekrana svijetliji nego donji? Koliko? Ovisi li to o kutu gledanja? |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
sorry, valjda sam 1. put kad sam cito o tome slucajno procito black umjesto back pa mi je tako ostalo u sjecanju, moje isprike... |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Odi u servis i budi ljubazan, objasni pokaži i to je to, ako nije prošlo 7 (8) dana onda možeš tražit drugi. A što se tiče Linksa i isprobavanja monitora, i to rade, spoje ga na komp preko VGA kabla i provjeris sa jednim od programa bad pixele, ako ima pokažeš dofuraju drugi. Eto. ![]()
#14 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
a i ono malo bleeda što vidiš nije razlog za reklamaciju. svaki monitor, pa i oni najskuplji znadu imati problem s probijanjem pozadinskog svjetla. a pogotovo najjeftiniji modeli. Tako da ne vjerujem da ćeš išta dobiti reklamacijom. što se tiče filmova, malo zumiraj sliku da nemaš crne trake i to je to. jer backlight bleed jedino primijatiš na crnoj podlozi, na svemu drugom se teško skuži |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
tocno to ![]() btw. zvao sam links i rekli su da u zadnje vrijeme imaju puno takvih prituzbi i da ako zelim, mogu otic direktno u m san jer oni ionak idu preko m san grupe pa ce bit brze ak odem direkt njima, al da su male sanse da ce mi dat drugi jer kao mora bit stvarno veliki bleed da daju drugi tak da mislim da ni necu probat... poslo sam im mail pa cu vidjet kaj kazu (ako odgovore) btw.2. jel se taj back light bleed moze pogorsavat s vremenom ili to ostaje tako kako je? ako se ne pogorsava onda mi jos nije tak ni strasno i dalo bi se izdrzat.. |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#21 |
Lika u mom srcu
|
dobro SRV, nemoj pretjerivati sa kutevima gledanja, jer je TN matrica daleko od fenomenalnog ![]() a ti Astral, tvoj ekran ima minimalan bleed kakvih sam monitora vidio. to je još super. ne ispalti ti se za***avat i nosat monitor jer nećeš ništa dobiti... pomiri se s tim. |
![]() |
![]() |
#25 |
member
Datum registracije: Jan 2003
|
Ako kupac nije zadovoljan proizvodom u roku 7 dana links vraca pare.... |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Nemam 180 kuteve, ali dobrih 160 imam. Znam da TN inace ima male kuteve, ali ovo je fantazija naspram nekih 140 koliko je inace. |
![]() |
![]() |
#28 |
Lika u mom srcu
|
SRV - imam i ja kut od 160... samo taj kut više ne pokazuje sliku kakva treba biti, već je sva žuta, bez boje, bolje rečeno nikakva. kut gledanja na sve i jednom LCD-u je najlošija karakteristika LCD tehnologije. Nisu ni blizu CRT ekranima. |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
ja nemam problema s tim, imam samsunga 920N i ovog nesretnog 940NW, ali na svakom se bez problema gleda sa 160 stupnjeva, ajd nije totalno savrseno ko kad gledas ravno u njega, al nije nikakav bed...mrvicu je slika tamnija ak si bas ono...u kutu ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Lika u mom srcu
|
gle, astral, nemoj govoriti ono što nije ni blizu istini, i da ljudi dobiju krivi dojam. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|