|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Old cd-rom mod :)
Imam pokvareni cd-rom i zanima me jer se može što iz njega izvesti? Možda kakva ladica za disk ili u tom stilu... Otvoren sam za sve prijedloge. Vidim, ima unutre i par preciznih motora... P.S ili da ga jednostavno bacim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Pa, jedino ak ti ti motori trebaju za nešto drugo, inače, wtf??? Ladica za disk... ne znam baš kak bi to išlo, ak ti ne trebaju djelovi iz toga za nešto drugo (npr. onaj narpijed gumbić, motorići, konektori..) baci ga... Ili još bolje... U lijevu ruku CD-rom, u desnu palicu, baciš ga 3 m u zrak, i odalamiš palicom u 3 pikse marmelade.... Onda sedneš u auto, tri put prođeš prek njega, i na kraju prodaš cigićima 20dkg željeza iz njega.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Soul Eater
Datum registracije: Jan 2007
|
Ne vjerujem da možeš dobiti nešto kvalitetno od tog potenciometra, pogotovo još od starog CD-ROM-a ( a pošto je pokvaren možda i ne valja ). Nekako mi je najbolja Geniusboy-eva ( ona sa palicom )... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Možeš napraviti USB ladicu za disk, samo što ti se previše ne isplati. Treba ti ovako nešto: link i to trebaš upakirat sve u CD-ROM. Naravno prije toga moraš svu elektroniku i djelove izvadit iz ladice. Ali kažem, ne isplati ti se to. Dođe 35 baksa + 5 baksa za poštarinu. ICY Box je npr. jeftiniji. Bio je članak u BUG-u ako se ne varam, baš o tome (modanju starog CD-ROM-a u USB ladicu). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
A za sada mi se najviše čini da ću ga možda iskoristiti za utišavanje diska... Ali imam i kučište od starog napajanja pa možda u njega ukomponiram svoja 2 diska + cooler + guma + spužva ![]() Ovaj potenciometar mi ne treba za ništa ozbiljno, tek za jednu led diodu koja radi na 4.5V, pa me zanimaju specifikacije. Trebao bi imati otpor od 10-100 kilo-ohma. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|