|
![]() |
#1 |
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
LITEON LH-20A1H tišina/buka
zanima me ovaj model jer kad se vrati benq sa servisa, možda ću trebati uzeti novi model. razmišljam i o ovom modelu (iako bih radije uzeo lg h42n) najviše me zanima kod ovog liteon model buka. kad sam doma isprobao h42n, "buka" (čujno, ali jedva) se javljala tek kod 12x, kad sam se igrao s prijenosom fajlova s dvda na hard i limitiranjem brzine u cd-dvd speed. kod 11d je buka (glasan šum) već bila prisutna na 8x. pa me zanima da li bi već postojeći vlasnik htio malo komentirati buku čitanja s dvda na ovom lieton modele za snimanje znam da su svi modeli bučni na brzinama većim od 8x čak sam i razmišljao kratko o ASUS DRW-1608P3S, ali mislim da ću odustati od tog razmipljanja jer se o njemu ne priča uopće, niti imam iskustva s asusima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Asus ti je brandirani Pioneer tako da ćeš imati isti šum.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Imao sam ja asusa nije los samo ima malo problema sa ripanjem dvd filmova, pa ako ti je to bitno izbjegavaj ga radije uzmi Pioneer 112d.
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Ne sjećam se da se netko na forumu pohvalio da je kupio tog LiteOn-a, ali valjda ga netko ima pa da iznese iskustva. Prema informacijama koje ja imam, rani modeli (do listopada 2006.) su imali problema s bukom, a kasnije proizvedeni modeli su na istoj ili čak nižoj razini buke u odnosu na 16x/18x LiteOn modele. Dakle, ako je po tome suditi, spada među glasnije modele, ali ništa strašno. Što se H42N tiče, evo baš sam sad za tebe napravio usporedbu njega i BenQ-a 1640 u čitanju CD-a. Brzina čitanja skoro jednaka (21x-46x, nije full medij, oko 70min), okretaji negdje oko 10200-10300 za oba snimača, razina buke podjednaka, s tim da je BenQ meni malo neugodniji za uho jer uz "šum" se kod njega malo čuje (ali samo malo) nekakvo visokofrekventno zviždanje, a kod LG-ja ne. Napominjem da je ovaj primjerak BenQ-a dosta tih, prethodni (isti model, samo proizveden 2 mjeseca ranije, bijela, a ne crna maska i k tome malo drugačija od ove) bio je kod čitanja dosta glasniji od ovoga. Dakle, od ne baš glasnog BenQ-a, LG je još za nijansu tiši (naravno, ovaj moj primjerak, tko zna je li tako sa svima).
![]() |
#6 | |
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
uvijek se nasmijem kad čujem "cvrčanje" iz benq-a kad on snima / čita. vjerojatno prilagođava brzinu, vrtnje za bolje snimanje. EDIT: malo sam pretraživao po netu i naišao na ovaj link. tamo je slika i jedan logo - preporuka od pcchipa, hm, možda zna tko koji je to broj? malo ću se dati u potragu pa da pročitam taj broj, iz znatiželje samo ![]() http://www.kvark.hr/index.cgi?menu_i...roduct_id=6415 Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 21.04.2007. u 11:42. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|