|
![]() |
#1 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
P4 2.8 sck478 Prescott prelazi 65°C....
Sada je li to problem?? mislim da je gore neki cooler master hladnjak,vrti se na oko 2600rpm... tip mi donesao komp na servis...pa pitam,da li da mu preporucim da uzme drugi hladnjak ili tom intelu ne smeta velika temp...do koliko je normala? Inace nije ocan i sve je na def. cpu volt. je 1.44 ako je potrebno zamjena hladnjaka molim preporuke,a da nije neki shit,a i opet da nije preskupo... po mom mislim da bi 7000B bio dobar,a jel ima nesto jeftinije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ako si serviser, prvo zamijeni termalnu pastu, očisti ga od prašine, pa onda pogledaj kolika će biti temp. ![]() No, može biti da je taj proc jedna od prvih revizija, koje su se svinjski grijale. Max. dozvoljena temp. je 69°C
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
MiningMod
|
to sam napravio...ocistio od stare i nanesao novu (artic silver 5) i jednostavno ne pomaze.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Svakako zamijeni pastu i pocisti cooler. Nece tom procu biti nista na toj temperaturi, ali malo me cudi ovaj napon od 1.44V. Koliko ja znam, svaki Prescott radi na ispod 1.4V, pa provjeri ide li to nize ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Temperatura ti je još i dobra,moj prescott 3.2 je znao i na 85 stupnjeva dolazit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium moderator
|
Ili još jedno rješenje, postaviti ventove u kućište, da bude malo propuha ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Avocado
|
ak nisi imo niti jedan vent u kucistu onda je najvjerojatnije to bio razlog, jer ti se vruc zrak koncentrirao u kucistu. a i sam znam kako se griju i preskoti i ova grafa, mogo bi jos i neki aktivni kuler za grafu stavit, ili samo neki vent koji ti ne treba stavis da puse po pasivnjaku od grafe
![]() |
#10 |
hustla
Datum registracije: Nov 2006
|
meni se taj proc jaaako zagrijava,al se ne obazirem....sad si ubadam zalmana tako da se nadam da ce mi pomoci |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Prečupavi mod
|
Zasto Zalmana? Kojeg Zalmana? Nemoj se zaletit sa Zalmanom kao neki ovdje... koliko love mislis odvojit za cooler?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
http://i13.photobucket.com/albums/a2...ura-P4-32E.jpg Trenutna temperatura prostorije kad je uzet capture je: 23celzijevaca. ![]() Ako buka (relativna) i financije (oko 300kn) nisu problem zasto ne razmisljati i o zalmanu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prečupavi mod
|
Gle, ja vjerujem da si ti zadovoljan sa svojim coolerom i Zalman generalno nije los cooler, ALI davno je vec na forumu zakljuceno kako ima isplativijih i boljih rjesenja od Zalman 7x00 serije, sto se pogotovo tice bas same 7700 serije. Pa prema tome, nema smisla opet drljit jedno te isto, ali ukratko za cijenu koju si ti platio 7700Cu, mogao si imati Big Typhoona koji je daleko kvalitetnije (i tise) rjesenje ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Prečupavi mod
|
Pa recimo to ovako: po meni nije ni za jedan proc najsretnije rjesenje, ne sad nuzno u smislu samih performansi hladjenja, nego ima i drugih svojih mana. Npr. buka na najvecem broju okretaja (poslovicno losi Zalmanovi ventilatori), vrlo brzo se napuni prasinom i uzasno je tezak (ovaj tvoj konkretno). I osim toga, Zalman je ionako prerazvikana firma i bez da je mi preporucujemo na forumu ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
MiningMod
|
ja sam bas zelmana uzeo za svoje komp iz razloga jer mi se estetski vise svida ![]() a i dobio sam ih jeftino...a za ova cuda sto imam su sasvim solidni... ali big je def bolji sto se tice hladenja a bome i buke... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Prečupavi mod
|
Ma za Vinceke je Zalman ok, jos pogotovo ako si ih dobio jeftino. I btw, nije Zelman, nego Zalman iliti, kako ono... "Djuro"? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
hustla
|
7000alcu led, nov, star mjesec dana, ide na sck.a/478/775 ...na 939 ne ide jer nema nosača...dolazi sa potenciometrom... Ako želiš, za 120kn... evo to je ponuda! i to kupujem ima kakvih komentara
![]() |
#20 |
Premium moderator
|
Kao prvo, imaš prevelik sig 5 je redova max., a smisao tvog posta je? ![]() Čovjek već ima Zalmana, ako ga hoćeš prodati sugeriram ti tržnicu... EDIT:ili ti to želiš kupiti?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
hustla
|
javno se ispricavam,za sig nisam znao sad ga kratim,a ovo je ponuda koju sam ja dobio,gore je jedan od clanova foruma napisao za financije...i ja sam iznjeo svoju ponudu i za koliko nocaca...jos jednom se ispricavam
![]() |
#22 |
Premium moderator
|
Ma nema frke ![]() Isplati se, bez brige, bit će hladan proc pod tim Zalmanom.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
hustla
|
ja se ljepo nadam...sutra mi dolazi novo kuciste,tj staro i sugavo koje cu odmah modificirati i u njemu napraviti veeeliki propuh...vise cu obavijestiti u drugoj temi
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Evo samo da nadodam: Moje legendarni preski 3.0E prva serija,ona koja grije sobu u 30 minuta kad otvoris bocnu stranicu,sa Sonic towerom je na Abit IC7 radio na 40-ak stupnjeva IDLE,oko 55-LOAD. Posto sam prodao taj proc,stavio sam ga na ASROCK P4i65 plocu i zalmana 7000ALCU i proc radi na 49 IDLE i 65 LOAD. Pod load mislim na bar sat vremena PRIME-a i to onaj test koji koristi najvise procesora. Probao sam igrati i nije isao preko 60 nijednom. Tako da i nije bas losh taj 7000 zalman. Osim sto ovaj koji ja imam nije tvornicki jer sam ispolirao bazu. My 2 cents |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
vjerodostojnost usporedne temp. u tvom slučaju ne moze biti 100% točno jer moze biti da jedna ploča laže pa tako pokazuje manje/više temp inače imao sam isto 3.0E i na defaultu hladjen sonicom u loadu nije prelazio 50c, ploča IC7 |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Prečupavi mod
|
Citiraj:
![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
case Novatron S9, 2x80mm glacialtech silentblade 1x92mm sharkoon silent,1x92mm zalman puše po mosfetima na sonicu AC 120mm na 1700rpm, pasta AS Ceramique [IMG=http://www.imagesforme.com/thumbs/4482ScreenShot003.JPG] i da, nije bila IC7 nego IS7, zabuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Prečupavi mod
|
Nisam mislio da sad navodis sve te cimbenike, samo sam konstatirao kako bi bilo dobro detaljnije opisati stanje u kucistu prije nego se kaze "meni je na tom procu temperatura toliko-i-toliko".
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
hustla
|
molio bi preporuku coolera,onaj koji sam gore naveo otpao je! evo par ponudenih!treba mi za procesor koji je u imenu teme! Spire CoolWave, Socket 478 Thermaltake Volcano IV, Socket 478 Thermaltake Dragon Orb, 6000Rpm, Socket 478 Spire LionStream IV, Socket 478 Spire CoolWave, Socket 478
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|