|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
HDD problem
Nakon nekoliko uzastopnih BSOD-ova (KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR) prilikom pokusaja przenja DVD-a s jednog od diskova, pokrenuo sam dijagnostiku na istome. Seagate Seatools javlja da je sve u redu (full surface scan), medjutim, HDD Regenerator 1.51 u zadnjem dijelu diska nalazi bad sectore. Scan traje vec deset sati, a on od javljanja prvog bad sectora nije prestao s oznacavanjem daljnih. Sad ih je nabrojao vec preko 1 200 000 (!!) jedan za drugim. Je li moguce da HDD Regenerator javlja false positive rezultate, posto Segateov alat ne nalazi nikakve greske? Onda opet, prilikom przenja je problem radio jedan direktorij na kojem bi uvijek doslo do BSOD-a, ali sam taj isti folder bez problema kopirao na drugi disk i s njega zaprzio. Prilikom przenja drugih stvari s problematicnog diska, primjetio sam da cache prilikom przenja cesto pada iako se na kompu nista drugo ne radi. To bi moglo biti zbog problematicnog diska, ali je moguce da je i zbog toga sto je page file na istom disku, pa mozda Windowsi brljave istovremeno po njemu. I ona greska prilikom BSOD-a moze se pojaviti ako dodje do greske prilikom zapisa iz virtualne u radnu memoriju. Ali HDD Regenerator me zabrinjava. Ideje? Inace, radi se o Seagate 7200.7 ATA 160GB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
N6 Brušeno- N12 Turpijano
Datum registracije: Oct 2006
|
Još informacija
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Jep, moguće. možeš probat još provjert Bad-sektore sa HDtune Jesi probao odvrtit chkdisk pa pogledat log ...i nebi bilo loše prvo napravit backup bitnih podataka sa tog diska, za svaki slučaj. Moguće i da se na kompu nešto zaplelo, ako si šta od hardvera, softwarea, settingsa mjenjao u zadnje vrijeme.
![]() |
#4 |
Premium
|
Kupljen je u 12.mj. 2004. 3god garancija. Maticna je Epox KT333 chipset (8k5a+ ako se ne varam). Hard je spojen preko HPT374 kontrolera, skupa s jos jednim Seagateom od 120 i jednim Hitachiem od 60GB. chkdsk ne javlja nista posebno. btw Gdje XP zapisuje log od chkdsk-a kojeg otvrti nakon boota? Nisam nista mjenjao, osim sto sam page file stavio na njega, ali i prije je bio tamo, a przio sam hrpu dvd-a s tog diska i nakon premjetanja page filea. Jucer je tek pocelo zezati. Doduse, igrao sam se u zadnje vrijeme s postavkama za memoriju i testirao stabilnost s primeom, ali sada su na konzervativnim vrijednostima i Prime95 se vrtio preko 15 sati bez problema. HDD regenerator sada radi vec 14 sati. Od te jedne tocke samo broji bad sectore i vec je dosao do 2 i nesto milijuna, sto mi je apsurdno jer disk u biti radi bez problema. Ovim tempom skenirat ce jos tjedan dana! A Seagate toolsi nisu nista nasli! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
chkdsk log: > open the Control Panel, double click on "Adminstrative Tools", double click on the "Event Viewer" icon, then click on "Application". In the "Source" column, look for the "Winlogon" item. Double click it and you should see the results of your Chkdsk < Mogao bi probat još sa nekim trećim alatom skenirat, npr. HDtune. Koliki je pagefile? Jesi postavke memorije vratio na konzervativne prije BSODova ili poslije?
![]() |
#6 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Pagefile je min 2GB - max 4GB. Memorija je namjestena tako da Prime95 vrti >15 sati bez problema i to je testirano prije pojave BSOD-a. Prije toga sam znao imati i postavke na kojima Prime nebi izdrzao vise od par sati i nikada nije bilo problema. BSOD bi dosao samo prilikom przenja na DVD i to ako bi przio tocno tih par video fileova iz jednog direktorija. Te iste fileove sam zatim kopirao na drugi disk bez problema i isto tako s tog drugog i zaprzio. Nakon toga sam przio neke druge stvari s onog "problematicnog" diska i to je proslo bez BSOD-a, ali sam primjetio da buffer cesto pada iako nebi trebao. Jedino mi na pamet pada da su Windowsi nesto brljali s pagefileom bas u to vrijeme, ali to mi je malo nategnuto, posto sam i prije tako przio i nisam primjetio slicne simptome. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi li klokao šta? Ako jesi, vrati na default jer VIA nema AGP/PCI lock pa time ne možeš ni klokat kak treba...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Provjeri i IDE kabel, ako je ostecen moze doci do korupcije podataka. Probaj spojiti disk direkt na plocu, mozda te kontroler zeza.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Prije je procesor bio clockan (133-166 FSB), ali AGP/PCI 66/33 cijelo vrijeme. HDtune javlja isto 100% OK. Mislim da bi trebao zanemariti rezultate HDD Regeneratora. Ne vjerujem da kontroler zeza niti da je s kabelom ista jer komp radi normalno. Cak je i przenje sada normalno, bez pada buffera. Pripisat cu citav problem musicama Windowsa i nekom uroku na onim fileovima koji su BSOD izazivali ![]() Hvala svima na pomoci. Slobodno jos pisite ako imate ideja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
|
Ajd otvori Partition Magic i vidi da li će ti u startu bacit kakvu grešku. Možeš i ručno skenirati iz njega...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
Ali komp se ipak malo cudno ponasa. Kada prebacim pagefile na E: disk (zaseban hitachi 60gb), Windowsi se zblesave - Start meni se zacrni, nece otvoriti All Programs... :confused: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
Koliki ti je cluster size na particijama? 64k zna radit probleme...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Defaultni (4k). Nakon par seljenja page filea izmedju diskova, proradio je normalno i na E: Nadam se da je to kraj price. Javim ako se ponove problemi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|