Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.04.2007., 23:21   #1
Veka
Premium

Datum registracije: Apr 2007
Početnički problem - Gdje kupiti, što, kako? (HP NX7300 RU374ES)

Pročitao sam vodič «Kako se kupuje prijenosno računalo» i nakon dosta mozganja izbor je pao na HP NX7300 RU374ES. Tražio sam nešto oko 8000 kn, da ima Intel duo 2 procesor, da ima min. 1 GB rama (s mogućnosti proširenja do 4) i da ima preko 100 GB harda. Inače se ne igram pa mi nije potrebna jača grafička kartica. Ono što najviše radim je obrada video materijala. To je model koji mislim da mi najviše odgovara, ako netko ima za preporučiti još koji slobodno neka kaže. Dobio sam savjete da mi se baš ne isplati Vista stavljati nego da ostanem na XP bar zasad dok se ne stabilizira malo a i radi 1 GB memorije, kasnije ak ju odlučim staviti proširim na 2 GB. Da li je to pametno razmišljanje ili mogu bez problema staviti Vistu i sa mem od 1 GB?
Isto tako ne znam jesam li možda zatupljen i hoću Intel Core duo 2 a mogao bi dobiti nešto puno bolje a da nije taj procesor za tu cijenu?
Za kraj još jedno pitanje. Pošto kupujem svoj prvi prijenosnik molio bi vas da me savjetujete gdje ga kupiti? Gdje je najjeftinije, najpouzdanije, najbolje? Treba li obratiti pažnju i na odabir trgovine ili?

Zadnje izmijenjeno od: Veka. 03.04.2007. u 23:54.
Veka je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2007., 08:41   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Vista će se vrtiti i na 1Gb rama tako da tu nemaš problema.

Intel Core 2 Duo (ne 'Core duo 2' kako si ti napisao) je trenutno najbolji proc koji se može dobiti za laptop (prepoznat ćeš ih po oznakama T5xxx i T7xxx). Osim toga, Intel je uvijek bio bolji kod video obrade od AMD-a. Daleko od toga da je Turion loš procesor, ali je grije nešto više, potrošnja je isto nešto veća, a brzina manja. Razlika je cca. 10-15% u korist Intela u svemu nabrojenome.

Što se tiče trgovina i kupnje, najbolje ti je da odeš na www.nabava.net i u tražilicu ukucaš model koji ti treba. Tamo će ti se pojaviti rezultati poredani po cijeni pa odaberi. Poželjno je izbjegavati razne trgovačke centre i lance (Konzum, Metro, Pevec,...) i kupovati isključivo u prodavaonicama informatičke opreme. Ako imaš keš, najbolja opcija je vranoga1. Laptope po cijenama koje on ima nećeš naći u prodavaonicama ni da tražiš teleskopom. Pogledaj malo threadove na ovom podforumu i tamo ćeš naći podatke za kontakt s njime.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno