|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
probemi s trafficom
Pozdrav. Imam problem s vezom na adsl trafficu. Ne znam dal je pogodjen podforum... valjda je. Uglavnom, imam router onaj Siemensov se515. Stvorio broadband konekciju za traffic, a svaki put mi nakon 30-ak min surfanja izbaci error (windowsi - xp) koji prije sigurno nije postojao. Neki Generic host process for win 32 service. Neki svchost.exe radi probleme. Zna li netko mozda rjesenje, ili pravilo kreiranje veze za na net? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
1.Start->run->upiši:cmd 2.Otvorit će ti se command prompt u home folderu 3. Zatim upiši naredbu za ispis aktivnih procesa/servisa, filtriraj samo svc host i output staviš u datoteku na ovaj način: ----c:\>tasklist /svc /fi "imagename eq svchost.exe">c:\output.txt---upiši samo boldano pa pikni enter. 4. Zatim otvori novonastalu datoteku output.txt u definiranoj lokaciji, u ovom slučaju root C:\ particije. Kopiraj tekst i stavi ga ovdje. ![]() ------------------------------------------------------------------- B\ Također pozovi popularni programčić TaskManager (Alt+Ctrl+del) ![]() ------------------------------------------------------------------- Prvo napravi ovo pod B pa ako i dalje ne ide pošalji popis svih svchost servisa, čisto iz razloga da i to eliminiramo. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
I Image Name PID Services ========================= ====== ============================================= svchost.exe 1088 DcomLaunch, TermService svchost.exe 1148 RpcSs svchost.exe 1324 AudioSrv, Browser, CryptSvc, Dhcp, dmserver, ERSvc, EventSystem, FastUserSwitchingCompatibility, helpsvc, lanmanserver, lanmanworkstation, Netman, Nla, RasMan, Schedule, seclogon, SENS, SharedAccess, ShellHWDetection, srservice, TapiSrv, Themes, TrkWks, UxTuneUp, W32Time, winmgmt, wscsvc, wuauserv, WZCSVC svchost.exe 1376 Dnscache svchost.exe 1448 LmHosts, RemoteRegistry, SSDPSRV, WebClient mage Name PID Services ========================= ====== ============================================= svchost.exe 1088 DcomLaunch, TermService svchost.exe 1148 RpcSs svchost.exe 1324 AudioSrv, Browser, CryptSvc, Dhcp, dmserver, ERSvc, EventSystem, FastUserSwitchingCompatibility, helpsvc, lanmanserver, lanmanworkstation, Netman, Nla, RasMan, Schedule, seclogon, SENS, SharedAccess, ShellHWDetection, srservice, TapiSrv, Themes, TrkWks, UxTuneUp, W32Time, winmgmt, wscsvc, wuauserv, WZCSVC svchost.exe 1376 Dnscache svchost.exe 1448 LmHosts, RemoteRegistry, SSDPSRV, WebClient To je iz cmd-a. U TM pokrenuto je 5 svchosta: 2 system po 4mb i jedan po 29 2 network service po 4mb 1 local service po 5mb Nisam jos skenirao, al odrzavam komp cistim tako da sumnjam... p.s. E da, inace, umrezeni smo u zgradi pomocu switcha u LAN, i svaki put kad mi izbaci taj error mi se srusi i LAN. Zadnje izmijenjeno od: Botlorn. 06.03.2007. u 19:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Write in ©
|
Citiraj:
Da li se isti problem javlja na drugim računalma u LAN-u? Teško je reći o čemu je točno riječ...koliko vas ima u mrežici? Znači od kada si se prebacio na Optimu stvar ne funkcionira samo tebi ili svima u LAN-u? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Svima drugima radi. Mene samo izbaci iz LAN chata (progama za komunikaciju) u LAN-u. 5 kompova su kabelom i jedan wirelessom spojeni. Ponekad mi se dogodi nakon pola sata surfanja, ponekad nakon 2. Prije Optime toga nije bilo... Mozda sam krivo stvorio i podesio novu konekciju za Optimu? Imas li mozda kakve savjete/postupak kako bi pravilno trebalo ici? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Write in ©
|
Citiraj:
Uglavnom tvoj komp i ethernet port na routeru moraju biti u istoj mreži koja mora biti u rasponu privatnih IP adresa. Obično se routeru stavlja prva ip adresa, pa kompu bilo koju u rasponu od 2-254. Također namjestiš subnet masku ovisno o klasi i defaultni gateway tj. ethernet port routera. I to bi trebalo biti sve sa tvoje strane.Druga strana routera nažalost pripada ISP-u. ----------------------------- Da, pokušaj nanovo napraviti konekciju, ako to ne radi predlažem da kontaktiraš providera. No i tu postiji velika šansa da neće imati pojma o čemu je riječ pogotova ako je greška sa tvoje strane. Da je do routera ili switcha tada bi svi imali isti problem no kako si jedino ti zahvačen to isključuje takvu mogučnost....valjda ![]() Pokušaj pratiti promet na svom kompu (snifaj pakete), vidim da kod Hrvoja javlja isti problem. Jesi čeprkao šta po firewall-u, DHCP postavkama? Možda određeni incoming paketi prave probleme sa svchostom...router si dobio od Optime ili....? I ako imaš vremena run->cmd->ipconfig /all>file.txt pa kopiraj ovdje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Write in ©
|
Evo zašto sumnjam na DHCP->tvoje izlistanje taskliste: mage Name PID Services ============================================= svchost.exe 1088 DcomLaunch, TermService svchost.exe 1148 RpcSs svchost.exe 1324 AudioSrv, Browser, CryptSvc, Dhcp, dmserver, ERSvc, EventSystem, FastUserSwitchingCompatibility, helpsvc, lanmanserver, lanmanworkstation, Netman, Nla, RasMan, Schedule, seclogon, SENS, SharedAccess, ShellHWDetection, srservice, TapiSrv, Themes, TrkWks, UxTuneUp, W32Time, winmgmt, wscsvc, wuauserv, WZCSVC svchost.exe 1376 Dnscache svchost.exe 1448 LmHosts, RemoteRegistry, SSDPSRV, WebClient --------------------------------------------------- I još: cmd- netstat -s -p udp>filename.txt pa kopiraj ovdje. Zadnje izmijenjeno od: Striček. 07.03.2007. u 17:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Write in ©
|
Također, može biti problem u DNS cache-u od windows-a... Budem kasnije pogledao, kad dođem doma što se može u registryu napravit. Ali inače svchost često napadaju crvići tako da prvo update-aj svoj antivirus pa pregledaj. Zadnje izmijenjeno od: Striček. 07.03.2007. u 17:00. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
UDP Statistics for IPv4 Datagrams Received = 453 No Ports = 20 Receive Errors = 0 Datagrams Sent = 168 Active Connections Proto Local Address Foreign Address State Mislis na to? Router mi je dobro namjesten, a imam i nod32 updatean. Bez virusa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Write in ©
|
Problem kod svih antivirsunih, spyware, *ware...programa je što svi imaju drugačiji libary tako da jedan ima ono što drugome fali i obrnuto. Zato je dobro koristit ih u kombinaciji, Kaspersky+Adware+Nod32... Zašto "gubiš vezu"....? Jeli ti uključen DHCP na kompu? Koje su ti postavke DHCP-a na firewall-u? Pokušaj sa statičnim IP adresama tj ti dodjeli kompu ip adresu ali da je u rasponu privatnih tj. make sure da je zadnji oktet između 2 i 254. ![]() Kada ti "pukne" veza probaj odmah u prompt i napiši "ipconfig /flushdns" to će ti isprazniti dns cache, one pozitinve i negativne odgovore od dns servera. Windowsi po defaultu spremaju sve DNS zahtjeve kako bi ubrzali DNS odgovore bilo oni pozitivni ili negativni. Postoji neka finta u registy-u da uopće ne sprema negativne. Nisam siguran koliko dugo windowsi zadržavaju odgovore na DNS upite tj koliki je TTL (time to live). Na Linuxu je to 14400 tj 4 sata. Ako je na windowsima duže i ako DNS od providera sere mogao bi izgenerirati poveći promet koji bi na kraju opteretio DNS servis koji pripada u jednoj od svchost grupa. Ako je to problem onda se on lako može riješiti negdje u registyu gdje se definiraju svi servisi. Pokušaj sa Hotfixovima...oni nekad znaju riješavati takve probleme. Zatim probaj još onemogućiti auto-update....kombiniraj ovo što sam napisao, čeprkaj...zabavno je ![]() Prati malo promet, da li je intezivniji prije pucanja.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Samo da se javim s updateom. Probao sve navedeno, nista je radi. Ovim dana mi je rjedje pcala, a danas je ponovno pocelo cesce. Nasao sam u Event vieweru ovakvu poruku. Faulting application svchost.exe, version 5.1.2600.2180, faulting module netapi32.dll, version 5.1.2600.2180, fault address 0x0000a3c0. - u trenutku pucanja veze. a par minuta prije nje ovu: TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts. Ima netko ideju? Hvala jos jednom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
|
Ako utvrdiš točno da je ovo u pitanju Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
N6 Brušeno- N12 Turpijano
Datum registracije: Oct 2006
|
Ajd ga vrati na tvorničke postavke pa ga nanovo iskonfiguriraj! Ja imam taj modem već 2 godine i nikad nije radio nikakve probleme!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|