|
![]() |
#1 |
big marine
Datum registracije: May 2006
|
Kvaliteta FS Amilo 1510 pa vs. HP nx7300 vs. IBM R60e
Kupujem laptop i našao sam jedan zanimljiv model http://www.prosat.hr/notebookshop/product.asp?id=1352 . Ima sve što mi treba-1gb rama,120gb hdd,dobar procesor,2 godine garancije čak i orginal windowse za 6500 kn. Buni me to što je to prejeftino u odnosu na ostale. ![]() Laptop će nekih 90% vremena biti na stolu,tek će se ponekad prenositi. Služit će za snimanje i obradu zvuka,većinom za internet i pisanje te ponekad za neku sitniju obradu videa s kamere. Nikakve igrice se neće vrtit na njemu. Druga opcije mi je http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...=4687&catid=19 . S tim da mu moram uzeti još 512mb rama.Što me nakraju ispadne nekih 800-900 kn više. Za skoro istu stvar s godinu dana garancije manje bez windowsa. Našao sam i ovaj IBM R60 http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=4486 ,ali nije widescreen i moram mu kupovati posebnu firewire karticu... ali je IBM . ![]() Htio bi da mi lap što duže traje,pa me zanima vaše mišljenje o ovom Amilu. Isplati li se to kupovati? Po netu nalazim različita mišljenja,neki kažu da je Amilo smeće,drugi su zadovoljni i radi im bez problema. I da li se isplati davati 800-900 kn više za skoro istu stvar s godinu dana manje garancije( koja,ako je dokupiš,dođe nekih 600 kn) samo zato jer je to HP ili IBM? Da li tu plaćam samo brand name ili je razlika u kvaliteti veća od razlike u cijeni? Malo sam zakomplicirao,ali hvala unaprijed na odgovorima.
gigabyte K8NF9 ultra /venice 3000+/2x512mb st cl2 /x1600pro pasiva/160GB hitaći sata/ćiftek 410w Zadnje izmijenjeno od: crniskot. 09.02.2007. u 14:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nemam iskustva sa FS, ali su mi se neki frendovi iz Austrije žalili na (ne)kvalitetu tipkovnice. btw, koliko sam ja vidio, 512 Mb DDR2 meme je 600kn, a ne 800-900.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Ja imam FS ali jači model 4438G i istina je ponekad mi slovo z zna lagano zapet prilikom tipkanje. Ali inače ne sumnjam u kvalitetu. Kao preporuku, kupuj laptope po komponentama a ne na marku i onda gledaj garanciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
big marine
Datum registracije: May 2006
|
Nakraju sam uzeo IBM-a . Zadnji primjerak koji su imali. ![]() Jedini minus mu je ekran,vertikalno kut gledanja nemožeš nikako pogodit,uvijek je malo svjetliji tj. tamniji na jednom kraju. Horizontalni kut je ok. Šteta da nisu 'obrnuli' ekran. ps-pod 800-900 kn sam mislio na razliku u cijeni između modela s extra 512 rama.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|