|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Bušenje kućišta?
Samo jedno pitanje: ima li tko na forumu da vrši bušenje kućišta, mislim pravljenje rupa za 12cm ventilatore? Možda bi mi trebalo napraviti tri ovakve na case-u pa odmah da pitam koliko se to cca naplaćuje?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
a Isuse pa nisi valja nesposoban da napravis 4 rupe za 1 ventilator ili 12rupa za 3 centliatora na kucistu?ko da je to tesko obiljezis di zelis izbusit rupe oznacis uzmes busilicu i izbusis sasvim jednostavno! Da zivis u istom gradu di i ja ja bi ti izbusio 100 rupa đabe ![]() ma uradi to sam a ne nosit kod nekog kuciste da ti busi to znas i sam napravit! pozz: hello2 : |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
Bez daljnjeg objašnjavanja i uvjeravanja zašto i kako -ne želim to raditi sam. On Topic - znači nema nikoga da baš to radi? Čini mi se da sam nekom u sigu vidio nešto slično, no nije bio iz ZG. Zašto mi se čini da je baš netko ovo reklamirao po forumu? ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Ima firma na staroj samoborskoj koja se bavi bušebnjem uz pomoć vodenog mlaza. mislim da se zove Kapri ( dr. tom je tamo bušio). Što se tiče solo bušenja ja sam to bio radio za blow hole na vrhu i ispalo je kvrgavo, imam debelo kučište i zaboravio sam podmazivat pilu s WD-om ( tj sky mi nije napomenuo ![]() Najbolje je da uzmeš CD i s njim napraviš krug i označiš rupe odpeljaš u tu firmu i oni to začaš zbuše, nema oštrih rubova a ispadne savršeno. Mislim da su Dr.tomu uzeli 50kn a koliko se sjećam bilo je više kučišta u igri. Ulica: Samoborska E-mail: kapri@zg.t-com.hr Kućni broj: 114 Telefon: 01/ 3496-845 Tako sad meni duguješ pivu a nino bu ostal žedan ![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum Zadnje izmijenjeno od: Isus. 23.01.2007. u 20:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Mislim rupe izbusit nije problem mozes napravit jako kvalitetno ako si spretan a ako nisi mozes losije ispast ali mislim da busenje normalnih rupica da tu nemozes zavrljat! Sorry ako sam te s icim uvrijedio nije mi bila namjera!!zivio : cheers2 |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Hvala na informacijama, budem provjerio sa ovom dvojicom koliko traže.. Joga, sve OK, uživaj : cheers2
![]() |
![]() |
#12 | |
Guest
|
Citiraj:
No,ne postam zbog toga,nego da pokušam pomoći:kupi u nekoj radnji reznu ploču za metal,što tanju(10-20kn,izdržati će bez problema radnju koju si naumio),adapter za bušilicu(2 metalna diska na vijku sa maticom za pritezanje,tj.fiksiranje rezne ploče,isto 15-ak KN).Cijene su ti iz Peveca,okvirne,ali siguran sam da to imaš i u drugim radnjama,potraži i naći ćeš,bez brige. Ako kaniš bušiti rupe kao što je ona na gornjoj plohi kućišta,ili na prednjoj,postavljene tako da ih sa jedne strane od (detaljnog) pogleda štiti dio vanjskog "oklopa" kućišta,onda ne moraš,praktički,brinuti za estetiku;drugu stranu će ionako pokriti vent.Spominjem ti ovo da,kada kreneš raditi prvu rupu,odaberi upravo takvu rupu na kojoj možrš lako zamaskirati i određene nepreciznosti u rezanju,kojih će zasigurno biti,no neka te to ne zabrinjava previše,od rupe do rupe postajati ćeš sve bolji,kako ti se tehnika bude usavršavala ![]() ![]() Za rupe koje se vide,pogotovo izvana,morati ćeš upotri***iti brusne nastavke za bušilicu,pogađaš,da bi izbrusio rubove nakon rezanja lima (kako poradi estetike,tako isto da nebi došlo do ev. posjekotina).No,to je ujedno i nešto skuplji dio ove "priče".Najjeftiniji set koji sam ja našao je oko 60kn,ali ni to nije prestrašno.I ne zaboravi dobro svrdlo za rupe vijaka od ventilatora, Za bušenje rupa 12cm ventova imaš zgodnu foru sa CD/DVD-om.Naime gotovo su identičnih dimenzija kao navedena rupa,pa jednostavno možeš iscrtati rupu na/u kućištu prislonivši disk na željeno mjesto. I UVIJEK PAZI SLIJEDEĆE,I NE ČINI NIŠTA OD GORE NAVEDENOGA UKOLIKO OVO NE MOŽEŠ ISPUNITI: 1.Nosi zaštitne naočale,neinvestirati u takvo nešto(a skupe nisu) totalno je neozbiljno/neodgovorno.Na tome nema šparanja,posljedice po vid(prije svega) ,mogu biti ogromne & nepopravljive(zapamti:imaš samo jedan par očiju,i nebrojene parove naočala do kraja života,pa biraj...) 2.Dobro sve provjeri/pritegni prije nego što kreneš sa rezanjem,i lagano započni sa prvim rezom da bi utvrdio na koju se stranu brusna ploča vrti(ako neznaš utvrditi drugačije),i to poradi užarenog materijala koji prska pri rezanju,da ne ide u tvom pravcu.A treba i utvrditi jel' (dovoljno) dobro centrirana.Ovo zadnje možeš jedino u vrtnji provjeriti. 3.Ako imaš preveliki strah od ovoga (što uopće nije ništa neobično),pokušaj to napraviti uz nekoga tko ima iskustva u rukovanju sa sličnim alatom. Eto.Nadam se da će ovo biti od pomoći,iako nisam rekao ništa novo/previše pametno,ali nije naodmet tu i tamo nešto slično pripomenuti...nikada neznaš... EDIT:1.Sad vidio da si već dobio savjet za CD/DVD 2.Nemoj ni slučajno pomisliti da te smatram neznamkakvim,tj.da ti nešto tu pametujem sa ovime gore,jer mi to nije namjera,nipošto! 3.Ako sve to gorenavedeno znaš,ignoriraj,naravno,ali možda pomogne nekome tko nešto od ovoga nije znao,pa opet dobro Još jedan ![]() Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 03.02.2007. u 05:11. |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
Lesa jednostavno nema vremena a ni mjesta za takve zahvate.... a ak treba,Mitzek nudi celu garazu,2 bijesna Proxona i grooo reznih ploča,brusnih šajbi,polirki,bušiljic, a ak bu Lesa dobar(čitaj = nabavil mb jeftinije za c2duo..),dozvolit ću mu i otvaranje servera sa Žderonjskim zalihama..ehmmm,sad,jel bu degustacija ili samo eyeshopping,zavisi od njega samog... hee-hee |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|