|
![]() |
#1 |
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
pioneer 111d - ovu subotu akcija @ links
200kn, inače je 260 kn za gotovinu ak se ne varam. će tko uzeti? nissam nigdje na njihovoj stranici našao link, ali sam obavijest dobio preko newslettera. bit će vjerojatno uskoro valjda: http://links.hr/index.php?option=art...kl=052.112.077 ja ću uzeti za brata jer njemu ne treba ništ posebno, osim snimača ![]() a ja ću imati priliku tjedan dana istestirati i vidjeti koja je razlika od benq 1650 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
za 200kn vrijedi sigurno . inace , moja neka iskustva sa tom przom su vrlo dobra |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
To je stvarno dobra pržilica. Ima jako visoku kvalitetu snimanja na DVD medije (pogotovo Verbatim -R), jedino što ima nešto lošiju kvalitetu skeniranja snimljenih medija (ne znam koliko ti je to važno). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Odlična je to prža, vrlo dobra kvaliteta snimanja, tiha, pouzdana, kompatibilnost s medijima i podržane brzine bi mogle biti i bolje, ali nisu loši, mana je što nema booktype setting (osim za +R DL) i relativno niska brzina čitanja snimljenih medija (tiskane medije brzo čita). Za te novce pogotovo dobra kupnja.
![]() |
#6 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() |
#7 |
Hejter
|
previse velicate tog benqa 1650 u nebesa , imao sam 3 benqa i jos jednog imam i sljedeca prza mi ne bu benq ziher , odnosno nikad vise u moj komp . nisam imao 1650 ali ga ima jedan kolega i znam da citanjem nije odusevljem . |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
Citiraj:
Kolega Router ima pravo, meni se isto čini da se BenQ prže (1620, 1640, 1650 i 1655) ponekad malo previše veličaju, ali mora se uzeti u obzir da su u svoje vrijeme (a ono je prošlo) postavile all-round standarde koji do danas nisu dosegnuti. OK, LG prži brže, LiteOn ima sve bivše BenQ tehnologije (SmartBurn, WOPC, QScan, TestWrite...), LG, Pioneer, Plextor snimaju često kvalitetnije, LiteOn, Plextor, Samsung, NEC, Pioneer skeniraju kvalitetu, neki modeli čitaju brže, LiteOn zuji još više (: goood : )... U svemu su BenQ snimači nadmašeni, ali još uvijek nitko to nije uspio strpati u jedan uređaj. Uh, šta bih dao da LG skenira kvalitetu, a ne bi bila loša ni nekakva self-learning tehnologija...
![]() |
![]() |
#10 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
To je dobra prza,i jos ak ce ici za 200 kn u akciji uzmi ju odmah...par frendova ima tu przu i zadovoljni su snjom skroz,nikakvih nije bilo problema zasad.Nas ekspert za prze kolega @igorba ti je detaljno sve napisao kao i uvijek dosad u vezi tog modela tak da nepreostaje ti nista drugo nego da stanes u red,vjerojatno ce biti dosta velika navala na tu akciju.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium
|
O njenoj tišini bi se moglo raspravljati - čuje se šuštanje motora dok vrti, pogotovo dok uzima zalet. Koliko sam primjetio, najglasnija je dok stavlja Lead-in i -out, a dok prži je podnošljivije. Da se razumijemo, nije toliko glasna da ne možeš spavat dok vrti, ali jako tiha nije. Na kvalitetu sprženog materijala nikad nisam imao zamjerki. Ni na nju ni na moju stariju 108-icu. Ispitivanje kvalitete simljenog materijala nisam nikad mogao izvršiti u Neru, pa prijašnju tvrdnju ne mogu dokazati, ali nitko mi se nikad nije bunio pa to uzimam kao referencu. U svakom slučaju, odlična kupnja za 200kn.
![]() |
#14 |
Moderator
|
Po mom mišljenju, modeli 108 i 111 i jesu upravo najbolji Pioneer snimači. 108 kao odličan 12x snimač (znam da je 16x, ali je praktički 12x snimač), a 111 kao 16x snimač. Serije 109 i 110 imale su previše problema, što ne znači da se radi o a priori lošim snimačima. Nijedna prža nije tiha (disk se okreće brzinom od 8 do 9 tisuća rpm), ali postoje itekakve razlike od modela do modela po glasnoći i "boji" zvuka kojeg proizvode.
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Jos dosta zavisi o samome mediju koliko je centriran, imao sam prilike snimati neke CD-ove trese se cijeli sto na kojem je racunar tako da nema koristi da je najtisi snimac na svijetu.
![]() |
#16 | |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
Ima mi frend tu pržu, tiha je itekak baš kak pišu na stranici. Baš smo uspoređivali moju i njegovu, stavili smo i moju i njegovu u komp, pržili istu količinu podataka i moja je sporija za ~2 min od te, dvd je bio pun nečega i prženo na 4x, njegova sprži za ~4:20 min a moja za ~7min. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Mislio sam na 111, ali i 108 ima isto vrijeme za 8x. Dapače, jednom sam ih pustio da obje prže istovremeno (svaka je master na svom kanalu) sa različitih diskova - obje su bile gotove za 8 min.
![]() |
#21 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
vlasnik sam doticne 111d i mogu vam reci da je stvarno super prza, tiha (koliko to ovakve komponentemogu biti) i pouzdana. od stotinjak devedeova dosad snimljenih niti jedan nije bio neupotrebljiv (verbatim +r). za 200kn primio boga za bradu, kakvi benqui...
![]() |
#22 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Hejter
|
danas mi kapnulo 200kn od kojih sam se vec oprostio i ako se sutra suzdrzim - u subotu nova prza jer ionako moram do linksa po dijelove za konfu za kolegu |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
4K FTW
|
eto, kupio 111d. mali review, usporedba s benq 1650 otvaranje ladice je tiho na pioneeru. kad se snima ili učitava, razlikuju se u zvuku - kao da svaki ima svoj zvuk. benq neki koji fijuka i glasan je, a pioneer samo glasniji šum, ali je u svakom slučaju tiši. kopirao sam dvd film na hard u iso, s alcoholom (vrijeme 7:18) benq: ![]() pioneer (vrijeme 6:26min): ![]() ![]() primjećujete razliku? ja da :/ ovo cvrčanje koje se javlja na benq je ovo opadanje brzine, koje se vidi na grafu zatim snimanje tog imagea s 111d s alcoholom: ![]() & ![]() ovaj problem mi se i dešava s benq pa me ne zamara, vjerojatno je moj komp preslab pa zato ono kaj me iznenadilo je bolje čitanje pionirca nego, benkjua. ma u biti nije previše, jer sam već otpočetka nezadvolja a sad sam se samo uvjeril u to. skeniral sam s benq kvalitetu nasnimanog dvd-a: ![]() i evo otprije sken kvalitete dvda nasnimanog na isti medij (mc004 - verbatim): ![]() ZAKLJUČAK: da ima dvije godine garancije, ne bih ga dao bratu ![]() Zadnje izmijenjeno od: jollyb. 24.02.2007. u 17:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
|
Kod ovog 3. screenshota imaš i drugu karticu (s nazivom snimača) koja ti daje isto korisne podatke o brzini snimanja (tj. o korištenoj strategiji - točno vidiš na kojem dijelu diska je snimano kojom brzinom). Ako sam dobro skužio, 4. screenshot je medij snimljen novim Pioneerom, a 5. screenshot je snimljen čime, BenQ-om?
![]() |
#26 |
4K FTW
|
krivo sam poslao 2. i 3. sliku. to je točno ta slika trebala biti o kojo si pričao. ispravio sam i dodao još jednu 5. nasnimano s pioneer 111d 6. nasnimano s benq 1650 na četvrtoj sam slici odabrao da snima sa 16x, a graf pokazuje da pionir nije prešao ni 10x... ista stvar kod benq : hitthewa ponekad kad stavim 12x, čak onda i toliko snima.ali pravilo je da mi 16 x traje jako duge, ponekad čak ni 8x ne snima sa 8x već s manje... ![]() Zadnje izmijenjeno od: jollyb. 24.02.2007. u 17:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
|
Ajd napiši koja ti je konfiguracija, i ako ti nije problem zaviri u device manager i provjeri je li ti postavljeno sve na UDMA mod. Mada mi je to čudno, jer da je u PIO modu, ne bi mogla ni 10x dohvatiti. Jel ti hard napunjen do kraja, fragmentiran, koristiš li 80-žilni kabel za optičke pogone (nije nužan ako je prža UDMA2, ali lošiji kablovi često stvaraju probleme). Nešto u tvom sustavu ograničava obje prže na cca. 14-15 MB/s.
![]() |
#28 |
4K FTW
|
konfiguracija: duron 700mhz, 384 mb sd-ram, 60 gb wd 7200, napajanje no name, matična ecs k7vza benq je secundary master - na udma 2 pioneer je secundary slave - na udma 4 reinstalirao sam secundary channel, ali je opet benq na 2 (nikad nije bio na pio) hard nije napunjen, redovito ga defragmentiram s o&o defragom, sad ne znam koji je 80 žilni, mislim naziv, ali onaj kabel koji je je uvijek za hardove, čak je i neki noviji koji sam dobio uz ne znam što... kopiranje dvd-rw na hard: pioneer ![]() benq ![]() čak je benq brži ![]() p.s. jel imamo topik u koji možemo slati ovakve skenove pa da vidimo točno koji dvdi se kako ponašaju u kojim u uvjetima? ajd kolega igorba, otvori topik ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
|
Pa jel moram ja sve pootvarat i pozatvarat na ovom podforumu? ![]() Šalu na stranu, ne događaju se baš tako često isti problemi, pa nek ostane zasad svaki problem novi topic, ali razmislit ću da stavimo jedan topic za probleme s optičkim uređajima na ovaj podforum umjesto na hardverski problemi (moram to razmotriti s kolegom Domyjem). S tim da bi prvo trebalo napisati nekakav opći troubleshooting vodič za optičke pogone pa da korisnici prije postanja prvo provjere da se ne radi o nekom banalnom problemu koji se često događa i lako rješava. Zatim bi trebalo odrediti pravila postanja, te onda to zalijepiti... Nije loša ideja, ali treba uhvatiti vremena pa to napraviti... rep up za ideju. EDIT: Nešto mi je štekala veza pa mi nije htjelo otvoriti screenshotove... Da sad odgovorim na glavni problem. Nešto u tvojoj konfiguraciji je usko grlo, sa snimačima je sve u redu. BenQ i treba biti UDMA2, a Pioneer UDMA4. Čim ti Pioneer radi na UDMA4 znači da je kabel 80-žilni. Mogući problemi po mom mišljenju (sjedni da ne padneš u nesvijest): 1. procesor 2. matična 3. hard 4. napajanje 5. memorija 6. i najvjerojatnije - cijela konfiguracija Radi se o dosta slaboj konfiguraciji za snimanje DVD-a na visokim brzinama. Nije preslaba za snimanje, ali sve su komponente otprilike na minimumu potrebnog za transfer podataka veći od 20 MB/s. A i napajanje je sumnjivo. Ne vjerujem da te koči neki softverski konflikt ili slično, jer sve radi dobro do nekih 12-14 MB/s, a onda udari u strop. Probaj testirati brzinu harda u Neri (odeš na DVD Copy pa na kartici Image odabereš particiju i odeš na Test speed) ili u nekom programu za testiranje hardova.
Zadnje izmijenjeno od: igorba. 26.02.2007. u 00:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
4K FTW
|
ne moraju to biti samo problemi. može da se i netko hvali kako mu dobor snima, prži, .... bla-bla-pljas dovoljno je naziv skenovi dvd-a bilo da su to skenovi kvalitete dvda, bilo alcohol grafovi izrade image, snimanja cilj bi bio vidjeti kako se koji snimači ponašaju u kojim uvjetima. time bi mi useri vidjeli još jednu stranu snimača pa bi se lakše odlučivali za neke modele EDIT: thx na postu : goood : ali hm, ništa novo znam ja da mi je komp u banani. neda mi se rastavljati cijeli komp i igrati puzzle s njim. možda ću uskoro kupiti laptop, pa ću onda staviti benq u eksterno kučište.ali to su ipak samo fantazije. zasad ću mu malo oprostiti i početi kriviti cijeli komp, i čekati dok se komp ne zapali sam od sebe : hitthewa ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|