|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
RAM noob treba pomoć :D
*kashalj* Ovaaaaaj....zanimaju me neke stvari, pa ono..idem zapochet redom: 1. Koja je razlika izmedju ddr i ddr2 memorije ? 2. Koliko su mb-i bitni a koliko mhz? Uzmimo da imam jednu plochicu od 512mb koji radi na 800mhz, i dvije plochice ( 512mb+256mb) koje rade na 400mhz. Sa kojim ramima bi onda komp bolje radio? (Kad bi bila jedna plochica (512mb) na 800mhz, ili plochice (768mb) na 400mhz? ) 3. E sad je ovo pitanje vishe vezano uz moj komp.....imam 3x 256mb ddr 400mhz....no kad pogledam everest : ![]() Ne rade na 400mhz ![]() Ili rade a ja neshto krivo napravio ? Eto....tnx : hello2 : |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
1. DDR2 radi na većim frekvencijama i malo višim latencijama. Ima manji napon i drugačiji broj pinova (čitaj nije moguće koristiti DDR i DDR2 skupa). 2. modula ima svakakvih, 256/512/1024/2048MB, brzine su 533/667/800 (to su standardizirane, prema JEDEC standardima; PC 5300/6400 i tako dalje), a još ima i deklariranih na 1000mhz, 1150 etc. (ali to su posebni modeli koji dosta koštaju). 3. Ovu sliku koju si ti dao pokazuje samo latencije koje je memorija može izdržati (SPD postavke, koje moraju raditi) pri određenim frekvencijama. Odi pod tab overclocking i tamo ti piše na koliko ti stvarno radi memorija. Ili si skini CPU-Z pa pogeldaj sa njime
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
1.) razlika je u mnogocemu a najvaznije: veci taktovi su ddr2 memorije pa je samim time i ona bolja; razlikuje se od ddr1 memorije po broju pinova (kontakata); ddr2 je memorija sadasnjosti i buducnosti (relativno kratko gledano) dok ddr1 odlazi u zaborav. 2.) kod MB i MHz je situacija kompliciranija: sve ovisi o tome koju ces aplikaciju koristit. npr. nekima vise pase vise memorije nego veca brzina ali postoji i obratna situacija. u tvom slucaju ne mozes uopce koristiti ddr2 memoriju u kompu. dakle vise je bolje. 3.) ovo sto ti kazes da imas ddr400 to ti je efektivan takt memorije. da pojasnim: ddr radi na 200MHz osnovno ali u svakom od tih 200 osnovnih prenese dvaput vise podataka (otud i naziv Double Data Rate). znaci rade na 400MHz efektivno. i jos jedna stvar: gledo si na krivi dio na kolko ti radi memorija: trebas u everestu otic na lijevoj strani pod stavku maticna ploca i tamo pod "informacijama o memorijskoj sabirnici" procitat osnovnu i efektivnu frekvenciju (ono sto sam objasnio maloprije, da te ne zbune dva broja). eto nadam se da sam pomogo. edit: vuco me preteko dok sam piso.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|