Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.01.2007., 08:53   #1
yaya
Guest

Ne dizu se windowsi?????????

Ujutro kad upalim novi kompjuter na kom je postavljen win Xp sa service packom2 i driverima SATA i RAID, ne podizu se win odmah, dakle upali se komp, upali se monitor, zuto svjetlo, a ne zeleno i tako miruje dok se ne resetira, onda radi sve normalno, jedamput je javio da nema audio input, al svi kablovi su bili OK spojeni, o cemu li se radi plsss pomagajte: giljotin
  Reply With Quote
Staro 20.01.2007., 09:09   #2
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
jes probala clear cmos?
vadit RAMe i vadit grafu?
Buger je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.01.2007., 09:17   #3
yaya
Guest

Citiraj:
Autor blablu Pregled postova
jes probala clear cmos?
vadit RAMe i vadit grafu?
nisam al novi je kompjuter i do sad je sve dobro funkcioniralo..do prije par dana, nisam sigurna sta je clear cmos: bonker : ?
  Reply With Quote
Staro 20.01.2007., 10:36   #4
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
uzmeš manual od mbo i vidiš gdje ti je baterija i pored nje imaš mali kratkospojnik (mala plastika) koju prremjestiš u određeni položaj kako bi napravila clear cmos tj. resetirala postavke biosa

jesi li možda OC-ala komp?
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2007., 10:48   #5
yaya
Guest

Citiraj:
Autor blablu Pregled postova
uzmeš manual od mbo i vidiš gdje ti je baterija i pored nje imaš mali kratkospojnik (mala plastika) koju prremjestiš u određeni položaj kako bi napravila clear cmos tj. resetirala postavke biosa

jesi li možda OC-ala komp?
ma nisam to je novi komp, samo sam ga jednom otvorila kad sam dodavala memoriju, inace ovo se dogadja samo ujutro kao da komp nije jos dovoljno zagrijan..ima li to smisla?: sweating
  Reply With Quote
Staro 20.01.2007., 10:57   #6
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Koja je to matična ploča? Imaš u BIOS-u možda stavku startup voltage za procesor?
tor je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2007., 11:27   #7
yaya
Guest

Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Koja je to matična ploča? Imaš u BIOS-u možda stavku startup voltage za procesor?
RS-482-M..postavljeno mi je sturtup u BIOSu
  Reply With Quote
Staro 20.01.2007., 20:54   #8
G0RKI
Premium

G0RKI's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor yaya Pregled postova
Ujutro kad upalim novi kompjuter na kom je postavljen win Xp sa service packom2 i driverima SATA i RAID, ne podizu se win odmah, dakle upali se komp, upali se monitor, zuto svjetlo, a ne zeleno i tako miruje dok se ne resetira, onda radi sve normalno, jedamput je javio da nema audio input, al svi kablovi su bili OK spojeni, o cemu li se radi plsss pomagajte: giljotin
Možeš li to malo elaborirat? Ima li slike ikakve na monitoru i šta je prikazano? kako sam shvatija tek si nedavno instalirala SP2 ili?
Koji su drajveri od grafičke?
G0RKI je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2007., 09:01   #9
yaya
Guest

Citiraj:
Autor G0RKI Pregled postova
Možeš li to malo elaborirat? Ima li slike ikakve na monitoru i šta je prikazano? kako sam shvatija tek si nedavno instalirala SP2 ili?
Koji su drajveri od grafičke?
nema nikakve slike i monitor se ne pali, nedavno sam instalirala win XP sa SP2 i driverima za SATA, al ovo se dogadja samo ujutro kad se prvi put pali, graficka je ATI..u cemu bi mogao biti problem?: hello2 :
  Reply With Quote
Staro 21.01.2007., 09:24   #10
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Jesi li dobro stavila tu memoriju? Možda nisi pritisnula pločicu do kraja pa ga kontakt hebe.
Oglas

Oglas
Staro 21.01.2007., 09:37   #11
yaya
Guest

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Jesi li dobro stavila tu memoriju? Možda nisi pritisnula pločicu do kraja pa ga kontakt hebe.
mogu jedino jos to provjerit jer ovo je stvarno cudno...:confused:moze li mu bit negdje setirana radna temperatura koju mora postic ili nesto takvo, jer kazem samo ujutro dok je "hladan" se to dogadja..: hitthewa
  Reply With Quote
Staro 21.01.2007., 09:38   #12
Gagi
Premium
Moj komp

Gagi's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Znaci tebi samo nece da upali u jutro a popodne radi?naverecr radi?ako je tako!onda je cudno
Gagi je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2007., 09:39   #13
yaya
Guest

Citiraj:
Autor Gagi Pregled postova
Znaci tebi samo nece da upali u jutro a popodne radi?naverecr radi?ako je tako!onda je cudno
da upravo tako..virusa nema, spyware nema
  Reply With Quote
Staro 21.01.2007., 09:43   #14
Gagi
Premium
Moj komp

Gagi's Avatar

Ma onda nevjerujem da su rami, da su ramo onda nebi ni upalio?jel mozes bar uc u bios
Staro 21.01.2007., 09:52   #15
yaya
Guest

Citiraj:
Ma onda nevjerujem da su rami, da su ramo onda nebi ni upalio?jel mozes bar uc u bios
ne ne mogu tada nista, samo tako miruje i samo jednom ga se resetira i dalje je sve OK
  Reply With Quote
Staro 21.01.2007., 09:59   #16
Gagi
Premium
Moj komp

Gagi's Avatar

J*** ga, rado bi ti pomogo al neznam sta je, mozda bi znao da mi komp tu pa da malo prckamo, a ovako mozemo 3 dana pisat.. radi li ovo,radi li ono, jel ono ulkjuceno..... : hello2 :
Staro 21.01.2007., 10:12   #17
yaya
Guest

Citiraj:
J*** ga, rado bi ti pomogo al neznam sta je, mozda bi znao da mi komp tu pa da malo prckamo, a ovako mozemo 3 dana pisat.. radi li ovo,radi li ono, jel ono ulkjuceno..... : hello2 :
ma hvala Gagi, nije to tako strasan problem samo kaj malo nervira covjeka, mozda dodje k sebi s vremenom
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno