|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() Pozdrav svima!Ja sam neznalica pa vas molim već prvu uslugu.Ima CD/DVD-rom LG HL_DT_ST GCC-4521B i uploadao sam firmware.No nešto sam zbrkao i radio ali nije htio očitavati.Onda sam još više prčkao pa je crkao jednostavno nema ga nigdje kao da je nestao.Probao sam čak SiS IDE controller sam novi skinuo i on neće da ga nađe.Molim vas pomoć je li postoji kakvo rješenje za ovaj problem?Thanx,nadam se skoroj pomoći ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Postoje dva moguća scenarija ako je tijekom flashanja nešto pošlo krivo (zbog nestanka strujeili nečeg drugog): 1. Prekid je došao kod zapisivanja boot koda - u tom slučaju pogon je mrtav i nema pomoći 2. Prekid je došao u bilo kojem drugom trenutku i pogon je zbog toga ušao u svojevrsni "safe mode", Windowsi ga prepoznaju, ali ne može ništa čitati - u ovom slučaju treba ga ponovno flashati i trebao bi raditi. Međutim, iz tvog posta nije baš sve jasno, što si "zbrkao i radio" tijekom flashanja i što si "još više prčkao"? Trebao si slijediti ovaj postupak: 1. Pogon bi trebao biti spojen kao master na sekundarnom IDE kanalu (ovo je preporučljivo, iako obično nema problema ako nije). 2. Izvaditi disk iz pogona (ako ga je bilo) - ne smije biti unutra ništa. 3. Ugasiti programe koji rade, pa i one u pozadini (npr. antivirusni) 4. Pokrenuti firmware flasher (program za flashanje) i slijediti upute: odabereš optički pogon (najvjerojatnije će već biti odabran), klikneš na crveno dugme Update, sačekaš pola minute, kad završi klikneš na zeleno dugme Reboot. 5. Nakon restarta računala, sačekati da Windowsi odrade "Found new device..." postupak i to je to. E sad, napiši kako si ti radio.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Nije sto posto boot kod otišao.Ja sam počeo flashati ali ne kužim izgleda da sam flashao na Primary Master a bio je na Secondary Master i nema jednostavno smisla ne znam točno što se dogodilo.Probao sam flashati sa svim firmwareima ali neće.Možeš li mi pomoći kako da nađem taj flash program.thanx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Pa ne bi ti on flashao pogon koji ne može, valjda. Ako ti je pogon bio na sec. master, a ti odabrao pogon/hard koji je bio na primary master, on bi ti izbacio grešku i rekao nešto da ne može flashati. Ne možeš flashati ni pogrešnim firmware-om jer svaki LG firmware ima zaštitu od toga tj. flashat će samo taj pogon. Jel ti Windowsi vide pogon (desni klik na My Computer -> Manage -> Device Manager -> DVD/CD-ROM drives i vidi jel naveden tu)? Odakle si skinuo firmware kojim si flashao? Kako misliš da ti pomognem da nađeš flash program? LG ima jako tupave i zbunjujuće stranice za pronaći firmware. Evo ti ovdje link, skini ga, otpakiraj WinRAR-om, pokreni program "GCC4521B107(E).exe" i slijedi upute iz mog prvog posta (mislim da je ovo stariji tip flashera, pa ti neće biti crveno i zeleno dugme za kliknuti, ali postupak je vrlo sličan).
![]() |
#5 |
Registered User
|
Hvala ti puno sada downloadam pa ću isprobati.A ako se shebao boot kod kod mene mogu li ga ja prodati frendu a da kod njega radi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Pozdrav još jednom!S time sam i ja par puta probao no neće.Rekao sam kako da ga ne prepoznaje: hitthewa.Piše nešta CD-ROm drive model doesnt match i nema ništa samo moj tvrdi disk Maxtor.Jel to znači da je otišao boot kod ili postoji drugo rješenje.Daj mi preporuke ako je otišao za novi CD/DVD rom npr.cd pržilica,cd čitač,dvd čitač ne mora biti pržilica do nekih 150 kn.Thanx |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Ako je do pogreške došlo tada (kod zapisivanja boot koda), mrtav je i neće raditi nigdje. Ako si možda s***ao nešto drugo (softverski), probaj u drugoj kanti čisto da vidiš jel mrtav ili si nešto sprčkao. Ali, prodati ga nekome - ne. EDIT: Istovremeno smo postali... Znači, ne vide ga Windowsi u Device Manageru? Možeš još provjeriti jel sve dobro spojeno (kablovi, jumperi, ne znam jesi li po tome prčkao), ili ga probati u drugoj kanti, ali najvjerojatnije je mrtav. U Brodu si, jel? Šta imaš tamo, Vemil, HGSpot... trenutno u cjenicima imaju samo LG DVD-ROM u Vemilu, ili da se protegneš do 214 kn i uzmeš DVD snimač AOpen DW-1670 (koji je zapravo BenQ DW-1670, još i bolje), isto u Vemilu. A kod CD snimača, sve je to tu negdje...
![]() |
#9 |
Registered User
|
Znam bi li flashanje BIOSA pomoglo?Molim vas neko rješenje jer boot kod nije s***an |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Ma ne flashati BIOS!!! Boot kod se odnosi na optički pogon, to nije boot kod od matične. Ako ne znaš točno što radiš, nađi nekoga iskusnijeg da ti pomogne, ili nemoj ništa raditi. To je boot kod samog optičkog pogona, jedan dio firmware-a koji se ne smije s**bati, jer ako se s**be onda se pozdraviš s njim.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=133234 Check this out Igorba.Možda nije vrijeme za bacanje ali s ovime sam probao ali sam imao problema pa razmotri ovaj plan spašavanja LG HL-DT-ST GCC-4521B. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
Čuj, na sličan način se oživljavaju pogoni nekih drugih proizvođača (mediatek čipset), u DOS-u odabereš gdje se nalazi urređaj, i ono napravi force flash. Trebaš slijediti upute pažljivo, makni (isključi) druge pogone, osim harda s windowsima, stavi LG na secondary IDE kao master, i prema uputama. LG firmware je inače scramblan, pa to stvara probleme, ali izgleda da ova metoda radi. Kakvih si problema imao? Jesi probao sve prema uputama?
![]() |
#13 |
Registered User
|
Sve je išlo dobro dok nisam došao do biranja na koji ću IDE channel staviti GCC-4521B ali disketa nije imala dovoljno mjesta za stvaiti je3.exe.Šta bi mi ti preporučio?Pa ja nemam ostalih pogona osim Hard Diska i optičkog pogona(mislim na IDE channele).Thanx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Nisam detaljno pročitao, ali čini mi se da te datoteke idu na hard (recimo root direktorij od c ![]()
![]() |
#15 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Stavi na bootabilni memory stick ili CD...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
JA imam NTFS sustav datoteka ali skinuo sam taj čitač za NTFS datoteke.Imam bootbalnu disketu ali bi li ja kako mogao to napravit s disketom tako da taj je3.exe pokrenem iz hard diska je li to moguće?Hej dobar dan ne radi mi optički pogon kako ću CD ubaciti kad mine radi a memory sticka ovdje u selendri nema gdje kupiti a ne ispalti mi se ići u Brod...: hitthewa: quake : |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
Please help you good guys |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
|
Ti si CAR igorba.Znači kako bi to išlo da napravim novu participacije FAT32 od nekoliko megabajta,možeš li mi reći?I još nešto ako se nešto pogrešno dogodi jel postoji mogućnost da ode hard disk,operativno sustav ili nešto treće?Ako možeš odogovoriti nije me bilo dugo jer sam morao obnoviti ugovor no svejedno THANX ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
Pa nije to tako komplicirana radnja, ali moraš imati program za particioniranje diska, a i može uvijek nešto krivo poći pa radiš to na vlastitu odgovornost. Mislim da bi bilo bolje da za to nađeš nekog iskusnijeg s računalima. I malo si pogledaš podforum hard diskovi, bilo je dosta pisano o tome. U svakom slučaju, bilo bi dobro da imaš 2 particije, na jednu staviš važne podatke, a drugu defragmentiraš i zatim posebnim programom otkineš od nje par megabajta za novu particiju (mislim da je minimum 8 MB). Tu novu mini-particiju zatim formatiraš u FAT32 sustavu i na nju staviš potrebne datoteke. Međutim, ove radnje, kao i one za oživljavanje prže zahtijevaju dosta znanja i iskustva, i potencijalni gubitak (podaci...) možda nadmašuje potencijalni dobitak (oživljavanje prže). Polovne prže mogu se danas naći za sitne pare...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|