|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
Cime hladiti E6600
Procesor je C2D E6600, a mene zanima cime ga najbolje hladiti (naravno, bit ce OCanja). Hladnjak mora biti zracni (s heatpipeovima). Trenutno sam nekako najblizi Zalmanu CNPS9700-LED i Thermaltakeu Big Tyhoon. Koji je od ova dva bolji i postoji li eventualno nesto trece sto je bolje od ovog navedenog? E da, hladnjak ne smije biti bucan. Zahvaljujem na preporukama! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Mislim da je Freezer / Pro odličan izbor. Cijena mu je pristojna (~180kn), a dobro hladi proc, a bogami je i jako tih (barem do 1800-1900rpm, na preko 2000 postane dosta bučan od jednom, ali ionako na tim brzinama dobiješ samo par stupnjeva niži temp - 1-3c). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
ili coolermaster hyper TX http://links.hr/index.php?naziv=Cool...kl=050.903.108 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Znaci Freezer 7 Pro i Hyper TX hlade bolje od Zalmana 9700 i Thermaltakea Big Typhoon? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nije da bolje hlade nego su isplativiji A pogotovo u usporedbi sa Zalmanom koji je preskup za ono što nudi
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
hmm ako vec mislis davat tolke pare za zalmana... znaci nema novcanih problema - uzmi scythe ninju, hladiti ce ti najbolje od svih navedenih.. ninja ili infinity, ili ako imas volje odi u au po noctuu nh-u12f :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ocito pare covjeku nisu problem, pa koji bi bio NAJBOLJI a relativno tih cooler onda? zracni naravno.. pred par mjeseci je BT bio odgovor, jel se to promjenilo uopce na kraju? Ne mogu vjerovati da je neki freezer bolji od toga, em je sam fizicki manji em ima manji ventilator koji se brze vrti.. i mene zanima to isto pitanje posto ce uskoro trebati.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
nitko nije reko da Freezer bolje hladi nego da je isplativiji dajte shvatite razliku ![]() inače najbolji bi bio zasad kod nas Scythe Infinity
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Radije BT, nije puno skuplji, bolje hladi, tisi je(vent komotno stavis na 7V, tj. cca 700-800rpm) i ide na sve sockete. Zalmana 9700 zaobidji. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Ispricavam se ljudi, izgleda da nisam bio skroz jasan. Ne zanima me koji je hladnjak najisplativiji, nego najbolji, bez obzira na cijenu (iako je sve iznad 500 kn apsurd). Takodjer mi je jako vazno da moze dobro hladiti na niskim okretajima, tj. kad je tih. Je li Big Typhoon ono sto trazim ili imate nekih drugih prijedloga? Scythe kao takav ne dolazi u obzir. Odlicno hlade, ali u mojem kucistu se nece naci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Udaram Ljude Za Pare
Datum registracije: Dec 2005
|
Ma uzmi si onda BT ili ako hoćeš mrtvu tišinu i imaš prozračno kućište sonica jer on ce ti bez venta u tim uvjetima dobro hladit.Ali ako budeš htio clockat trebat će ti vent.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
cek, ne kuzim.. sta ne volis scythe ili mislis da ninja ne hladi na niskim okretajima? ako je ovo drugo onda veliki lol jer je ninja medju najboljim (ako ne i najbolji) heatsinkovima za low rpm ventilatore ![]() za niske okretaje bitno je da su razmaci između alu listića što optimalniji (ne preuski jer je previse backpressure-a, ne presiroki jer se gubi na efikasnosti).. kod ninje je veoma dobro pogođen taj omjer... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Do 500ak kn možda se da nabavit Thermatake Big Water SE. To bi bolje hladilo i bilo bi najtiše.
![]() |
#17 |
Registered User
|
Ne volim Scythe, imao sam uzasnih problema s Katanom (tj. sa skidanjem Katane kad se za time ukazala potreba) i tada sam odlucio da Scythe vise nece ici u moje kuciste. Simple as that =) Nista, izgleda da cu kupiti Big Typhoon, vidio/cuo sam ga u radu i impresionirao me je u svakom pogledu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
Imao si problema sa Scythe-om jer ga nisi znao prvo normalo postaviti ![]() Inače Infinity je najbolji cooler zasad ali ako nećeš Scythe uzmi BigTyphoon
![]() |
#19 |
Registered User
|
Nisam ga mislio skidati ali se pokazalo da za OC koji sam htio izvesti nije bogom dan, a kad sam ga nakon toga probao skinuti... jad i nevolja. Uostalom kakav je to retardiran nacin montaze kad svi ostali proizvodjaci uredno rade i teze i vece hladnjake od Scytheovih, pa ne otpadaju i ne trgaju socketove, a daju se najnormalnije skinuti? Hvala, ali ne hvala. Dodatan problem je cinjenica da je Infinity giganski u svim smjerovima, dok je BT konstruiran tako da kod socketa zauzima vrlo malo mjesta, a povecava se tek u gornjem dijelu, gdje vise ne postoji mogucnost da smeta ili zablokira bilo koji dio maticne ploce. Uglavnom hvala svima na preporukama, kupujem Big Typhoon ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Dobar izbor ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
*** n00b nr.1 ***
|
Pozdrav! Evo da se nadovežem na postojeću temu.. Također imam E6600, ali ga ne kanim overklokirati.. Da li je u tom slučaju dovoljan Intelov cooler koji sam dobio s njim ili je također preporučljivo zamijeniti ga nečim boljim? Hvala..
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Jel nam možeš reći za rezultate, ja ga razmišljam uzeti (ako skupim dovoljno love), ali sam malo skeptičan zbog težine i veličine (najviše zbog moje fobije od pucanja socketa), ali evo, za sada nisam našao niti jedan post da se nekome to dogodilo. Bio bih ti zahvalan ako možeš sa nama podijeliti impresije i koliko ti je uspio spustiti temperaturu obzirom na druge hladnjake.: cheers2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Moderator
|
Citiraj:
a imaš li neki razlog zašto bi bio opsjednut time? jel ikome pukao socket? to su priče za malu djecu, imaš puno puno težih rješenja pa nema nikakvih problema a da ne kažem kako i obučan stock cooler napne i savije ploču (s775) nisu one od stakla ne brini ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Upravo to, a i osim toga, cooleri se ne kvace na SOCKET jos od socketa 370/A (cak ni kod Socket A se masa vecih coolera sarafi kroz rupe)... i ako netko uspije coolerom strgat npr. socket T (775) placam pivu samo da upoznam takvog bisera.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ma vjerujem vam, samo volim čuti to od ljudi s iskustvom : goood : Znači s BT-om neću fulati što se hladnjaka tiće... Htio bih samo isto tako čuti koliko se temperatura snizila od nekakvog stock hladnjaka na 775 (C2D) i da li on dovoljno puše po chipsetu, pa me samo zanimaju rezultati u promjeni temperature, jer sam prije dok sam imao socket A proc, nakupovao se svakavih hladnjaka, a na kraju žalio, jer je razlika bila doslovno po par stupnjeva, a hladnjaci su bili razvikani. Ne kažem da nisu bili dobri, ali kod mene nisu pokazivali neke lude rezultate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Mosfeti definitivno. Ali za kondice ne znam. Ma griju se i oni, samo ne toliko... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|