|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
IDE brži od SATA II ?
Imam IDE HDD od 40GB i kupim Hitachi SATA II od 80GB koji je sad i bootni. Kad napravim drive test u Neru ispada da je SATA II brzina 3.050 kb/s a a IDE harda 44.000 kb/s ! To se i primjeti kad nero stavlja image na jedan ili drugi.... Mora da sam ja nešto tu zabrljao ... ? Eh da, nisam digao RAID mode jer smatram da ne treba... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Yep, nešto si zabrljao... Vidi da ti možda ne radi u PIO modu... Start > Control Panel > System > Hardware > Device Manager > klik na plus pored IDE ATA/ATAPI controllers Sad ne znam koje stavke tu imaš, ali pod nekom moraš imat opciju za uključivanje DMA. Kod mene je npr. pod Primary/Secondary IDE Channel...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Ipak nije bio u tome problem. Instalirao sam VIA RAID drivere premda disk ne radi u RAID modu i gle čuda. Sad mi je brzina u NERO testu 55.000 kb/s ! ne mogu vjerovat 1 Možda će ići i brže ako uključim RAID mode u BIOSU LOL |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
ako stavis u raid, oba diska ce imat kapacitet kao onaj najmanji.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|