|
![]() |
#1 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() Tko kaže da dobre stvari dolaze u malim pakiranjima? ![]() Evo primjera jednog savršenstva tehnike od 6 godina koji još dan danas mami uzdahe. (56k warning!) Slika monitora Screenshot Radi se o IBM-ovu zadnjem pravom profesionalnom monitoru (prije nego što su svoj PC odjel prodali Kinezima), i uistinu predstavlja čudo tehnike. Postoji više verzija navedenog monitora, ali svaki je remek-djelo za sebe. Isporuke su započele u Studenom 2001. Dolazi s 4 DVI-D konektora, rezolucije 3840x2400 pixela (9.2 Megapixela). Da bi ostvario tu rezoluciju bila je potrebna kartica kao što je Matrox Parhelia jer 3 TDMS kanala što su nude QuadroFX i GeForce 6 kartice jednostavno nisu mogle pružiti adekvatnu izlaznu rezoluciju pri optimalnom refresh rateu. Zato je napravljena konvertorska kutija da mu pruži maksimalni refresh rate na tim karticama (41 Hz). Da bi se iskoristio puni potencijal monitora trebalo je imati dual-dual dvi karticu čiji je svaki izlaz mogao isporučiti rezoluciju 1920x2400 @48 Hz. (1/2 rezolucije monitora podjeljeno po vertikali). Odaziv je bio 50ms, vidljivi kut 170°, a veličina pixela 0.125 mm (duplo manje nego današnji LCD 20" 1600x1200 monitori), odnosno 204 PPi (pixels per inch) Monitor je nastao kao združeni projekt IBM Researcha i IBM Japan-a, a kasnije su taj monitor prodavali Sony, Iiyama i Viewsonic pod svojim brandovima. Proizvodnja monitora je prekinuta u Svibnju 2005-te. Za detalje mozete pogledati ovdje: Wiki Datasheet
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story." - Barney Stinson Zadnje izmijenjeno od: Mar. 09.02.2007. u 21:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
204 PPi ![]() Lijepo ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Suit up!
|
Ima nekoliko komada na ebay-u, cijena se krece od 4000-5000$, što i nije puno ako uzmeš u obzir cijene Eizo i Nec profesionalnih modela. Link.
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
A ja mislio kako je moj desktop velik : nono : Stvarno brutalan komad opreme! Ali, malo mi se cini ipak presitan pixel za 22" monitor.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Suit up!
|
|
|
Oglas
|
|