|
![]() |
#1 |
Malac
Datum registracije: Jun 2003
|
Konfiguracija za posao
i igranje. Ma, ovako, trebam za posao komp. Posao ce se obavljat samo u MS Offiecu, tak da ne treba neki stroj, ali se i znaju odigrat timske ratne igre na njima. Ali bi strojevi bili ukljuceni po 14-15 sati dnevno bez prekida. Pa me zanima dal je bolje uzet AMD il P4. Naime, za po doma imam Bartona 2.5 i Abit NF7 i super je, al ne znam kolko je stabilan ako radi non stop. Molim vas, nemojte mi rec da ima o tome u forumu, jer sad nemam vremena trazit, imam dosta posla, a znam da ste vi ovdje upuceni u sve to. Ovako, imam slozenu jednu ponudu, pa mi samo recite sta bi vi promjenili na kompu. MB Soltek 75FRN2-RL, Socket A, nForce 2 Ultra 400 AMD XP2500+ 333, BOX 2x256 MB DDR 400 KingMax HDD 40 GB Maxtor, Uata 133, 7200 RPM Gigabyte Radeon 9600, 128 MB DDR, 128 bit CD-RW LG 52/24/52 ATX 960-LU-SB 400 W kuciste E sad, cudno mi je sto u tu ponudu nije stavljen nikakav dodatni cooler, nit na proc nit na kuciste, jel moguce da je to sto je BOX proc, dovoljno? A druga opcija koja kosta 150 kuna vise, a bazirana na P4 ima samo ovu razliku P4 2.0 MB Gigabyte 8SQ800, S478, SIS655. Eto, ja vas zaista molim za misljenje i unaprijed zahvaljujem na eventualnim odgovorima. Ivica Zadnje izmijenjeno od: refugee. 06.11.2003. u 23:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
pliz uzmite u obzir da sam kod office konfi zadrti intelaš. 1) nikako nije dovoljno ovo smeće od boxanog iglooa. pod obavezno mora ići neki 8cm fan na zadnju stranicu. također preporučam i neki drugi cpu cooler, a ako je moguće i još jedan fan koji bi upuhivao zrak u kućište. ako ne, onda barem 12cm fan na zadnju stranicu. 2) osobno bih uzeo intela. pogotovo jer trebaš stabilnost, a ne performanse. za athlon se zna da je mnogo bolji, ali buka od hlađenja bi bila malo neugodna za uredski rad, zar ne? NE Uzimajte P4 2.0. ili uzmite P4 2,4b ili Celeron 2.0, ali nikako P4 2.0. i ako odlučiš uzeti intela provjeri kak ti se ploča slaže s Kingmax DDR3200 ... ne kažem da sam probao, ali to treba posebno pogledati jer dual channel zna biti glup ako se komponente ne vole.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
Nevolim ponavljati ![]() Sve što većina misli ... (plus alternativna rješenja) ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Malac
|
Ok, znam da je bezveze kaj sam napadan, al ono, trebam konfiguraciju slozit do danas (7.11.) i narucit onda kompove. Tak da me u nacelu zanima, jel moze AMD radit tak puno? Dal je ova Soltekova ploca ok, il je bolji Abit NF7, i ciji vent bi trebao ic na AMD. Te, ak odlucim P4, dal je ova maticna dobra? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Re: Konfiguracija za posao
e sad cu ga prosrati i mnogi ce me popljuvati ali lagano me briga nakon ovakvog uvoda u thread.. ako ti nemas vremena citati sto je vec neko napisao zasto bi ti itko imao vremena odgovoriti...kao nase vrijeme je whoo cares... molio bih odgovor na to? i pogotovo nakon sto su fala bogu izasli rulesi u kojima pise da bi se prvo trebalo procitati ono sto pise... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
***2CROwded***
|
Re: Konfiguracija za posao
Meni se kompjuter nije srušio NITI JEDAN PUTA na OVERCLOCKANIM POSTAVKAMA ! A kamoli da je na default ?! U tvojoj konfi za AMD ... Procesor je dovoljan, dovoljan je i Cooler, ako je kučište dobro hlađeno. Ploća OBAVEZNO Abit NF7 ! Memorija, hm, koliko para toliko muzike, veća stabilnost s boljom memorijom, a i napajanje je dosta bitno ! Disk je ok. Kučište .. hm .. Ma gle nisi rekao do koliko para bi išao !? To je NAJBITNIJE ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Malac
|
Cijena bi bila oko 4500kuna s pdvom Ali je problem sto moram bas kod jednog tipa uzet. Tak da nemrem od ducana do ducana. A moram napomenut da se radi o Abit NF7, a ne NF-S, jer je vec ova konfiguracija skroz nategnuta sa cijenom. Zato mi je tip preporucil da je ova Soltekova kao bolja od obicne verzije NF7. Ne znam. Za kuciste ni ne znam proizvodjaca, samo ovo sto mi je napisano u ponudi. A kaj, ni memorija ova ne valja? Ja se povodio za Bugom novim ![]() Koja onda? TwinMOS? A kaj se tice msvrtan, cuj, ne morate mi odgovarat, ja sam vas lijepo zamolio. Nemam vremena sve to citat. Narihtao sam da mi kad mi se tu odgovori, dodje mail, koji mi dodje na sms, pa se samo na kratko spojim da vidim, jer zaista ne mogu dugo bit sad na netu. Ako je problem odgovorit, ne morate. Inace, vidio sam i da postoji skroz neki drugi forum crowded na kojem se konkretno o konfiguracijama raspravlja, al kolko sam skuzio tam su slozene neke konfe po raznim ducanima, i to, a ja sam trebao komentar na svoju ponudu, jer nazalost, ne mogu uzimat iz vise izvora komponente. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Pošto nemaš namjeru clockirat ti je BOX cooler OK, služim s eRAK ovm riječima "... Ma može on Bartona ohladit al jednostavno nije za OC", dakle nemoj trošit vrijeme na coole rje rza to ti je dovoljan BOX cooler, NF7 ploča ti je ubit NF7-S samo kaj nema SATA Raid, Firewire, SATA Raid adapter, dakle nema gedžete. Svakako NF7, memorija pomogunosti isti proizvođač, za ured ti je OK i infienon i Samsung, na napajnju ja ne bi štedio i uzeo bil ili Chieftec 300 ili 360W ili Aopen istih vrijednosti, kučište uzmi neko bez napajanja, je rneiplati s euzet neko Everpower kučište s MAXpower napajanjem ( MAximumpower shit!)Kučište bi bilo zgodno uzet jedno koje ima vent sa strane al nije nužno al ima velike rupe sa strane je OK. Svakako nemoj otići u HGspot zbog njihove navike da komponente rikavaju i užasno lošeg servisa!!
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
BTW... Kova, pojma nemaš ![]() svima nam AMD radi savršeno, ali on treba 100% sigurnost da će taj stroj raditi 2 godine 15-ak sati dnevno u što manjem kućištu, bez ikakvog šuma, pregrijavanja niti rušenja. to je glavni razlog zašto se AMD ne stavlja u office računala. kod office računala korisnik nije u stanju otvoriti računalo i po potrebi nekaj srediti, niti ima raunded kablovinje, niti vodeno, niti bučan ventilator.
![]() |
![]() |
#12 |
***2CROwded***
|
Horza, da se radio Thunderbirdu ili Tbredu, slažem se 100% s tobom. No sada se skoro Intel više grije nego Barton, tako da... Mislim da ne overclockan procesor bez buke radi na DEFAULT, a o tome govorimo. By the way, sredio sam cijeli ured sve što sam zeznuo je to da sam premalo memorije stavio, stavio sam Intela ! Mislim da nemože pogriješiti da uzme AMD ili INTEL, imaš pravo prije Intel za posao, no spominjao je igre i .... (nije da na Intelu nemožeš igrat igre ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
eh i ja sam se iznenadio ROCK-SOLID stabilnoscu NF2 platforme...ocekivao sam tu i tamo kakvo sranje .. ni intel nije toga spasen saom da znate... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas