|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
konfa?
ds4 1gb kingmax 667 e6600/E6400 fortron blue 500w 7900gs/8800gts 320mb e sad kaj je bolje e6600 i 7900gs ili e6400 i 8800gts? 6.5k krznenih imam . naravno svaki prijedlog u vezi bilo kojih komponenata je dobrodosla , mora bit iz jednog ducana ve-mil , links hg....
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
E6400 i 8800GTS Conroe-a OC-aš na 2.5-3.0Ghz i imaš jačega od E6600-X6800. A GTS-ica pojede sirotu 7900GS ![]() Druga preporuka, promjeni napajanje. Seasonic neki ili Silverstone. Ovaj od 500W ti je više 450W, mada je i to napuhano s obzirom na snagu +12V railova ![]() Dućan? Di god je najjeftinije
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
|
Ne treba značiti, iako je u pravilu najčešće tako. Samo pazi, ti za neki opasni OC ćeš trebati puno napona (recimo sve preko 3-3.2Ghz), a onda ti to baš i neće biti lagano za hladiti (+ još ti se potrefi neki konkavni proc i imaš za*** na kvadrat). Al mislim da ti nit jedan proc neće moći toliko ubrzati 7900GS da sustigne u igrama 8800GTS (i da je drugi proc na defoltu) ![]() Ova proca su slična, nije baš jedan toliko brži od drugog, ali grafe su potpuno druga kategorija. 8800GTS je jednostavno puno jača od 7900GS.
![]() |
#5 |
Premium
|
da to za grafu znam . samo me zanimalo ova kombinavija jaci proc slabija grafa i obrnuto . a daj mi reci napajanje mislim da cu uzet iz vemila jer su dosta jeftiniji od linksa itd a oni imaju jedino fortroni chieftec 550w(ostalo codegen lol ) pa kojeg bi mi preporucio recimo koji ce bit dovoljan za e6400 8800 i ostalo i daj mi reci za ram jel se tera dobro ovaj king 6677 kazu da je ok za clok i sad neki kazu da ide a neki da ne na ovu gigabajticu
![]() |
#6 |
Moderator
|
Hm, ponuda napajanja je u Ve-milu dosta ograničena. Chief il Fortron, drugog nema (ajde, i TT ali on cijenom ne paše). Ja bih ipak napajanje malo pogledao u drugim dućanima (ne mislim odmah na Links, ali ne bi bilo loše i tamo pogledat), stvarno mislim da ima boljih opcija za te novce... Kingmax 667? Prvi stikovi su išli opako, 800-900Mhz bez problema. Onda je došla serija koja baš i nije išla na 800Mhz nikako. Kako je sada, neznam, ali mislim da su opet dobri stikovi u prodaji. Netko je nedavno mislim napisao da Gigabyte-ica radi dobro sa Kingmax-om, tako da mislim da nemaš beda. Gledaj da ti je za E6400 i DDR2 koji ide na 800Mhz zagarantiran OC na 3.2Ghz ![]() A i mislim da je tu neki optimum što se tiče napona/temprature/frekvencije. EDIT: Mislim da ti je Hyper 580W puno bolji izbor, oko 500kn je u Linksu. EDIT2: A onda bi moj izbor bio Chief 550W, definitino je jači od Fortrona tog BS-a. Ali, nekako sumnjam da je tiši od njega ![]()
![]() |
#9 |
Čovjek
|
Ma uzmi u Linksu Seasonic 430W (ili u Intro / Borgu i sl. Silverstone Element 500W) i gotovo. Oba napajanja su izvrsna, sam vrh ponude, s tim da je Seasonic tiši. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|