Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.03.2007., 20:56   #1
Angelus
A mighty pirate!

Angelus's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
A Plus-CS-188A

Dakle danas stiglo u ponedjeljak naručeno,od linksa kupljeno,A Plusovo Kućište

http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.625.012

Recenzija:
Napomena:Nisam nikakav poseban ekspert kada dođe do kućišta,nit da sam imao puno iskustva s njima.

A Plus-CS-188A je potpuno decentno,lijepo izgledajuće kučište.Za taj novac dobije se jako puno "muzike",po izgledu daleko od nekakvog Thermaltakea ili Lian Lia ali nasuprot tome,definitivno privlačno.Dolazi u dvije verzije,jedna bez,i jedna sa 250mm ventom.Buka je niska,osim ako vam se dogodi nesreća poput meni,pa imate pasivnu grafulju sa milijun listića kroz koje pri sustrujanju zraka,sam zrak stvara melodičnu glazbu(no ne kada želite tišinu).U svakom slučaju 250 mm je jako dobar dodatak,temperatura matićne ploče se trenutno drži na,da,nevjerojatnih 23°C(Abit IL9Pro).Jedina nuspojava ovog kućišta(dosad) je što mi se noge mrznu,da,blizu je mojih nogu.Što se tiće ventilacije u mom kompjuteru(da nebi na kraju ispalo,aha 23 celza jer imaš milijun ventova) ovakva je,250 mm fan na bočnoj strani,sharkoon hdd cooler sa dva venta,c2d e6300 box cooler,pasivni cooler za grafu asus 6600 gt htd extreme silencer i heatspreader na memi,da,TO JE TO,nema više kućišnih ventova,NIČEGA.

Posvetimo više pažnje izgledu.Linije su izvrsne,decentne ali prelijepe,mali detalj koji kvari užitak je ne samo plastična prednja strana,već i jedan dio ugumiran,da,nažalost.Mali neonski(led,ali ima čar neonki) osvjetljen logo A+ na prednjoj strani daje čar kućištu,ona trešnja na šlagu,na već preukusnom sladoledu,250mm vent je osvjetljen sa predivnim,mislim 5 il 6,neda mi se brojat,led dioda,koje prekrasno izgledaju(za razliku od neonki ne sije se ko betlehem,nebudi vas po noći ako je upaljeno te ne kvari vid kada gledate sa udaljenosti od 500 m,karikiram)

Dodaci.Na lijevoj strani kućišta su 2 USB porta,te jedan utor za slušalice,jedan za mikrofon,opet,decentno ali korisno,veliki plus za noćne gejmere.Dok s desne strane,imamo prvaka u korisnosti,da ljudi to je kontroler za vaš All-mighty-top-of-the-line-fan(vent).Meni je ionako uvjek na najvećoj brzini jer ionake nema velike promjene zbog moje UISTINU DIVNE,piskutave pasivne grafe,točnije njenih listića.

Modanje.Ništa još nisam pokušao,no kad malo ostari,tj kad ne budem ovako trenutno očaran s njim,vjerojatno ide pod nož,rezanje oko venta(1/2 da budemo točniji) radi pleksiglasa

Zaključak.Kućište je među prvacima za one koji vole Style&Performance,ali nisu voljni uložit 1000,2000,pa kao neki moroni/bogatuni 3000 kn u kućište,no na kraju tko sam ja da sudim.Čovjek koji obožava heatspreadere na memi(al opet oni su 60 kn,budimo realni).Nastavimo,za one malo zahtijevnije(debelo lisničare ujedno),ostavljamo Thermaltake,Lian Li,i za one sa pomalo jačim ukusom Alien kućišta.

Dodatak.Nadam se budućem remakeu ovog kućišta,sa osvještenim ALUMINIJSKIM prednjim krajem,malo bolje dizajmiranim vratima(mehanizmom za vrata točnije).I da finalno,jedna kupovina koju nisam požalio.

Moja "kratka" recenzija,nadam se da je bila korisna.
Angelus je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2007., 22:42   #2
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
to i cs-185 su super-ultra-bestbuy kejsovi po meni... poderu frontier bilo koji, a i pokoji skuplji kejs.

recimo 185 bi uzeo prije nego tt armora
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.03.2007., 23:36   #3
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
@syss, ima li i CS-185 mjesta za dva 120mm venta?
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2007., 07:52   #4
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
da, to 188 i 185 su totalno isti kejsevi osim prednje maske.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2007., 08:57   #5
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
da, to 188 i 185 su totalno isti kejsevi osim prednje maske.
Tnx.

Malo sam kopao po netu, za 185 ima jedan poljski review[56k Warning]:
http://www.realitynet.pl/e107_plugin...hp?content.220

Kuciste je brutalno dobro za tu lovu (183kn).
Staro 18.03.2007., 23:51   #6
Angelus
A mighty pirate!

Angelus's Avatar

neznam nebih 185 uzeo jer mi je najbolja stvar na ovo 250 mm vent,a obo bučanje nije bilo zbog sustrujanja zraka kroz pasivnjaka od grafe,već zbog hdd coolera na kojeg sam potpuno zaboravio

-.-'
Staro 19.03.2007., 19:10   #7
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Mene bas odbija taj 250mm vent, to nije vent nego usisivac (prasine). A dva 120mm venta na cca 1000rpm ce ohladit svaki normalan komp.
Staro 26.03.2007., 23:04   #8
Angelus
A mighty pirate!

Angelus's Avatar

Citiraj:
Autor SRV Pregled postova
Mene bas odbija taj 250mm vent, to nije vent nego usisivac (prasine). A dva 120mm venta na cca 1000rpm ce ohladit svaki normalan komp.
stvarno ne,iako kanim sad stavit neš između venta i mrežice da kupi prašinu,al ti kažem da ovaj vent definitivno napravi bolji posao neg 3x120
Staro 26.03.2007., 23:55   #9
windfucker
Guest

Ne kontam.Tu mora biti gadnih turbulencija u kućištu ako bi se bilo šta još stavilo od ventova.Čista veš-mašina.Pri centrifugi.Za taj solo 25,vjerujem,iako sam skeptičan spram tih bočnjakaF+R+top 12cm(ovaj zadnji na minimumu,negdje iznad meme sa heatspreaderima,po mogućnosti).Po meni,najbolja kombinacija,barem mi se tako pokazalo u praksi.
O estetici nebih ,svak zna svoje...ali o funkcionalnosti(možda i glavni zadatak kućišta,nakon statičko-pridržavajuće funkcije,hehe...).
Nego...nevidjeh da se netko pri odabiru gore,posebno obazirao na,upravo,funkcionalnost.Ja uvijek prvo ubodem nos unutra,pogledam kako su izvedeni pomični dijelovi,dakle,završna obrada...a onda estetika.Jer,ima i stolnih lampi koje krasno svijetle,ali baš im nemožeš prišarafiti komad hardware-a...
Al' to sam samo ja...
  Reply With Quote
Staro 02.04.2007., 23:08   #10
Angelus
A mighty pirate!

Angelus's Avatar

zato sam ja od tta odustao,a 250 mm vent ne stvara turbulencije jer je fino poštimat,kažem ti zako,čak sam provjerio prašinu,manje nego na prošlom kučištu,al to nisam čistio 4 god,HAHAHHA,
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.04.2007., 18:49   #11
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
glete imam doma a plus sa 2x250mm venta..prednji i bok

svjetle ko betlehem...ako tražite tišinu onda to nije kroz vas jer ventovi stvarašu wooossshhh zvuk jerbo velika je to kolicina zraka...vuku jako puno prašine..ALI..hlade...dobri su ti 2x250 ali nisu za ljude koji imaju komp upaljen ponoci
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2007., 14:04   #12
pyzdek
Premium
Moj komp

pyzdek's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
i kod mene rula 250 vent na xcliu 2.ne radi buku (i ne svjetli), a zrak fercera iz svih ostalih rupa van.stavio sam najlonku ko zaštitu od prašine tako da je unutra čisto.
pyzdek je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno