|
![]() |
#1 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Maxtor DiamondMax Plus 9 i benchmark pitanje
sta mislite o toj seriji diskova? fini su tanki, pa bi si ubo koji. zanima me vasa iskustva sa pojavljivanjem bad sectora, zagrijavanjem, sigurnoscu podataka itd. takodjer pitanje za benchmark: ima li i za HDD neki program tipa CPUBurn za procesore, koji ce isforsat HDD do kraja, pa da se tu provjeri grijanje, onda mogucnost pojave bad sectora itd. znam da mogu eventualno napunit disk full sa podacima i tak cekat, al to mi predugo traje, pa mi vi recite... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Baš smo juče malo razglabali s Rakom na cugi. Ja kupujem samo maxa. Sad oma neki, to ovo to ono.... ALi jebiga JA s maxom imam sreće. Nije mi nijedan riknuo. Što ne znači da neče i tebi. Što se mene tiće topla preporuka. Iako svi govore da su ovi tanki nepouzdaniji. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
I moja TOPLA preporuka za taj hard. Naime stvar se grije u vražju mater. Ne vjerujem ja više ni diskovima pa ni sebi. Jedina je prava sigurnost da se sve baci na back-up. Ne može ti nitko kvalificirano reći da je neki hard bolji jer ja sam imao 2-3 takva koji su crknuli. Zadni je trajao nepunih mjesec dana od kojih je 2/3 života proveo na stolu i u ladici. Toliko o pouzdanosti.
![]() |
#5 |
Feldwebel
|
Baš tak. Kod mene sve proradi. I ono što kod drugih ne radi. Još bi jednom zahvalio donatorima koji su mi dali 2 takve konfiguracije. Možda bi se dala složiti još jedna od takvih dijelova ali bi to bilo pretjerivanje sa brojem kompova u radu.
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stane
Datum registracije: Jul 2003
|
meni je bas takvi riknuo, ali prije pojavljivanja bad sektora Disk je super radio + grije se ko lud (svaki ima neku manu),kupio sam hard-cano i malo sam ga smirio! Ali sada sam kupio segata (ovaj dole ispod , 3 god garancija) i radi ko lud! Segata/Maxtor = ok
![]() |
#8 | |
m e m b e r
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
#erase startup-config
|
Re: Maxtor DiamondMax Plus 9 i benchmark pitanje
Citiraj:
a kaj se tiče njegove brzine, baš pizdim, jer pržim DVD sa puno malih fileova (backup web servera) i burnproof se pali non-stop. Taj Maxtor nije 6mj. star, 5.400 60GB koji po testovima radi brže od ovog 3 godine starog WDa 20GB 7,200 koji posao obavi bez da se burn-proof upali jedan jedini puta! toliko o Maxtoru... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stane
Datum registracije: Jul 2003
|
U ovo danasnje vrijema kada sve odlazi, ne moze se reci da bilo koji bolji! Ali po meni bolje bi uzeo disk... sa 3 god. garancije nego onaj sa 1. pa ako ode p..m... imam garanciju! Maxtor je dobar disk, testiranjem raznih firmi (bolje receno časopisa) kazu da je super disk ... ali sve ovisi o seriji... Sto se tice diskova mislim da su trenutno vodce firme Segata i Maxtor ! pa ako kupite bilo koji necete pogrijesiti! ne da se bas o tome raspravljati SVAKOM JE NESTA BOLJE ... A najbolje pogledati testiranja i pitati "publiku":burn:
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Ok, s obzirom da sad kupujem hard od 80 gigi, koji mi preporučujete? Tj, koju seriju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
#erase startup-config
|
preporučujem ti WDa ili Seagatea, nikako maxtora. i ako ne radiš audio video, ne editiraš velike AVIje i općenito ne radiš sa audio/videom, uzmi jeftiniji 5,400 disk, jer se manje grije, neki manje lupaju, a usporenje nečeš ni malo osjetiti. u protivnom, obavezno 7,200, a u oba slučaja, traži diskove sa 8MB cachea. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Feldwebel
|
Spalio 4 WD800JB. 80Gb, 8Mb, 7200. I to od 4 mjeseca kada sam kupio prvi. Interesantno da mi je ovaj zadnji trajao 1 mjesec a prethodnik 2. Onaj prvi kojeg sam kupio nakon zamjene još traje. Kuc, Kuc u drvo.
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
E sad ste me zabrinuli. Bas sam poceo skupljat novac za 120GB Maxtora kad puf... vi kazete da nevalja. A jednino Maxtore mogu nabavljat po nizoj cijeni ![]()
![]() |
#16 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#17 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Citiraj:
a šta i da rikne,garancija,uredan backup i mir |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Feldwebel
|
Boli me piša. Sve imam u back-upu. Znam si malo pomoći oko vračanja podataka. Ako mogu drugima onda mogu i sebi.
![]() |
#21 |
#erase startup-config
|
... a kad ti taj maxtor prdne ili kad ti bude spor, onda će ti biti žao kaj si kupovao jeftinije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Feldwebel
|
Imao sam WD800JB i taj je bio jeftiniji. Za ovoga sam morao nadoplatiti. Spor sigurno neće biti jer je sada strašno brz. Imao sam Maxtor 30Gb i taj je bio brz. Pitanje je koliko će trajati. Potraje li 5 mjeseci to će biti rekord u zadnjih 3 godine. Sve nekako brijem da će ovaj potrajati baš zato što toliko serem po njemu. Niti je komp više stalno upaljen a još će manje biti. U svakom slučaju back-up. Onda neka rikava što god hoće. Samo da još malo stišam cijelu stvar i onda će to biti komp. Onda stavim MS Media Centar i neka radi. Ima ukupno 5 ventova i to mi je malo puno za moje osjetljivo uho. Nakon mijenjanja coolera sa grafičke sada je najglasniji onaj od proca. Sve nekako brijem da bi na 7 V sasvim fino hladio.
![]() |
#25 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
Niste dečku rekli gdje da skine neki benchmark za HDD, ili nisam vidio. Naime imaš Benchmark za disk, zove se ... bemti, zaboravio sam.. nešto HDD tech ili .. Ma ima ti to i PCMark 2002 ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() OPREZ-test pisanja može izvoditi SAMO na praznom hardu...ako pokreneš test na hardu gdje su ti već podatci, lijepo će te upozoriti da će biti izbrisani...ako to propustiš vidjeti...pa-pa ![]() I da...moraš imat keyg.....ovaj...reganu verziju kaj se tiče testa pisanja ![]() Inače samo test čitanja. Ja u pravilu njega koristim samo za informaciju,za ono kaj mene zanima koristim VDub-lijepo stavim rezu i format kako mislim delat, pa mi on veli kak bu to brzo išlo... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|