|
![]() |
#1 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
![]() Da li mi netko može reči koliki su dometi otprilike i koja je najbolja wireless kartica? I šta je bolje od ove 2 ? SMC2802W, 802.11g (draft) 2.4GHz 54Mbps Wireless PCI Adapter Wireless-G LAN Linksys (WMP54G) 2.4GHz 802. 11g 128 bit WEP enc. 54Mbps Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
JA BIRAM PIKA... ovaj LinkSys ![]() Najbolje WAN karte Lucent Orinoco , ali košta. Domet ovisi od puno faktora: udaljenost , prepreke između 2 točke, antene itd. može biti od 10 metara sa ugrađenjim antenama do 40km sa dvije paraboličarke naciljane jedna u drugu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
***2CROwded***
|
Od frendovog kompa do mog je otprilike 50-70 metara zračne linije (u koso), vidimo se, s time da je njegova soba u suprotnom dijagonalnom kutu, a moja je (šta da ti kažem, vidim njegovu ![]() Uzeli bi i access point ako treba, no ako netreba i da se napraviti neka home made antena onda bi tako!! Hm, a ima kod nas kupiti Orinoco kartice i koja je cijena? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
www.boa.hr Ako je tako mala udaljenost, onda će poslužiti i neke jeftinije kartice. HomeMade antena imaš koliko hoćeš, prolistaj malo zgwireless.net .
![]() |
#5 |
***2CROwded***
|
Hvala, ma ta boa, mislim stranica mi prije nije bila jasna, nisam mogao naći cjenik, no sada je ok ![]() A što se tiče antene, mislio sam da li ima nešto provjereno, čitao sam na zgu, ali ono mislio sam, ako je netko već to radio, šta je najednostavnije i najbolje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
***2CROwded***
|
Evo Wireless je složen, u biti nije do kraja. Fora je da frend koji je dijagonalno od mene kojih 50-70 m mora staviti AP van, a ja ću svoj staviti u ugao prozora... Inače ludnica. Zanima me da li postoji neki program za jačinu signala i na kojoj mi brzini radi (jer program koji dobiješ s APom se upali i ugasi, radi vjerovatno u pozadini). Dakle zanima me kako mogu vidjeti na koliko mi radi, koja je snaga signala, i ... Hvala. P.S. Uzeo sam TrendNET 54MBs APove (dakle 2 komada)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Ak hoces jeftine antene evo ti http://a-je-to.netfirms.com/antene.html
![]() |
#8 |
|
Kova čestitam :clap: , ja sam još na žici, ali nadam se da će uskoro i wireless pa da zaigram nešto u 8mero ![]()
![]() |
#9 |
***2CROwded***
|
Hvala Blade za antene, iako to nisam pitao ![]() Cat, dat ću ti sve kada to složimo do kraja. Iskreno radi ko ludo, ja sam u par min skinuo 300 MB ! A točne podatke dobiješ kada složimo ..., pa ću ti reči udaljenost vidljivost i ostalo... Slikat ću ! Evo ovaj tjedan nadam se ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Pa nesto prije si napisal jel treba neka antena i sl. pa zato!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|