|
![]() |
#1 |
Guest
|
Surround zvuk iz DivX?
Ovako, u divx filmovima zvuk je u mp3 ili ac3 formatu. Kolko ja kuzim tamo se spominje surround zvuk i slicno, ali od njega nista nego samo stereo. Zanima me zato što imam Live!5.1 i Creative surround zvučnike. U BS playeru mogu postavit na 5.1 zvučnike, ali mi ne radi centralni... A nešto me zajebava u zadnje vrijeme, pa neće da radi zvuk na zadnjim zvučnicima. Bilo bi super kad bi radilo u surroundu.... jel postoji ta mogućnost? |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Naravno. Imaš spojeno vjerojatno preko optičkog kabla ili din. Moraš spojiti i analogne izlaze, znaći iz zvučne preko chincheva na pojačalo. Moraš imati i jednu i drugu vezu da bi mogao "simulirati" surround zvuk. Kod mene je isto tako ak spojim samo preko optičkog kabla... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Stane
Datum registracije: Jul 2003
|
ja sam se s time jako dugo zajebavao! naj bolje rjesenje je opticki kabel! ali kod tvoje zvucne, ima opticki izlaz ALI moras imati mali pretvarac (creativke imaju drugaciji opitcki izlaz od drugih zv. kartica)! nabavis taj pretvarac i imati ces 5.1 zvuk! ali koliko sam upoznat (imao sam tu doiticnu zv. karticu i taj mali pretvarac nisam mogao nabaviti) ... Pa sam ja onda dorao se za 5.1 Terratec Fun i jako se zajebao,Tj. ima digitalni izlaz ili onda ne podrzava 5.1 zvuk (dig izlaz samo za 2 zvucnika)! i sada su mi zvucnici spojeni preko analognog kabela ![]()
![]() |
#4 |
Uptime 99.99%
|
Trebao bi napraviti par stvari : 1) Provjeriti sa creative toolom neznam vise kako se zove da li si sve dobro spojio znaci da li svaki zvucnik radi(da li si dobro spojio) 2) namjestiti u bsplayeru 5.1 zvuk da bi ti radili svi zvucnici u filmovi. I sada iako je film kodiran samo sa 2 kanala radit ce svi zvucnici. A pravi tzv surround ces imat ako je film kodiran u 5.1 kanalnom zvuku ili AC3
![]() |
#5 |
Stane
Datum registracije: Jul 2003
|
e bas tako...ALI ako je film kodiran 5.1 a si imas spojeno analognim kablom neces imati double digital sorrand ![]()
![]() |
#6 |
Guest
|
Sad ste me totalno zbunili.. gle, zvučnici su mi ( koji su inače Creative 6.1 6700 model, super se čuju!), spojeni sa zvučnom preko ona tri kabla što dođu s njima. Znači, prednji, zadnji, i na jednom kablu centr/sub. Kako da spojim preko digital out kad mi zvučnici nemaju takav ulaz? meni kod divxa rade pred/zadnji zvučnici i sub, ali centar ne, neovisno o tome kako je kodiran zvuk... imam njene original drivere(od zvučne jel), za druge ne znam, a čuo sam da ih ima? onda, jel to tko uspio napravit da rade u surroundu? bez kakvih rezanja,lemljenja i sličnih izleta... DVD filmovi naravno rade u dolby surround.... zakon! ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Uptime 99.99%
|
To si ti krivo spojio ono RTFM jer vjerojatno imas 5.1 zvucnu tako i spoji zvucnike kao 5.1 a ti si krivo spojio nesto pa ti ne radi taj zvucnik.
![]() |
#8 |
#erase startup-config
|
ne brkaj Dolby Digital i Dolby Surround. To nema veze jedno s drugim. Inače, Dolby Surround radi kod mene doma iz stereo DivXa čiji zvuk je kodiran u MP3. naravno pod uvijetom da je film snimljen u Dolby Surroundu, a kao dekoder koristim svoj Technics receiver. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
Sve je spojeno dobro. Jer samo mutav i glup može krivo ukopčat 3! (tri) kabla koji su još uz to i različito obojani! Razumiješ da meni kod dvd-a sve radi super, i centralni i sateliti i surround zvuk sa svim postojećim efektima itd. Ako te buni što su mi zvučnici 6.1 to nema nikakve veze jer se ovi zvučnici normalno spajaju na 5.1 kartice. Ponavljam, meni kod divxa i kod slušanja bilo koje vrste muzike rade samo prednji, stražnji i sub, bez centralnog zvučnika. Ne kužim to što govorite da spojim preko digital out?! Zvučnici mi nemaju takav konektor! I nemam nikakav dodatni receiver na koji bih tp spajao! Za koji k.... mi služi zvučna onda? |
![]() |
![]() |
#10 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Mjuza ionako nije predvidjena za centralni zvucnik. Tj, tvoj 6.1 sistem sad funkcionira (kad slusas mjuzu) tako da L i R zvucnici sviraju L i R kanale (dakle i straznji i prednji), a woofer lupa bas (vjernoatno neki fixni range frekvencija, posto su LFE ne-pin-pointabilni). Po audiofilima, grijeh je slusat mjuzu na bilocemu osim 2 fina stereo zvucnika ![]() Da imas receiver, onda bi slusao mjuzu na svih 5.1/6.1 zvucnika, preko Dolby Prologica (1, 2), Neo 6, multi-channel sterea... i slicno. Sve ti radi dobro, ne panicari bezveze.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Mislim da u postavkama ima čak i nekakav soft za "emuliranje" 5,1... Ili sam to vidio na Logitechu??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Guest
|
Citiraj:
ja sam htio samo provjerit jel postoji mogućnost surrounda, i dobio sam raznih odgovora. ali ništa novo, što u biti već nisam znao... I imam upmix, za divx, pa mi onda radi i centralni na divxima.. eto... |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Uptime 99.99%
|
Taj plugin za winamp ne radi kako treba ali direct sound u winampu ako enablas hardware acceleration radi sa svim zvucnicima.
![]() |
#15 |
Guest
|
Ovo sa directsoundom u Winampu ne radi. Probao, i još uvijek nema zvuka na centralnom. |
![]() |
![]() |
#16 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Bono popikava. Zasto razvlacit stereo mjuzu na 5-6 zvucnika, kad je predvidjena za 2? Bolje stereo mjuza na 2 zvucnika od 1500 kn nego stereo mjuza na 5.1 zvucnika od 1500 kn. Fo' real. Filmovi takodjer, ako vam pojacalo (pravo, built-in-u-wooferu...)ne podrzava Prologic I / II ili neki klon, okanite se toga... Saki saki. Eventualno ako ima neki working plugin koji ispravno simulira prologic / klonove. Vecina stereo zvukova u filmu je ionako downsampleana sa 5.1 kanalnog zapisa ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Guest
|
yo,yo,yo!! Što woofer imat treba ugrađeno? prologic ovo ono?? Gle. ja ove svoje zvučnike imam spojene na creative 5.1 Live! karticu, i sve mi radi super( mislim na DVD filmove). Ne vidim razloga zašto bih trebao vanjski receiver, koji bih onda spajao na zvučnu, pa kupovao zvučnike za taj receiver, pa gledao dvd koje bih puštao na DVD-ROMu! Onda bih si valjda imao i nekakav čistokrvni dvd player, a ne se je.. sa gore navedenim? A ruku na srce, za igrat igre, ti ne trebaju nikakvi bijesni zvučnici... ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|