|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
Vista 64 ili 32
Ne znam da li da kupim Vistu 64-bitnu ili 32-bitnu? U biti, da li će Vista 64 uskoro imati podršku programa i postati ugrađivana standardno u nove konfiguracije? Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Sterilize Stupid People
Datum registracije: Oct 2005
|
Ja osobno, trenutno koristim vistu 32, zbog drivera i programa.. Iako sam cuo da nema nest posebno problema na 64 bitnoj, ali u svakom slucaju ja imam 32 bitnu i sve sljaka i usudio bih se reci predobro... Tako da ja preporucam 32 bitnu verziju ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Sad problemi, meni svi programi koje sam probao rade. Međutim neki low level, programi ako su 32 bitni neće raditi. Na primjer Nero InCD ne radi (ni ne mora ima Vista istu stvar u sebi), Nero Image drive isto ne radi, ali radi Alcohol. Driveri za zvuk su također problem, odnosno nVidia ih još nije ni izdala, a ono što je izdala bolje je ne instalirati. Zbog toga ne mogu dobiti S/PDIF izlaz za AC3 i DTS, odnosno stalno je stereo, također nemam ni 5.1 zvuk u igrama. Koliko sam čitao po netu, nisam jedini sa takvim problemom, pa i ljudi sa skupim zvučnim karticama imaju iste. Problem je u DX10 koji je izbacio hardware akceleraciju za zvuk (glupo do bola), a i DRM-u. Nadam se da će se stanje vremenom popraviti. Također driveri za grafičku su još u teškom razvoju, ali to vrijedi generalno za Vistu (žalim one koji su ulupali novce u G80 a nVidia još nema poštenih drivera). Pogledaj da li imaš drivere za svoje komponente i ako da probaj x64. Većinu drivera Vista već ima u sebi, tako da možda ni ne trebaš drivere. Edit: Nisi napisao koji stroj imaš, cccc nismo mi vidoviti. Bartuc: Ne bi vjerovao ali Intel je ipak popustio te je preuzeo od AMD-a 64 bitni instrukcijski set (tj. napravio svoj kompatibilan) i proširio arhitekturu.
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
Za novi komp
To je za stroj (temeljen na c2d) koji ce biti kupljen ovih dana. Ne za mene ali i ja cu trebat tu informaciju uskoro. P.S. Bio si koncizan za razliku od Bartuca ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|