|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
A da ubodem TOSHIBA Satellite P100-425 ?
Eto, bacio sam oko na TOSHIBA Satellite P100-425. Trebam prijenosno računalo koje ima vrlo dobar 17'' ekran, solidnu izvedbu (robusno donekle). Uglavnom neće biti korišteno za igranje, več za sve drugo, a najviše za poslovnu namjenu. Vidim da je osjetno niža cijena ovog 17'' modela nego za druge TOSHIBA 17'' modele, u cemu je tolika hardwerska razlika? Hvala na pomoći! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Danas sam radio na 2 17" laptopa i to acer aspire 9300 serije i moram reći da to NIJE prenosivo računalo. OGROMNI su, moj 15.4" se činio minijaturan pored ta dva... No ako baš trebaš 17" preporčio bi stolno računalo pa neki još veći ekran, jer 17" laptop je OGROMAN... To je naravno samo moj doživljaj. Poz |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Meni treba 17'' kod prijenosnog računalo, tezina i dimenzije nisu bitne, em sam velik em sam jak, em sam pametan ![]() ![]() Radi se dosta sa grafikom, pa mi je 17'' ekran nužnost. Moje pitanje se odnosi na sam model TOSHIBA Satellite P100-425, zašto je ta TOSHIBA 17'' toliko jeftinija od drugih njihovih 17'' modela, da li je inferioran njegov LCD, i uz to još poinešto? Vidim da ima Dual Core, 1Gb RAM-a, HDD je 120Gb, dakle nije za odbaciti, a opet košta 5000kn manje od drugih P100 17'' Satellite modela? U kojem grmu leži zec? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Vranoga1, sorry na mom zakašnjelom javljanju, zahvaljujem ti se na opširnom i vrlo informativnom odgovoru, hvala na uloženom trudu i vremenu. Moja dilema je ogromna jer sada po prvi puta kupujem prijenosno računalo, i mada sam pročitao onaj tvoj "vodić za nabavku", još je sve puno upitnika. Btw., do sada sam radio na CRT 17'' i sasvim sam zaboravio da se kod LCD ekrana dijagonala drugačije mjeri, i da je u stvari LCD 15,4'' praktički istovjetan po korisnoj dijagonali CRT 17'' ekranu. Drugim riječima, vjerojatno bi mi i prijenosnik sa kvalitetnim 15,4'' ekranom ipak sasvim dobro poslužio. Mada mi 17'' i dalje zvuči jako privlačno, izgleda da bi to ,moj izbor svrstalo u cjenovni razred koji ja nisam spreman platiti. Dakle, bojim se da smo opet na neki način na početku mog izbora prijenosnika, ovaj puta krečemo sa 15,4'' startne pozicije. Dakle, namjena prije svega za posao, puno rada u PhotoShopu, kvaliteta ekrana vrlo bitna, dobra rezolucija, igre sasvim nebitne, dakle ni jaka grafička nije prioritet, nužna je solidna izrada, kvalitetna tipkovnica, solidna autonomija, veliki hard, brzi proc, dosta memorije (znam, nadogradnja je moguća), važna je i mogučnost svih mogučih načinja spajanja sa svim i svačim, eto to bi bilo to. Sorry na gnjavaži i hvala još jednom na trudu. Vjerujem da slične zahtjeve imaju i mnogi drugi kojima prijenosnik ne služi za zabavu već za posao (i povremeno surfanje tijekom pauze) i da će odgovor na moj upit biti ujedno odgovor i mnogim drugim čitateljima foruma koji su u istoj ili vrlo sličnoj dilemi kao i ja. Nevezano baš sasvim za ovu temu, da li po tvojem saznanju većina HP prijenosnika zaista ima tako loše, nekontrastne ekrane, ili je to samo rekla-kazala? Ili su koma samo neki modeli? Pozdrav i hvala na pomoći! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|