Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.01.2007., 10:23   #1
vxr180
Registered User

Datum registracije: Nov 2005
Powerpoint prezentacija

Postoji li mogucnost kod ubacivanja slika u slide, da automacki odredim maksimalnu velicinu slike dopustenu u slajdu?!

Ako imam sliku u rezoluciji 1600x1200 i zelim ju ubaciti u slide ona je skoro duplo veca nego sto moze biti, onda ju moram ručno smanjivati dok ne dosegne velicinu slajda.

Znači, da li mogu kako postaviti to da on sam nju ''slozi'' tak da odma pase bez da ju ja moram resajzat rucno ??

Hvala
vxr180 je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2007., 11:08   #2
Foxman
localhost
Moj komp

Foxman's Avatar

Datum registracije: May 2006
Iskreno ne znam za ovu opciju no ono na što bi ti zelio skrenuti pozornost je to da je slika od 1600*1200 dosta "teska" i ako ju sa tom rezolucijom ubacis u ppt i samo tamo rastegnes, odnosno skupis neces smanjiti njenu pravu velicinu zapravo tezinu MBa. Uz Office imas jedan alat MS Office Picture Manager s kojim mozes fino smanjit sve slike na zeljenu velicinu i samim time ih i smanjiti po pitanju tezine i onda ih ubacuj u ppt.
Foxman je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.01.2007., 08:04   #3
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Powerpoint ima neku foru za manjivanje veličine slika, ali o ne radi baš najbolje. preporučam ti IrfanView i s njime preko batcha u šusu sve fotke prebaciš u veličinu koja ti treba
mrga je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno