|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
Epox 8rda3+
Interesira me da li je Epox 8rda3+ rev.1.X (tak veli da na njoj piše ja neznam jer ju nisam još kupil) dobra ploča.Nekaj sam čital da zbog pasivnog hladnjaka na čipsetu zna se smrzavati pa ako ima tko kakva iskustva bil bi zahvalan da mi odgovori. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Na kolko ju ja tjeram vidis u sigu. Vise od toga niti da mrdne. Nemam pojma jeli proc ili ploca u pitanju. Ima problema sa voltazama proca, bas se ne voli sa svakom voltazom. Osim toga je ploca odlicna. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
Da nevole se svi naponi, no to je normalno, tako je i kod moje Epoxice. Što se tiče chipseta uvijek možeš solo složiti neko bolje hlađenje. Makneš postojeći cooler, staviše veči i jači, ili složiš vodeno .. hehehe Ma stvarno je jednostavan mod, bilo da mijenjaš cooler, ili stavljaš na postojeći hladnjak.. Ploča je mrak mrak. No ako sada uzimaš ploču, ozbiljno razmisli o Abit NF7, neznam koliko si informiran o toj ploči... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Za ovu novu Epox-icu sam isto čuo te probleme s naponima, ali i da ima problema sa zvučnom(driveri?).Preporučio bih ti Abit NF7 kao alternativu ili NF7-SL sa Serial-ATA kontrolerom.
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
...
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
***2CROwded***
|
I ja sam mislio na NF7-S. Veky možda su mislili na MCP-T koji 8RDA3+ nema kao NF7 i 8RDA+. Iskreno mislim da nemožeš pogriješiti, bilo da uzmeš 8RDA3+ ili NF7-S, obje su super. Šta napon memorije ide samo do 2.7 na Abitovoj ploči ?!?! A proca? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
CPU 1,1-2,3 DDR 2,6-2,9 Chip 1,4-1,7 AGP 1,5-1,8 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
***2CROwded***
|
Po ovome šta vidim, nije baš nešto chip voltaža, no postoji VDD mod ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Ako je memorija DDR400 nije ni potreban veći napon od 2.7V. Meni je memorija na DDR440 (10x220) na 2.7V i proc na 1.60V. I to je full stasbilno.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Ono-evo najdraža, da ne kvariš oči više:burn: Ma te godišnjice su baš zajebane...ja si isto uvjek premišljam kaj kupiti... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Nije ti to dobro-takvi sa 40 popizde skroz-naskroz ![]() Ja sam ih do sad nabrojal 13... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Administrator
|
Citiraj:
Jebiga, kad je naletila rano, to je ali što sad. Ček malo. Kaj si nabrojo 13-žemski ili godina s ovom... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Re: Epox 8rda3+
Citiraj:
koja je to revizija? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
NB da al SB ima pasivno.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
***2CROwded***
|
Pa pola novijih ploča ima aktivno NB i pasivno SB... Tako da to nije ništa čudno ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Citiraj:
evo je,predmet mojih želja... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Feb 2002
|
8rda3+, cpu voltage
Danas slagao frendoc komp, nikako to nisu mogli dobiti da radi, ovo je btw. druga ploča s reklamacije (revision 1.x). Po defaultnim postavkama nema sanse da radi, smrzne se nakon par klika mišem. Procesor je Barton 2500+, 256mb Infineon 400mhz. Kad u je u biosu napon proca na default, tada je napon od 1.62 do 1.66 ( na load padne do 1.60).. Dizao sam napon na 1.7 u biosu, u windowsima je napon tada 1.63 do 1.68 max...nikako da izdrzi jedan benchmark (cpu-marek, 3d mark, super pi...o Prime 95 da i ne govorim) Sada sam stavio napon u biosu na 1.75, fsb na 169 i evo vec skoro 6 sati vrti 3dmark. Vratio bi on plocu, ali moze dobiti opet samo reviziju 1.x jer lik koji to drzi navodno nema novu. A spika s povratom love ili nadoplatom za nesto drugo ne puši (klasika u naših trgovaca). |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
***2CROwded***
|
htg ?! Pa nisi rekao na kojim postavkama memorije vrtiš. Kako se komp. ponaša ?! Se resetira, zamrzne!? Samo izbaci iz Bencha?! Moj proc na defaultu ide do 2100 Mhz .... Nešto mi je tu sumnjivo... Da po defaultu ne radi !?!? Da li si ponovno instalirao windowse od kada ste zamijenili ploču ?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
...
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#27 |
***2CROwded***
|
Ploča vapi za overclockom !!! ![]() Hm, čudno... A ništa veky, onda ti pomogni čovjeku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Feb 2002
|
cpu voltage
Sad gledam i nema mog posta od jucer, a bas sam se bio raspisao..:confused: Da ne duzim opet, stvar je u cijeloj prici da napon koji namjestim u bios u ne odgovara stvarnom naponu, uvijek je manji za do 0.7v. Dakle, u biosu stavim napon proca na 1.70, a u windowsima mi USDM pokazuje da je napon 1.64-1.68..u loadu padne i ispod 1.63. Pokusavao sam sve i svasta, instalacija windowsa je svježa, napravio image, pa povucem svaki puta kad mi nakon restarta pokaze error i send f*** report... Sad je nastelano na 170x11 i napon je na 1.775 (bios), u windowsima pokazuje 1.67 do 1.712. Vrtio je 3dmark2001se oko 20-ak sati i sve sljaka. Temperatura je 56C u loadu. Ne moze se nista drugo nego dignuti napon da bi to radilo. Stvar je u tome da bi clockana radila odlicno, ali frend cija je ploca samo igra i nema puno pojma o svemu, tako da bih htio da mu je sve ustelano na default ili na sto manje ekstremne opcije. Ploca je je ok za oc, ali bi trebala raditi i na defaultnim postavkama, sto nece. pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
...
|
Re: cpu voltage
Citiraj:
ja sam stavio hladnjake na mosfete na ploci koji reguliraju voltaze i one su se malo primirile od onda ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|