|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Koju TV karticu?
Evo, sad si namjeravam kupit neku tv karticu.Nisam mislio ništ skupo uzimat, neg nešt kaj bi mi solidno hvatalo ove osnovene programe (hrt1&2, rtl, nova...) Sad baš gledam u Hg spotu ima neka Leadtek tv2000xp global, ta nie skupa (220kn) a čini mi se OK? Samo me zanima kaj znači ovo: - Zahtjeva Live TV Intel® Pentium® 3, 600MHz, DVD recording Intel® Pentium® 4, 2.4 GHz... Inače, ne zanima me nikakav video capture i sl.Bitno mi je samo da dobro hvata programe... Kaj mislite o toj kartici?Jel ima kaj bolje za tu lovu ili...? I da, jel trea kakva antena za te kartice?Kak to ide?Ne znam puno o tome pa, eto, pitam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Da treba ti antena i nju prikljucis na tv karticu! posto planiras samo gledat a ne snimat onda mislim da je super ta kartica sto si odabro ulozeno/dobiveno jeftina je! Ovisi kakvu antenu imas i na kojem polozaju o tome ti ovisi slika! Moj frend ima isto neku tako karticu mislim da je bas ta nisam siguran isto tako oko 250kn i super mu je slika ima i teletekst i daljinski: goood : Mislim da bi ti ta kartica odgovarala a jeftina je!! ako kupis napravi review da vidimo kakva je pa mozda i ja sebi kupim ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
![]() Zanima me dal neko ima iskustva sa ovom DVB-S karticom? Naime susjedi sam slagao komp i kao karticu za satelit rekao joj da kupi SkyStar 2 (koju ima ja i stvarno je odlična dvb-s kartica). Međutim lik u Ve-mulju joj je rekao da te trenutačno nema i preporučio joj "bolju" Avermediu A700. Ali ja u njoj nikako ne mogu podesiti da traži programe sa tri satelita (Astra na LNB1, Hotbird na LNB2 i Sirius 2,3 na LNB3). Uvijek mi traži samo Astru. Inače uputstva su samo o tome kako spojit karticu na komp i instalirat driver i program :-( Onda sam maknuo tu karticu i spojio na njen komp svoju SkyStar 2 i sve radi bez greške. Uglavnom sve što se može vrlo jednostavno i lako napraviti sa SkyStarom čini mi se da je užasno teško i nemoguće sa Avermediom A700. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
E, a kak to sve stoji sa prijenosom slike na TV.Meni je komp spojen na TV, windows na telki loše zgleda (mutan je i to)(valjda zbog refresh rate-a)(al to nie ni bitno), a kad si pustim film slika je odlična (to je bitno)...Valdja se kad pustim film sve samo podesi nekak il to napravi Power DVD... Pa me zanima dal će slika bit lijepa i na TV-u obzirom na taj refresh rate...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Nije ti slika mutna radi refresh ratea, nego radi rezolucije CRT TV-a (max 720x576) i nacina kako iscrtava sliku. Filmovi ce dosta bolje izgledati, igre isto, ali ce rad u windowsima biti skoro pa nemoguc. Program sa kojim gledas nema bas neke veze sa slikom na TV-u. Uvjek ce film bolje izgledati na (CRT) TV nego na CRT ili LCD PC ekranu.
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Daj smanjite te sigove...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Vidis, nisam ni obracao pozornost na njihove sigove. JVC MX-GT88, HrcoZg, joga bonito - smanjite sigove da budu u okviru dopustene velicine (5 redova normalne velicine)
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Leadtek VC100 XP
Ovako, meni treba kartica da dok je nes na telki ja to snimim na hard, sad sam gledao ovu capture karticu i zanima me da li ona radi to ili trebam možda prvo sve snimiti na vcr kazetu pa onda poslije to prebacit na komp? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako ti TV ima TV-out na scartu, možeš bez problema snimati tom karticom, a ako nema, trebat će ti TV kartica.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
|