Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.03.2007., 19:44   #1
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Question Tražim free firewall

Kako naslov govori, tražim si novi soft firewall. Od ZA sam odustao i već neko vrijeme koristim Comodo. Kako sam danas većinu vremena proveo otvarajući portove za emule (optima flat mini, jel), te sam sad UVJEREN da se isti ne mogu otvorit u Comodu molio bi cijenjene forumaše da mi preporuče neki treći firewall.
Molio bi da se u istome portovi što jednostavnije otvaraju, budući da sam mišljenja da je postupak u Comodu za to nepotrebno zakompliciran.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2007., 20:02   #2
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
Kako naslov govori, tražim si novi soft firewall. Od ZA sam odustao i već neko vrijeme koristim Comodo. Kako sam danas većinu vremena proveo otvarajući portove za emule (optima flat mini, jel), te sam sad UVJEREN da se isti ne mogu otvorit u Comodu molio bi cijenjene forumaše da mi preporuče neki treći firewall.
Molio bi da se u istome portovi što jednostavnije otvaraju, budući da sam mišljenja da je postupak u Comodu za to nepotrebno zakompliciran.
Sto se emulea i comoda tice jesi probao ovo?

Citiraj:
A mini tuttorial of how to open ports for emule
First you must go at the "Network Monitor" panel.
There you should click with the right button of the mouse and choose "Add rule"->"add"
at the new window that appear you should put the following rules:

1. Rule for TCP protocol

Action = Allow
Protocol = TCP
Direction = In
Source IP = Any
Destination IP = your computer IP adress (you can also use "Any", if you are using a modem and not a router; by this you won't have to change the IP address every time you connect in internet )
Source port = Any
Destination port = the port your Emule uses for the TCP connections

2. Rule for UDP protocol

Action = Allow
Protocol = UDP
Direction = In
Source IP = Any
Destination IP = your IP adress (or "Any" )
Source port = Any
Destination port =the port your Emule uses for the UDP connections
Izvor:
http://forums.comodo.com/index.php/topic,411.0.html

Edit: Svakako baci pogled na link, jer imaju i neka dodatna pojasnjenja. Kao i otvaranje portova za torrente koje se moze primijeniti i za druge programe.
morph je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.03.2007., 20:13   #3
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Aj da budem jasniji, otvorio sam portove u comodu za 4-5 programa bez bada (COD2, utorrent, auzureus...). Po ovom tvom tutorialu JEDINO nisam unesao ip svog kompa (upravo isprobao i naravno i dalje ne radi). To nisam napravio ni za jedan drugi program. Comodo jednostavno NE PUŠTA emulca na net. I da portovi na se515 su otvoreni. Kad ugasim Comoda skida bez beda, kad ga upalim neki puta se emule ne može ni spojit na server, a neki puta se spoji ali ne skida.
I da, upoznat sam sa sajtom www.portforward.com.
Dakle, više stvarno ne znam što napravit, pa si tražim novi wall. Ideje???
EDIT: Evo kad ugasim aplication moitor i dalje ne radi, ali kad ugasim network monitor emule radi. Sve podešeno, portovi upisani po uputstvima sa portforward, pravilo pomaknuto iznad block all, ali i dalje ne radi??? WTF???
EDIT2: Riješen problem, ali i dalje molim ideje za novi firewall. Trebalo je u network monitor pravilu prebacit da je pravilo za in/out, umjesto po def. samo za in.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.

Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 24.03.2007. u 20:32.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2007., 20:52   #4
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Probaj napraviti po uputama za torrente, inace ja nisam nikakve Ip ove unosio, nego je ip jednostavno namjesten na any. Direction je in i odredjeni su portovi rucno. Kod network control rulesa pomaknuo sam to dodano pravilo na drugo mjesto na popisu (imas move up, move down).

Jos imaju ove 2 napomene
Citiraj:

edit (27/10/2006)
For using the search in Kad you must disable the feature "Do protocol analysis" Wink

IMPORTANT
you will have to disable the UPnP option from the program you use if you want this guide to work properly. If you don't disable it you will have NAT problems. Wink

Sto se tice drugog firewalla ja sam isto trazio neki jer sam imao probleme sa comodom. Od korisnickih iskustava sto sam vidio najpozitivniji dojmovi su za Sygate. Ali caka je sto se taj firewall vec neko vrijeme ne razvija tako da nema podrske za njega.
Ostale nisam niti uzimao u obzir kada sam vidio neka iskustva. U medjuvremenu sam rijesio sve probleme sa comodom pa sad koristim njega i sad sam zadovoljan.
morph je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2007., 21:45   #5
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Imaš i Sygateov Personal Firewall...

http://www.savefile.com/files/267428
domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas