|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Seatools?
Evo ovako:kupio sam novi seagate od 250gb i sad skinuo sam si onaj seatools zato sto mi je kapacitet harda 32 gb,a taj seetools je na cd-u i bootam ga ja i otvori se on al kada hocu sataviti kapacitet manual, stavi mi ga na 0 gb, a ako odaberem Reset to drive maximum onda mi stavi 0,900 gb, nekuzim u cem je problem!kaj trebam napraviti da mi se vrati tih 250 gb |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
neznam jel treba nesto posebno upisivat kad upisujem koliki kapacitet zelim |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Na kakvoj to matičnoj vrtiš? Ako ti čipset nemože adresirati više od 32gb (stare matične iz socket 370 ere i još starije) teško ćeš se izj*** dok to složiš (bar na na windowsima i posebno kao boot disk) da radi... Ako je to u pitanju onda ti je IMHO najbolje naći neki ATA 100/133 kontroler sa boot funkcionalnošću (trebala bi bit većina današnjih) jer je na tim starim matičnima ionako najčešće ATA33 koje je SPOOOOOR... Ako radiš sa nekim linuxom pročitaj manual od distre da vidiš kako ona rješava problem... Ako nije ništa od onoga gore napravi sistemsku particiju od manje od 32 gb i onda nakon instalacije XP-a vidi oće li se popraviti stvari... Obično danas ljudi ako imaju problema (a i to je rijetko) sa hard prepoznavanjem kapaciteta onda je to na 137 gb zbog 48bit LBA...
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
|
Da probaj sa win (ionako sistemsku particiju nećeš valjda radit veću od 20-ak gb) jer mora ti ploča vidjeti disk, nema razloga (osim ako je neki bug u pitanju) da ne radi sa njom disk bilo kojeg kapaciteta koj se danas može kupit...
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jel' win sa SP2 ili bez? Mora biti SP2! Seatools nema veze s tim. Trebaš ući u Disk Manager i isformatirati disk.
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
|
Zašto bi morao biti sa SP2? SP na XPima (a pretpostavljam da su oni u pitanju) i to SP1 donosi 48bit LBA koji daje onih 137GB koje sam spominjao...
![]() |
#9 |
Premium
|
evo digo sam win i SP2 i u disk managment sam formatirao ovaj g drive al opet ima 17 gb a ovaj di su mi win ima 15gb, mislim da se to nemoze napraviti iz win, jel ima jos kakvih prijedloga kaj da napravim |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Partition Magic ili Acronis Disk Director
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Beskorisna bitanga...
|
Pa što si ti to već ordinirao sa Sea Toolsima po disku ili što? Ako je to bio novi disk iz dućana i samo 32gb onda je tu nešto fakat čudno, ako je sa SeaToolsima prčkano možda si ga sprčkao... Da nisi kakav compatibility jumper piknuo ako uopće i ima nešto slično na sebi (ne vjerujem) ili probaj u bisou pogledati dali ti ispravno bios prepoznaje kapacitet, možda ti tamo nevalja suradnja...
![]() |
#12 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nema jumpera, tj. ima, ali samo za SATA 1.0 mod...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Beskorisna bitanga...
|
Probaj sa nekom live distrom linuxa ili nekim sl osom (Mac OS X) dignuti stvar i sa njigovim partition toolom pobriši sve živo ako ti već winblowsi nedaju da to naparaviš a niti seatoolsi nedaju (makar bi morali) druog mi ne pada na pamet ovako nadaljinu dok ne vidim u čemu je problem nemogu ti reć... Nekad se takva stvar može desit ako "urežeš" compatibility postavke sa seatoolsima i sl alatima ali ako je disk novi iz dućana to nebi nikako smjelo biti u pitanju, a i morao bi moći vratiti sa seatoolsima sve na 0 položaj...
![]() |
#16 |
Beskorisna bitanga...
|
Ok dobro da si to rješio... Morat ću zapamtiti ovo tvoje iskustvo, nisam ni ja mislio da bi se tako mogla manifestirati SATA/SATAII nekompatibilnost...
![]() |
#17 |
Premium
|
o j***m ti mamzu kad dodjem u win opet mi neda da ga ormatiram, kaj da radim sa hardom dajte neki image koji se buta da ga mogu formatirat(cijeli hard) znam da ima reko mi frend al nezna kas se zove!!HELP |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
sprzi na cd i boot-aj kasnije ce biti sve jasno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Evo kako ćeš vratiti disk na tvorničke postavke jer si možda nešto zabrljao kad si radio sa seatoolsima: "First you will want to zero fill the drive. This will remove any partition information and make the drive appear as though it just came from the factory. Download the SeaTools for DOS from our website: http://seatools.seagate.com Once you have done this, boot the system to SeaTools floppy or CD. Press "Z" to take you into the zero fill utility then press "T" and set the time to 30 seconds. Once you have set the time press "F" to start the procedure. This will guide you through the preparation of your SATA drive for the installation of Windows XP and SATA controllers. SATA drives do not require drivers, however, SATA controller cards do. The driver may be located on a CD or floppy diskette that was shipped with your motherboard or SATA controller card. If you do not have it, please contact your motherboard or SATA controller card manufacturer to obtain the latest driver(s)." Ovo su meni napisali iz Seagatea mada mislim da bi win xp SP1 trebao imati podršku za sATA (ispravite me ako griješim) a SP2 pogotovo. Dalje možeš koristiti neki od partition managera ali i partition manager od win xp-a prilikom instalacije bi morao uredno raditi. Doduše ja sam imao jedan drugi problem ali ovako ti se vraće disk na tvorničke postavke kako tvrde iz Seagate Technical Support-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Evo sve radi hvala decki |
![]() |
![]() |
|
|