Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.03.2007., 00:35   #1
legendarni
Spaljeni
Moj komp

legendarni's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Mission zvučnici i sub

evo razmišljam o kupnji ovih zvučnika,kaj msilite o sljedećima zvučnicima i subu?!

Subwoofer MISSION M3AS, integrirano pojačalo 150 Watt, 30Hz-165kHz, 250mm bass, 17.8 kg, crni

Zvučnici MISSION M32i, 2x100 Watt, 90 db, 52 Hz-20 kHz, 2-way reflex, crni

Zvučnici MISSION M35i, 2x150 Watt, 92 db, 40 Hz-20 kHz, 3-way reflex, crni

Zvučnik centralni MISSION M6Ci, 100 Watt, 87db, 65Hz-20kHz, 2-way reflex, crni

Jel bi to sviralo normalo na Pioneeru VSX 415-k,da mi se nebi pojavio OverLoad
legendarni je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2007., 00:43   #2
BASSFREEK
Banned
Moj komp

BASSFREEK's Avatar

To su zvijeri od zvučnika mission je jedan od najboljih koji sam ja čuo kad bio u njemačkoj ja sam čuo m35i i to zvučnik kojeg ču ja kupit kad skupim para.U starom t3 časopisu su pohvalili m35i Kupuj to.mission su 8 ohm i nišu teret za pojačalo.
BASSFREEK je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.03.2007., 00:45   #3
legendarni
Spaljeni
Moj komp

legendarni's Avatar

a će radit solidno bez overloada na pioneeru?
Staro 02.03.2007., 01:13   #4
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Stari moj kupuj bez brige, Mission su najbolji zvučnici koje sam čuo, čuo sam po nekoliko modela iz svih serija i super su. U svim cjenovnim razredima su među prvima.
Ako ti je soba manja od 20 kvadrata možeš proć i bez suba, dosta su ti 35-ice sa svojih 2x165mm za bas područje. Samo na receiveru podesiš "front speakers large".
9800pro je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2007., 01:30   #5
legendarni
Spaljeni
Moj komp

legendarni's Avatar

thx!

To kupujem čim kupim kuću,to će biti za kojih mjesec dana a možda njih i prije kupim

to je za dnevni boravak,da mami uši probijem
Staro 02.03.2007., 10:57   #6
Babaloo
In the lab...

Babaloo's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Moje mišljenje je da za tu lovu koju misliš izdvojiti možeš puuuno bolje proći od Missiona. Npr. imaš u ve-milu Wharfedale diamonde 9.1, jedan od najbolji malih zvučnika u tom cjenovnom razredu, a možeš i Jamo, Kef i još neke marke pogledati.
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture
Babaloo je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2007., 11:08   #7
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Radije uzmi Jamo E680
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=22642
Neki centar od Jama i stražnje. Centar bi bilo najbolje da bude iz serije kao što su i prednji. Za stražnje imaš JAMO E600 koji su oko 900kn u hg-u i centar JAMO E6 oko 800kn. Sub uzmeš poslije ili sad ako imaš novaca. Imaš i komplet ovih gore zvučnika, košta 3800kn u hg-u
Neznam za te mission ali nevjerujem da su bolji od jamo.
bego2 je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2007., 12:26   #8
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Mission je dosta bolji od jamo zvucnika to su skroz dvije razlicite klase pogledaj malo ako ti budet dozvoljava neke od B&W zvucnika to ti je jos malo bolje.
Staro 02.03.2007., 12:40   #9
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Ubleha Pregled postova
Mission je dosta bolji od jamo zvucnika to su skroz dvije razlicite klase pogledaj malo ako ti budet dozvoljava neke od B&W zvucnika to ti je jos malo bolje.
Slazem se. Mission je daleko bolji od Džeme.

A B&W je beton, boljih zvucnika i nema...
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2007., 12:43   #10
legendarni
Spaljeni
Moj komp

legendarni's Avatar

Jel će mi trebat kakvo pojačalo da to pokrenem na pioneeru? Ako da,koje preporučate do MAX 2500kn
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.03.2007., 12:52   #11
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Ljudi nemojte stavljati Jamo i Mission u isti lonac. Mission je OK, ima i boljih kutija, no ne bude čovjek pogriješio. E680 je za onu lovu definitivno best-buy, no Mission je u ovom slučaju druga dimenzija.

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2007., 13:26   #12
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Mission bolji od Jamo? svasta. ček samo dok crn dode
Staro 02.03.2007., 13:27   #13
legendarni
Spaljeni
Moj komp

legendarni's Avatar

Citiraj:
Autor bego2 Pregled postova
Mission bolji od Jamo? svasta. ček samo dok crn dode

naravno da će crn govorit za jamo kad ih on, tj. točan gore navedem model koji si rekao
Staro 02.03.2007., 13:29   #14
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Koliko se sjećam crn je u jednom postu napisao da poslušao par zvučnika od Jama i kaze da su super...
Staro 02.03.2007., 13:34   #15
legendarni
Spaljeni
Moj komp

legendarni's Avatar

Ja nisam rekao da su jamo loši,jako se dobro čuju moj ih susjed ima
Staro 02.03.2007., 13:36   #16
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor bego2 Pregled postova
Koliko se sjećam crn je u jednom postu napisao da poslušao par zvučnika od Jama i kaze da su super...
Ljudi, crn je kupio komplet jamo zvunika za male nofce. I sigurno vrijede onoliko koliko ih je platio, i dosta vise. (mislim da je platio oko 2600kn).

ALI Mission je koplje iznad. EOD.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2007., 13:38   #17
BASSFREEK
Banned
Moj komp

BASSFREEK's Avatar

Jamo su dobri zvučnici zvučnici za nabijanje ali mission su više za pravi hi-fi ugođaj, jako muzikalan,detaljan.Bok
BASSFREEK je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2007., 13:43   #18
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Citiraj:
Autor legendarni Pregled postova
Ja nisam rekao da su jamo loši,jako se dobro čuju moj ih susjed ima
Onda se lijepo čuju, kad su kod suseda.
Staro 02.03.2007., 14:33   #19
messiah
aka Mithrandir
Moj komp

messiah's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Evo, nisam bas neki strucnjak za zvucnjake, ali bih ti rekao samo jednu stvar: odi u trgovinu i poslusaj koji te zvucnici zanimaju, ako ne cujes razliku izmedu jeftinijih i skupljih, uzmi one jeftinije. Jedno vrijeme sam malo pratio hr.fido.hifi i citao sta ljudi tamo pisu. Totalne perverzije, od usviravanja kabela i takvih gluposti. Sto je previse, previse je. Da imam love ko Bill Gates, mozda bi i kupovao sustave koji nerijetko premasuju 50k kn, ali covjece, to se definitivno ne isplati. Audiofili molim vas nemojte se uvrijedit
messiah je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2007., 16:29   #20
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Svaki zvucnik se treba najprije poslusat i to na razlicitim pojacalima pa utvrdit koji je za sta. Imam doma jamo 5.1 koje sam dobio kao poklon u nekim novinama i sta da kezem ? Jamo je zakon jer su besplatni? Ma dajte molim vas. kad maknem slusalice s glave bolje se cuju od ovih jamo koje imam. To je steta uopce spajat.
Zato kazem,pogledajte si cijenu, odite poslusati i onda ocijenit jeli vam pase zvuk ili ne. Svako ima svoje guste,nekom valja,nekome je svejedno,a neko trazi savrsenstvo.
Ontopic:
O missionu imam odlicno misljenje. Cuo sam svakakve i sa missionom ne mozes pogrijesit. Kod njih je DOSLOVNO koliko para toliko muzike. Sto ih vise platis to su bolji. Eh sad,koliko ces novaca odvojit to je druga stvar.
O B&W,Kef,Wharfedale, itd itd mozemo razglabati do sutra. Sve ih treba poslusati pa izabrati sebi najbolje. ALI PAZNJA!!!! Kad idete poslusati zvucnike,obavezno nek ih trgovac spoji na neki po mogucnosti ISTI ako ne bar SLICAN sustav koji vi imate doma. Da ne bi bilo " u trgovini se bolje culo", jer su mozda u trgovini spojeni na neki odlican sustav Marantz,,NAD,Onkyo,ROTEL i slicno a vi doma imate neki 5.1 DVD player s integriranim pojacalom od 299 kuna. Obavezno pripaziti na to.

@legendarni

Na tvom pioneeru neces dobiti vrhinski zvuk. Zvuk ce ti biti solidan,ali ako nisi prezahtjevan korisnik bit ces zadovoljan tim Mission zvucnicima. Ako si zahtjevniji korisnik ,rijesi se tog pioneera i uzmi nesto bolje.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2007., 16:56   #21
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Sve je covjek rekao nema se vise sta stvarno dodati.
Staro 02.03.2007., 17:00   #22
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Svaki zvucnik se treba najprije poslusat i to na razlicitim pojacalima pa utvrdit koji je za sta. Imam doma jamo 5.1 koje sam dobio kao poklon u nekim novinama i sta da kezem ? Jamo je zakon jer su besplatni? Ma dajte molim vas. kad maknem slusalice s glave bolje se cuju od ovih jamo koje imam. To je steta uopce spajat.
Zato kazem,pogledajte si cijenu, odite poslusati i onda ocijenit jeli vam pase zvuk ili ne. Svako ima svoje guste,nekom valja,nekome je svejedno,a neko trazi savrsenstvo.
Ontopic:
O missionu imam odlicno misljenje. Cuo sam svakakve i sa missionom ne mozes pogrijesit. Kod njih je DOSLOVNO koliko para toliko muzike. Sto ih vise platis to su bolji. Eh sad,koliko ces novaca odvojit to je druga stvar.
O B&W,Kef,Wharfedale, itd itd mozemo razglabati do sutra. Sve ih treba poslusati pa izabrati sebi najbolje. ALI PAZNJA!!!! Kad idete poslusati zvucnike,obavezno nek ih trgovac spoji na neki po mogucnosti ISTI ako ne bar SLICAN sustav koji vi imate doma. Da ne bi bilo " u trgovini se bolje culo", jer su mozda u trgovini spojeni na neki odlican sustav Marantz,,NAD,Onkyo,ROTEL i slicno a vi doma imate neki 5.1 DVD player s integriranim pojacalom od 299 kuna. Obavezno pripaziti na to.

@legendarni

Na tvom pioneeru neces dobiti vrhinski zvuk. Zvuk ce ti biti solidan,ali ako nisi prezahtjevan korisnik bit ces zadovoljan tim Mission zvucnicima. Ako si zahtjevniji korisnik ,rijesi se tog pioneera i uzmi nesto bolje.
Možemo li znati o kojim se slušalicama radi? nemožeš uspoređivat slušalice i zvučnike. mission je dobar ali ne predobar, za pare koliko oni koštaju kupe se bolje kutije. kao što su rekli odi poslušat neke zvučnike pa odluči. ja bih kupio ove jamo što sam ti preporučio jer sam ih čuo i sviraju yebački, spojeni na yamahu rx 557 koju ću (nadam se) kupit za kojih 5-6 mjeseci za male pare.
Staro 02.03.2007., 17:36   #23
legendarni
Spaljeni
Moj komp

legendarni's Avatar

@Bruno_Rv koji Receiver preporučuješ do 2500kn, da je po mogućnosti iz Ve-Mila
Staro 02.03.2007., 18:52   #24
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
možeš ti slušat u dućanu 500 puta i doć doma, kad ono kifla... slušao sam par missiona, nisu nešto posebno... naravno daleko od lošeg, ali vjerujem kako se uz dobar matching može i bolje nekaj sklepat.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2007., 19:53   #25
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Autor legendarni Pregled postova
@Bruno_Rv koji Receiver preporučuješ do 2500kn, da je po mogućnosti iz Ve-Mila
Inace ne volim receivere jer su malo losiji u odnosu na pojacala,ali vidio sam u Ve-Mil-u Onkyo,Harman Kardon, jedan Denon za 2500-2600 kn pa zamoli covjeka nek ti spoji to i recimo Wharfedale Diamond 9.5 (kostaju isto ko m35) . Probaj i te missione m35 kad vec dajes preko 3500 kuna,probaj B&W dm 309 itd itd. Kad vec dajes malo vise novaca za zvucnike,probaj malo vise tih zvucnika. Ima i jamo par boljih modela od E680,imas i Kef-ove za 4000 kn. IMHO ve-mil nije bas toliko los u izboru srednje bolje klase. Mogu ti samo preporucit da si pogledas malo. Svaki model daje drukciji zvuk. Imas dobrih i losih od svake marke.

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
možeš ti slušat u dućanu 500 puta i doć doma, kad ono kifla... slušao sam par missiona, nisu nešto posebno... naravno daleko od lošeg, ali vjerujem kako se uz dobar matching može i bolje nekaj sklepat.
Bas to. Malo vise truda i vremena si treba dati i probat svasta.
Staro 02.03.2007., 19:55   #26
Babaloo
In the lab...

Babaloo's Avatar

Citiraj:
Autor BASSFREEK Pregled postova
Jamo su dobri zvučnici zvučnici za nabijanje ali mission su više za pravi hi-fi ugođaj, jako muzikalan,detaljan.Bok
Ma daj ne baljezgaj gluposti, baš me zanima koje si modele Jama poslušao kad pričaš ovakve stvari. Otkad je to Jamo za nabijanje? Kad uđeš u disko, jel vidiš da koriste jamo zvučnike, subove i ostale stvari? Ne, vidiš PAudio, Magnata, Bose, Phonic Mar, Yamahu i druge marke. Jamo je firma koje svoje proizvode nudi u širokoj paleti, od najniže klase, pa do vrlo visoke (ne i najviše), za kućni hi-fi i home theater ugođaj. Otprilike vrijedi uzrečica koliko para toliko muzike, pa tako i ovdje, bez obzira dal to bio Jamo, Mission ili šta drugo. I šta ste se svi uhvatili tih bowersa? Pa nije to jedini dobar zvučnik koji postoji.
@ legendarni:
Ako si dosad imao neke kompjutorske zvučnike, bilo što da uzmeš biti će ti avion naprema tome što si imao. Ovo govorim iz vlastitog iskustva, imao sam neki mali Genius 2.1 sustas prije nego što su doma stigli Dynaudiovi zvučnici i staro Technicsovo pojačalo od 20 kg. E, to je sviralo predobro! Zvuk je bio precizan, čist, bas je odlično udarao. Svakako s Missionom nećeš pogriješiti, no za reciver bi ja pogledao negdje drugdje.
I neznam zašto se svi groze kupnje polovne audio opreme, pogotovo zvučnika, jer za smješnu cijenu (u odnosu na noce) možeš dobiti odlično očuvane zvučnike (a i ostale komponente) koji sviraju bolje nego većina hi-fi entry level modela u dućanima. Mislim da je moja kupnja polovnih Jamo Classic 6 zvučnika jedna od najboljih investicija koje sam napravio. I ne zaboravi da ti sva kvaliteta zvuka pada u vodu ako budeš slušao mp3-ice na tom sustavu, jer onda ti je zapravo svejedno što uzmeš...
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture
Babaloo je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2007., 20:26   #27
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Autor Babaloo Pregled postova
Ma daj ne baljezgaj gluposti, baš me zanima koje si modele Jama poslušao kad pričaš ovakve stvari. Otkad je to Jamo za nabijanje? Kad uđeš u disko, jel vidiš da koriste jamo zvučnike, subove i ostale stvari? Ne, vidiš PAudio, Magnata, Bose, Phonic Mar, Yamahu i druge marke. Jamo je firma koje svoje proizvode nudi u širokoj paleti, od najniže klase, pa do vrlo visoke (ne i najviše), za kućni hi-fi i home theater ugođaj. Otprilike vrijedi uzrečica koliko para toliko muzike, pa tako i ovdje, bez obzira dal to bio Jamo, Mission ili šta drugo. I šta ste se svi uhvatili tih bowersa? Pa nije to jedini dobar zvučnik koji postoji.
@ legendarni:
Ako si dosad imao neke kompjutorske zvučnike, bilo što da uzmeš biti će ti avion naprema tome što si imao. Ovo govorim iz vlastitog iskustva, imao sam neki mali Genius 2.1 sustas prije nego što su doma stigli Dynaudiovi zvučnici i staro Technicsovo pojačalo od 20 kg. E, to je sviralo predobro! Zvuk je bio precizan, čist, bas je odlično udarao. Svakako s Missionom nećeš pogriješiti, no za reciver bi ja pogledao negdje drugdje.
I neznam zašto se svi groze kupnje polovne audio opreme, pogotovo zvučnika, jer za smješnu cijenu (u odnosu na noce) možeš dobiti odlično očuvane zvučnike (a i ostale komponente) koji sviraju bolje nego većina hi-fi entry level modela u dućanima. Mislim da je moja kupnja polovnih Jamo Classic 6 zvučnika jedna od najboljih investicija koje sam napravio. I ne zaboravi da ti sva kvaliteta zvuka pada u vodu ako budeš slušao mp3-ice na tom sustavu, jer onda ti je zapravo svejedno što uzmeš...
Eh,kad kupujes polovno,moras znat sta trazis. Ja bi recimo jedan PM 57 za malo para kad bi nasao. Pere me nostalgija i ja bih takvog . Zvucnici su kao mobiteli. Kupis ono sto ti pase. Slazem se da ima dosta stvarno povoljnih rabljenih stvari,ali ne voli svako rabljeno hebga i nema svako mogucnost i vremena ici u recimo Osijek,Zagreb itd itd i poslusati prije kupnje.
Staro 02.03.2007., 21:44   #28
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
moze pitanje?

gdje da poslusam razlicite zvucnike na razlicitim pojacalima? po mogucnosti u blizini osijeka Pada mi na pamet jedino Ekran - ali opet kako cu ih tamo cimati da mi prespajaju zvucnike jer ja zelim cuti sve kombinacije
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2007., 21:47   #29
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Slušaj, ako si ozbiljan kupac budeš imao priliku poslušati različite kombinacije. Ako imaš kući neke HI-FI opreme dogovoriš se s njima i probaš recimo svoje pojačalo i cd-player na par modela zvučnika, poneseš svoju mjuzu...

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2007., 22:06   #30
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
ma... daleko sam od ozbiljnog kupca, a jos manje vjerojatno da imam neki komad Hi-Fi opreme ciku nego, samo me zanimalo, znaci voljni su pomoc i zaebavat se da ti udovolje
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno