|
![]() |
#1 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
DVD Overburn
Da li nekome uspijeva overburnati DVD-e i koliko je to čitljivo na linijskim čitačima? Nabavio sam komplet Lone Gunmen seriju koja zauzima oko 80Mb više nego što je kapacitet medija i sad ne mogu snimiti (sa CD-ima nisam nikad imao problema nabaciti par megabajta više, čudno mi je da ne DVD ne ide 80Mb što je samo 1,7% ukupnog kapaciteta) Glupo mi je to stavljati na 2 DVD-a (i jedan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Kako misliš ne ide? 4600 MB je max kapacitet koji dozvoljava Nero za overburn. I to radi OK. Koliko je čitljivo po linijskim playerima - znaš i sam da je to loto.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne mogu svi snimači napraviti overburn već samo neki. Neka Igorba kaže, ja ne znam točno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Eh, tek sam sad skužio ovu temu. Svega nekoliko snimača podržava DVD overburn, i to (ako se ne varam) BenQ 1650/1655 (4600MB za DVD+R, 4999MB za DVD-R), Plextor PX-716A (samo DVD+R, nešto preko 4600MB) i mislim Plextor PX-712A (isto kao model 716). Možda sam propustio neki, ali to je manje-više to. Međutim, nije to jedini problem kod DVD overburna. Kod CD overburna sa 74 na 80 minuta radilo se o neslužbenom proširenju RedBook standarda (možda je kasnije postao služben, nisam siguran) jer su svi parametri i dalje bili unutar standarda. Zato su parametri kod 90/99-minutnih CD-ova van standarda i njihova čitljivost je upitna. Slično je kod DVD overburna - već prilikom dizajniranja DVD medija iskorišten je maksimalni kapacitet koji se može ostvariti prema standardu, tako da je svaki overburn van standardnih parametara i velika je lutrija (glede kvalitete snimanja i čitljivosti). S obzirom da spominješ ripanje, pretpostavljam da se u tvom slučaju radi o .avi formatu - zašto jednostavno ne rekodiraš jednu-dvije epizode i malo smanjiš bitrate, tek toliko da ti stane cijeli tvoj backup na 1 DVD.
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
znam da sam poludio, trebalo mi je jos samo 15ak mb da stane sve sto sam natrpao na njega ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Ovaj Philips? Zadnje slovo u oznaci (T) sugerira da je to rebadgani TSST (Toshiba Samsung Storage Technology), vjerojatno SH-S182D ili neki od drugih 18x Samsung modela. Zanimljivo je što ti Samsung snimači ne podržavaju DVD overburn, barem koliko ja znam. Uf, mene osobno Philips počinje živcirati, nikad ne znaš što kupuješ (ranije BenQ, sada LiteOn, TSST ili nešto treće...). p.s. Mogao bih ova saznanja ubaciti u sticky temu o DVD snimanju... Ako netko pouzdano zna još neki model koji podržava DVD-R i/ili DVD+R overburn, neka slobodno javi/posta.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
mislim da sam vidio na netu da je SH-S182 ali da se ne mogu ipak medjusobno crossflashati, dakle neka razlika mora postojati osim imena i maske. mozda krivo i mislim, stvarno nije moje polje interesa, mene zanima samo da radi u osnovi od ostalih mogu samo potvrditi za benq-a 1655, danas mi je u ruke zapao i neki liteon 16x pa cu i s njime probati kad stignem, za sad jos nisam vidio ni koji je model ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|