|
![]() |
#1 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Pioneer DVR-111D čudan problem?
Imam Pioneer DVr-111D i jako sam zadovoljan s njom, prži brzo i kvalitetno (jedino što je glasna u PM). E sad, jučer navečer sam pržio jedan DVD, neka 4 filma i iz nekom meni nepoznatog razloga prženje je trajalo 30 minuta (točnije 29:40) na 16x. Koristio sam Verbatim -R medij, a software Nero. Pored toga prvih 15 minuta prženja nisam mogao koristiti Internet (stranice mi se nisu otvarale, te nisam mogao skidati postove s Useneta, no eMule je normalno radio, iako mi se čini da mu je pala brzina). E sad, ne znam da li je to s netom bila slučajnost ili stvarno ima veze prženjem (čini mi se da mi se već prije to nekoliko puta dogodilo, i s CD-ima i DVD-ima), samo mi je čudno da je eMule radio, a browser + news klijent ne. Inače nikad nisam imao problema s brzinom prženja, DVD-i su se uvijek jako brzo pržili. Pržilica radi u Ultra DMA 4 modu. Stvarno ne znam o čemu se radi, nikad se nisam susreo s nečim takvim. Probat ću danas spržiti još koji DVD, no zanima me da li ako netko ima kakvu ideju o čemu se tu radi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Prvi put čujem za takvo nešto. Ja pržimna obe prže, surfam, skidam s neta i slušam mp3 istovremeno i nemam razlike u vremenu prženja između takve situacije i one kada samo pržim.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Moze biti da nie do prze, vec do neta, trebo si se diskonektat i onda vidit bi li se "odledilo". Mada moram priznat, ne cudi me to cudno ponasanje s obzirom da je Pioneer, khm sad ce izgledat da ja ovo ono nesto protiv Pioneera, al do sad tko kod da je imao iz mojeg kruga frendova, Pioneer bilo obicno DVD rom, bilo przilicu, sami problemi, od pocetka. Mom frendu se desila slicna stvar, iso je przit dvd, nakon cega mu je trebalo dobrih 40 min da ga zaprzi, a nakon cega je sve oslo u k... Posle vise nie mogo prziti CDje nikako dok svaki treci DVD je uspio sprzit. Naravno przilica je zavrsila u dijelovima, razletivsi se o zid, dok je ono oso u ducan po novu ![]()
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Čudan problem. Zvuči mi kao da je pržilica "skočila" u PIO mod, usporila snimanje na 2x i zblokirala sve ostalo. Jesi provjerio DMA status neposredno nakon tog snimanja (ili si htio reći da inače radi u UDMA4 modu)? To ti se dogodilo samo s jednim medijem, i više se ne događa?
![]() |
#5 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
O kojem se točno Neri radi? Kakav je bio buffer kad se to događalo? @KnezTame Imam 109 i 111 i nikakvih problema sa Pioneerom, jedino što kad sam kupio 109 svaki sprženi DVD je bio nečitljiv, pržilica promjenjena drugi dan za istu novu i sve radi ko švicarski sat. Jedino što sam primjetio je da 109 ima manjih problema sa + medijima, sa - nema, dok 111 nikakvih.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
@Buljo ok ovo je malo OT, al moram poduprijeti svoju izjavu. Pioneer: DVD Rom, neznam koji model, star 3 god, cita samo DVD-je velike kvalitete, dok god je neki no name, ne cita, ista stvar s CD-jima, a nedao Bog da je medij malo izgreban DVD Przilica, takodjer neznam model - stara 1,5 god, prestala radit, nije htjela citati DVD, tj otvoris DVD u exploreru kao prazni; isprobano na 20-tak razlicitih dvd-a nie htjela radit DVD Przilica, opet neznam model - stara cca 2 god, problem sam gore opisao, CD-je nikako zaprzit, smrzne se racunalo, dok DVD svaki treci, ovisno o sreci DVD przilica, opet model nepoznat - nova novcata, iso instalirat drivere od maticne, na full novom kompu, full novi CD, orginali CD od prizovodjaca, err NE CITA GA! end OT.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja imam dvije 111D pioneerke i rade bez problema....znalo mi se dešavat da mi se komp jako usporio tokom snimanja, ali to je bilo kad sam imao 1bg rama, jer je nero uzimao dosta memorije, pa je sve ostalo JAKO usporio.... sada mi sve radi bez problema... Uvjeren sam da problem nije vezan za uređaj, nego prije softwareske prirode.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Ne usporava komp toliko zbog RAM-a, naročito ako imate 512MB ili više, već je tako brzo snimanje opterećenje za IDE kanale, a ako je kojim slučajem hard na istom kanalu kao prža, onda je to još izraženije. Umjereno opterećenje za RAM i proc, veliko za hard i IDE kanal(e), nije pametno raditi nešto u pozadini tijekom većih brzina snimanja (kad sam prvi put snimao na 18x, u pozadini imao Firefox s par tabova otvorenih i upaljen AV program, možda i jedan prozor u Exploreru - pred kraj je snimač usporio; drugi put probam i ne radim baš ništa, ugasio AV, snimanje savršeno za manje od 5 minuta). Mada, ovo što se dogodilo gorluku je zbilja malo ekstremno ako je zbog toga...
![]() |
#9 | |
Čovjek
|
Citiraj:
Kao što sam rekao, do sad je pržilica radila odlično, svaki dan snimam nekoliko medija i nikad nije bilo problema i snima se uvijek jako brzo. Još nisam probao snimati nakon toga, probat ću danas, pa ću vidjeti kako se sad ponaša. to Dngy: kao što sam rekao - i meni je DVR-111D radio bez ikakvih problema, a paralelno bih radio hrpu stvari. Ovo je prvi put da mi se tako nešto dogodilo. Stvarno ne znam o čemu je riječ, prvi put sam se susreo s takvim nečim, zato i pitam da li se netko već susreo s ičim sličnim. Može li možda biti povezano s firewallom, odnosno portovima koje sam zatvorio, u smislu da ga Nero nešto ***e ili...? Najviše me buni ovaj net, ono usporavanje bi se još nekako dalo objasniti, ali ne kužim zašto mi browser nije htio otvoriti niti jednu stranicu, kao ni news klijent. Može biti da je to jednostavno koincidencija i da jedno nije povezano s drugim, nemam pojma. Ništa, probat ću spržit još nekoliko DVD-a i CD-a danas, pa ću vidjeti da li je to bio samo neki quirk (iako bih volio znati kako i zaštoje nastao), ili je nešto kronično. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Čovjek
|
Ok, ubacio sam još jedan Verbatim -R, stavio 16x, napunio ga s 4.20GB fajlova (nekih 5-6 .avi-ja, znači manje-više isto što i jučer) i sve je bilo najnormalnije, spržio je točno za 5 (i kusur) minuta, kao i obično. Najnormalnije sam otvarao stranice, Usenet, te vrtio Soulseek. Stvarno ne znam kako da objasnim ono ponašanje od jučer...probat ću spržiti još jedan DVD u što sličnijim uvjetima jučerašnjim (Firefox s hrpetinom tabova, 40tude Dialog i eMule), pa ću onda vidjeti kako se ponaša (no ta tri programa su mi praktički UVIJEK upaljena, brijem da nisam spržio nijedan DVD / CD otkad imam DVR-111D bez da su sva tri bili upaljeni). Stvarno nemam pojma. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|