|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() Pozdrav svima ![]() Evo krenuo pomalo u vode RSS-a (znam da je Horza nešta pričao o tome, da je to bezobrazno zapostavljena tehnologija, pa reko da i ja vidim ćo to je) i naletih na par poteškoća. Prvo, kako nisam upoznat sa time, išah progooglat, pročitao na wikipediji malo i dobio neke osnovne informacije. Sljedeće je bilo potražiti programček kojim bi ja to mogao iskorištavat. Malo surfao i skinuo neki GreatNews. Nemojte mi se smijati, nemam pojma koji je dobar, a ovaj je freeware i rulja ga je pohvalila. Valjda onda vrijedi nekaj ![]() Ako ima neki drugi, predložite ga. ![]() Sljedeće kaj sam napravil sam se subscribe-ao na PCE forum, da vidim kako to ide. Ali sad ne kužim dal ja nekaj krivog delam ili ovaj samo hiće nove teme? Sam ja nekaj fulao ili ? : stoopid Također, dal je moguće dobivati u tom RSS-u odgovore na teme ? Ili sam osuđen na samo nove threadove, i onda ako oću vidjeti koji klikam na link i otvara mi ga u FF-u ? Zapravo mi se čini da ja oću ono kaj gumbek "novi postovi" radi ![]() Al bolje da pitam neg da skitam... Ili RSS nije primarno za forume napravljen (brijem da sam ovo pogodio ![]() Ajde tko se malo više zabavio sa time nek pokuša pomoć. Pozdrav
![]() |
#2 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Pogodio si, RSS feedovi su puno korsniji za vijesti, blog postove, torrente itd itd (iako je to grubo rečeno - RSS feedovi su izvrsna i moćna tehnologija koja je iznimno unaprijedila internet, brzinu dolaska do novih informacija, te korisničko iskustvo), no mogu biti korisni i za praćenje foruma. Što se tiče RSS readera, imaš i nekoliko pluginova za Firefox, no ja već neko vrijeme najviše koristim NetVibes (www.netvibes.com). To je odličan web 2.0 site (bla) koji customiziraš prema vlastitim potrebama - možeš napraviti tab s news feedovima vezanim uz tehnologiju, jedan vezanim uz glazbu, sljedeći tab s feedima raznih Flickr grupa, pa staviš modul za vremensku prognozu, pratiš torrente sa željenih trackera, pa staviš modil s "to do" listom, pa popmail modul itd itd. Uglavnom - predobro. Pomoću netvibes napraviš vlstiti homepage na kojemu u trenu možeš doći do najnovijih vijesti (RSS modulima možeš odrediti broj izlistanih vijesti, opcije tipa otvaranja u novom FF tabu i sl.). Možeš i importirati OPML liste, ili pak importirati kolekcije news feedova drugih korisnika itd. Probaj se poigrati jedno veče s tom stranicom / web aplikacijom (užasno je jednostavno, samo drag / dropaš module i pod "edit" odrediš opcije), vjerujem da će ti se svidjeti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Yep, fora je to, ribica, još jedna od mnogih zaraznih stvari na netu.. Imaš i tu neš pametnog od Gorluka, horze i bugice http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49471 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Evo kako to izgleda kod mene: Prvi Netvibes tab s raznim modulima: ![]() Tab s Digg feedovima: ![]() Tab s Flickr grupama: ![]() Čitanje feedova u Netvibes: ![]() Feedove možete na brzinu pregledati i pomoću Firefox Bookmarks toolbara. Možete imati feed izvan foldera, ili ako imate više tematski povezanih feedova možete ih sortirati u foldere. Evo kako to izgleda kod mene: Izvan foldera: ![]() U folderu: ![]() Evo, tek toliko da se dobije neki osnovni dojam kako to može izgledati. Praćenje vijesti / news feedova na takav način neusporedivo je brže i preglednije od "uobičajenog" surfanja, a Netvibes ima još nekoliko ful korisnih modula tipa Flickr search, Google / Yahoo Images search, Popmail itd itd. Jednostavno postavite Netvibes kao homepage i imate centralu pomoću koje brzo možete pratiti feedove, provjeriti mail, uploadati slikice na Imageshack, imati mali podsjetnik / to do listu itd itd. RSS feedovi su iznimno moćna stvar i IMHO suludo je ne koristiti ih. BTw. možete pogledati i Yahoo Pipes, interaktivni agregator feedova, pomoću kojeg možete raditi mix up raznih feedova i sl. Yahoo pipes koriste module / blokove koje spajate pomoću linija, tzv. "patching" (na tom principu funkcionira npr. Max / MSP, pa patching u Reaktoru itd.). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|