|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
Stara konfiguracija
Konfiguracija stara 7 godina. Dobro je služila, a sada je vrijeme za nešto novije. : stoopid Case ATX Adison midi tower 6012 pearl HDD Seagate 10,2 GB ST-101212A MB Chaintech 6VIA3 VIA 693A S370 mATX VGA Power Color nVidia M64 32 MB Intel Celeron 600 MHz FCPGA SDRAM (168pin) 64 MB PC 133 Sad to mislim složiti kroz 3-4 mjeseca laganini. Sad bi prvo potrošio oko 2500 kn, mislio sam neki monitor oko 1500 kn, a 1000 kn za kućište ili HDD prvo? Il da krenem od matične ili čega već? Dakle ne treba mi ništa extra brzo, već samo nešto pouzdano i skromno. Monitor - neki LCD oko 1500 kn ? Kučište i napajanje ? Bi li uopće u njega stala ova starudija od matične ili grafičke ili čega već? HDD? Stotinjak MB je dovoljno, bitno da je tih i pouzdan. Kad bi kupio sada hard, bi li pasao na ovu matičnu? Il da prvo kupujem matičnu, kućište ? Matična i memorija, grafička i procesor? Što da prvo od toga kupim. Bi li nova matična podržavala staru grafičku i procesor? Zahvalan. Nemam pojma od čega da krenem ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Kada skupiš lovu koju misliš dati za komp javi se ovdje, pa ćeš nam reči jel se igraš, jel ti smeta buka, šta opčenito radiš na kompu. Pa onda ti kažemo šta da napraviš sa svojim novcima. Nema smisla kupovati dio po dio jerbo cijene idu dolje... I da, DOBRODOŠAO! : hello2 :
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Nikako ti se ne isplati kupovati dio po dio kroz 3-4 mjeseca. Cijene padaju, a i novi proizvodi dolaze na tržište. Glupo bi bilo sada kupiti bilo koju komponentu. Stavljaj pare na stranu, i za 3-4 mjeseca se javi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
Dakle komp služi za 5-6 sati dnevnog rada na njemu. Nezhatjevan rad, uglavnom u browseru, ponekad neki grafički alat. Toliko nezahtjevan da me 600 mhz služi gotovo dovoljno (jedino malo zašteka kod glazbe i dužeg surfanja ![]() Dakle zaista sam siguran da bi mi što se tiče matične i procesora, grafičke i ono najjednostavnije danas na tržištu bilo dovoljno. Kao što rekoh uglavnom ne tražim veliku brzinu, nego pouzdanost, da mi se ne dogodi da mi nakon godinu i pol rikne. Odnosno što se tiče grafičke, matične i procesora, bilo bi dovoljno da uredno može podizati XP i da uz njega mogu pouzdano browsati, muzika i grafički alat. Dakle ajde mi barem otprilike cijenu(!), ne bi li znao koliko to moram uštedjeti. Ili barem monitor, jer s njim ne mislim dugo čekati. Zadnje izmijenjeno od: Legantus. 23.01.2007. u 00:34. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|