|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Molim pomoć pri odabiru: wide
Pozdrav Do sad sam samo seruckao po forumu, ali sad je došlo vrijeme i da napokon nešto napravim. Dakle, došlo je vrijeme da od***em svoj stari 17" crt i napokon počastim svoje oči LCD-om, i to wide. Pošto sam studoš i SAM kupujem monitor, ciljam na cijenovni rang od 2000-2500 kuna. Preko toga... TEEEEEŠKO. Dakle, namjeravao sam kupiti 19 ili eventualno 20 inča. Za početak, profiliranje. Više radim nego se igram, i vrlo rijetko (gotovo nikada) ne gledam filmove. Igram se povremeno, nisam HC gamer, ali kad me uzme, onda odigram igru do kraja i ne štedim se. Dakle, tražim neki mainstream monitor sa dobrim, zaokruženim karakteristikama. Ako se igram, ne patim na aa i slična sranja, taklo da ću progutat igru na nižim detaljima, ali me živcira rastegnuta slika. Gledajući danu tabelu, kao jedini izbor nameću mi se Benq FP92W i Samsung 205BW. Pa vas molim lijepo, da mi pomognete: ima li koji bolji monitor u tom cijenovnom rangu? Ako ne, kojeg da izaberem? Kupovina bi se obavila krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca, pa imam desetak dana da odlučim. Hvala vam puno, moje vam oči zahvaljuju još više ![]() pozdrav Shoki
Q: sta ce ti mis sa "kuglicom" kad vec pa cijeni od 50-ak kuna mozes kupiti opticki mis koji je duplo prakticniji i bolje radi od tog tvog sa "kuglicom"... A: Treba mi miš sa kuglicom jer troši manje struje. I za navigaciju po windozama je odličan tj. neizrecivo bolji od dirke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
ups, upravo sam naišao na syncmaster 206BW sexy-looking monitor, i malkice iznad 2500 kuna u mikronisu... izgleda kao moj sljedeći monitor ![]() molim primjedbe, ovo je za mene velika stvar, pa da ne zabrazdim negdje... oh da, također vas molim da mi šapnete (tu ili na pm) gdje su najjeftiniji monitori. hvala puno shoki
Q: sta ce ti mis sa "kuglicom" kad vec pa cijeni od 50-ak kuna mozes kupiti opticki mis koji je duplo prakticniji i bolje radi od tog tvog sa "kuglicom"... A: Treba mi miš sa kuglicom jer troši manje struje. I za navigaciju po windozama je odličan tj. neizrecivo bolji od dirke. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Slabo ti se ja igram vecinom radim neke stvarcice sa videom, ali kada se igram onda cod2 solidno nepretjerujem sa detaljima i ide, far cry jos bolje.
![]() |
#8 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ima jedna mana kod tih Web shopova a to je što se monitor prije kod preuzimanja nemože pogledat za uginule pixele, tako da se tu ide na sreću, istina cijena je manja ali ako se zalomi 1 ili 2...
![]() |
#9 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ja koliko sam vidio po testovima bolja je slika na 205 nego na 206, i jos se moze podesavati visina sto je meni jako vaznao.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Sve je to diskutabilno, netko će reći da je slika bolja na 206, a neki će reći da nema razlike. Ukoliko razlika postoji moja pretpostavka je ona nije veća od 5%. Ako gledamo karakteristike onda pobjeđuje 206, iako te iste karakteristike ne bi trebale biti mjerilo pri kupnji nego samo za orjentaciju. Činjenica je da 206 ima fancy izgled, ali s druge strane nema nikakva podešenja po visini ili zakretanje što je kod TN matrice dosta bitno. Ako si ograničen s novcima takve stvari nose bodove za 205. Osobno imam 205 i mogu reći prezadovoljan unatoč jednom stuck pikselu |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
brijem da ću ja ubost 205 od određenog kolege sa foruma ![]() mislim da je 250 kuna ispod cijene u dućanu, za praktički novi monitor, vrlo u redu. A meni je svaka kuna važna. jel se slažete?
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
The All Seeing Eye
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Power Abuser
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
The All Seeing Eye
|
@Buljo, nisam gledao taj model... 22" mi je prevelik jerbo mi je grafa pre slaba za te reze u novijim igrama (bar tak mislim)! Ovak mi je nekak 20" naisplativiji jer ziher super izgleda na rezama od 19" LCD-a (ne znam točno kak to ide kod WS-a ali mislim na 1280x1024 - u WS modu naravno)! A i 2500 kuna mi je plafon, a vjerujem da je ovaj 226BW podosta skuplji od toga ![]() Ma ja bum bio presretan sa ovim 206BW, sada sam na CRT 17" i mislim da nebum znao kaj napraviti kada se stanem kraj tolikog monitora ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
The All Seeing Eye
|
Stvar je u tome da ja apsolutno nikada ne gledam filmove na kompu... Imam DVD/Divx player na 72cm telk piknutoj u liniju (znaći cool zvuk ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
226 je za mene debelo pre skup
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Power Abuser
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
20-22" WS imaju rezu 1680x1050 tak da što se tiče grafičke savršeno ti je svejedno imao 20 inčni ili 22 inčni jer je rezolucija ista ![]() p.s. jedino ak si mislio furat rezu 1440x900 preko nativne reze 20 inčnog...onda zanemari ovo gore ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
ja kupujem LG L204WT 20" za 2200 kn i čini mi se dobrim za sve kako od igranja tako do gledanja filmova i svega ostalog, izgleda jednostavno i elegantno i to je moj izbor...ako te zanima pogledaj........... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
Korisnik Lg -a. Vrlo zadovoljan obzirom na uloženo. Prednosti su mu solidan horizontalni vidni kut, prilično vjerne boje, TN+ (skoro pa 8 bit) matrica, dobar kontrast. Mane su pak backlight bleeding pri vrhu ekrana i skromne atletske mogućnosti. Mogu preporučit čista srca. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
hvala, hvala na prijedlozima! Nego, pričali smo i o 19" monitorima... jel ima netko išta za preporučiti u tom dijelu?
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
19" wide ti ne bih nikako preporučio, po visini ti je to praktički kao da imaš obični 17" monitor. 20" je po meni nekakav minimum za wide, mada bih radije imao 19" obični nego 20" wide. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|