|
![]() |
#1 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Thermaltake Kandalf water cooling tower
pozdrav, evo nije me bilo neko vrijeme tu, stisli ispiti no sad se ulovilo malo slobodnoga ![]() pa evo par pitanja, radi se o kucistu Kandalf, sutra mi dolazi http://tinyurl.com/2gmpkr i napajanje Chieftec 550W http://tinyurl.com/23wb7p pa me zanima zna li netko di bi mogao naci water VGA cooler s prikljuccima koji pasu na te original cijevi od thermaltakea, posto u ve-milu(di uzimam to) nemaju nikakve, a u Linksu imaju water cooler ali nemaju prikljucke, bio danas... (Rijeka) Je li netko s foruma imao iskustva s kombinacijom PELTIER + vodeno hladjenje. naime, sada koristim peltiera za vga, a nabavio sam i 1 za cpu i jos jedan za rezervu... ![]() ![]() ![]() stvar je u tome sto oni mogu spustiti temp ISPOD NULE s jedne strane, ali im se druga JAKO zagrije (i onda se ona hladi bilo zrakom ili vodom) Rade samo na struju, bez ikakvih pokretnih dijelova. trosi oko 60W struje(3 komada skoro 200W pa treba jako PC napajanje) a u obliku topline otpusta svih svojih 60 i sve sto pokupi s čipa ispod sebe, dakle preko 100W bez problema...pa ga treba dobro hladiti(temp skoci preko 100C za par sekundi) Trenutno sam ih ubacio izmedju postojecih coolera i cipova(kao sandwich) ![]() i video link kako to sada radi kod mene, prikaz temp senzora u windowsima (klik) pad od 42C u 30 sekundi, kada se upali peltier. on je pak hladjen zrakom, i njegova topla strana je na oko 100C a hladna na 29C (posto on stvara razliku od 70C s jedne na drugu stranu) a tako ce biti i kad dodje voda, samo se hladnjak zamijeni. E sada, stvar u tome sto voda hladi bolje od zraka pa kada je proc u idle(word, windowsi...) a peltier radi, njegova vruca strana vise nije na 100C vec 30-ak C, i onda hladna ode u minus... te dolazi do stvaranja LEDA po maticnoj ploci koji onda radi kratke spojeve i slicno...pa me zanima kako ste doskocili tom problemu... :confused: ste radili neke uredjaje za regulaciju napona peltieru ili sto? Pošto on sam ne moze detektirati svoju temp ni nista slicno
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 26.01.2007. u 18:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Uhvatio si se zanimljivog projekta,nemoj se zaje.. sa peltierom dok ne rijesis kompletnu izolaciju CPU dijela da ne bude mrtvog hardware-a ,pogledaj si malo : http://www.xtremesystems.org/forums/...splay.php?f=94 sve sto te zanima i kako sta bi trebalo biti tu,ja neam iskustva previse stim zasad je samo voda ![]() Mogao bi uzeti neki vga blok pa stavit reduktor na cijevi
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Ok stvari ![]() Zadnje izmijenjeno od: Juggernaut. 06.03.2007. u 16:27. |
![]() |