|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Nero6 multisession problem - Nero Burning Rom?
Neki dan sam s harda sprzio par filmova na dvd i kasnije ga s istom tom dvd przilicom nisam mogao procitat (pisalo je 0 objects, valjda ko da sam stavio prazan dvd). Medjutoa, dvd-rom ga je procitao bez problema i normalno prepoznao sve filmove. Danas opet presnimavam filmove s cd-a na dvd s ukljucenim multisession-om - sve sto mu zadam za prvu 'rundu' normalno sprzi, ali onda ne prepoznaje.....i kad hocu nastavit sa sljedecim cd-om ovaj dvd mu ne pase - nit prepoznaje da je nesto na njemu i da treba nastavit, niti ga prihvaca kao praznog (jer ni nije prazan). I u prvom primjeru je vjerojatno bio ukljucen multisession, a inace se radi o Philips dvd-R 4.7gb medijima (vec sam na njih uspjesno snimao, ali vjerojatno bez multisession-a). Zna li neko u cemu bi mogo bit problem? Nemam mogucnost odabrati continue multisession disc ili tak nesto, a pretpostavljam da bi trebao buduci da automatski ne prepoznaje... Imam Nero6, win XP Pro, SP2, LG H22L... Zadnje izmijenjeno od: yeti. 15.01.2007. u 14:30. Razlog: promjena naslova teme |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Skuzio sam da uopce nemam instaliran Nero Burning Rom, koji bas ima "multisession tab", nego samo Nero Express. Kako - zasto? Imao sam normalnu registriranu stariju verziju Nera koju sam apdejtao na 6-icu, gdje u StartSmartu pod applications uopce nema Burning Roma... Kako da nadjem odgovarajuci Nero Burning Rom za moju verziju i da li prije njegove instalacije moram maknut postojeci Nero StartSmart ili ce se ovaj novi integrirati u njega? Zadnje izmijenjeno od: yeti. 15.01.2007. u 14:28. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ponovo instaliraj, integrirat ce se u njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Na zalost nece. Instalirah ponovo taj fajl s diska koji sam jos prije skinuo s neta (Nero-6.6.1.4_no_yt), relativno nedavno, i na samom pocetku instalacije mi pise "This program will install Nero Burning Rom on your computer blabla", a na kraju opet imam verziju bez Burning Roma. Dobijem taj Nero StartSmart koji lijevo u izborniku s aplikacijama ima samo Nero Express i Nero Cover Designer. Nije mi jasno.....jel to neka freeware verzija ili sta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nema freeware verzije Nere... Skini Nero CleanTool, njime ukloni Neru i sve ostatke pa ponovo instaliraj to što si skinuo.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
Popi.... cu....mislim da se na netu nigdje ne spominje slican slucaj.... Jel moze neko pogledat kak mu se tocno zove downloadani Nero fajl tj. dal se zove jednako ko i moj...? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Budi sretan jer je pocetna verzija zadnjeg posta je sadrzavala i pitanja o razlikama Lite i Lite Micro, te pune sedmice i Lite verzije ![]() Uglavnom, uzalud download-ah demo sedmicu jer sam nakon jos jedne reinstalacije 6-ice (uz sitnu izmjenu jednog koraka u postupku) napokon dobio potpuno funkcionalnu 6.6.1.4 verziju ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
I nece i nece..... Sad u Burning Romu lijepo stavim Start multisession i sprzim gore malo vise od 1 gigabajta... Onda kasnije hocu nesto dodat i odem normalno na Continue multisession i desno na New, a on mi otvori prozor u kojem pise "--- This disc is not writable, please try another one ---". Ni u Windows Exploreru ga przilica ne prepoznaje (0 objects), dok ga obicni dvd rom normalno procita. Ovo je vec 3. dvd na kojeg sam stavio samo komadic zeljenog sadrzaja i na koji ne mogu nastavit snimanje.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Ima li kakav prijedlog? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
EMP moderator
|
Napravi backup trenutnih Windowsa i probaj instalaciju na čisto, tek toliko kako bi utvrdio da li je problem do softvera ili hardvera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Odlucio sam zrtvovat jos jedan dvd i ovaj put je zadatak uspjesno obavljen (normalno mi nudi mogucnost nastavka multisession-a i normalno prepoznaje ono sto je do sad snimljeno). Stvar je u tome da sam do sad koristio Philipsove DVD-R 16x medije, a ovaj put Traxdata DVD+R 16x. Jel to znaci da za ovu przilicu ne bi trebao kupovat doticne Philipsove dvd-e ili opcenito DVD-R medije? I jos 3 pitanja... 1. Zasto mi je u jednom trenutku na pocetku snimanja napisao da je neki "book" automatski prepoznat/postavljen kao DVD-RAM (u onim retcima koji se automatski ispisuju u gornjem prozoru) - jel to ima neke veze s ovim sto je medij + (dakle NIJE -), ili je to neka oznaka uredjaja.....mozda se u recenici spominjao i "drive"...? 2. Postavio sam da prije snimanja utvrdi maksimalnu mogucu brzinu zapisa pa je umjesto 16x (kako je u pocetku bilo oznaceno) ispalo 12x zbog brzine izvora. Stvar je u tome sto je izvor bio hard disk pa mi nije jasno kako on moze ista usporit ?? 3. Vezano uz 2. - Da sam ostavio brzinu na 16x onda bi se tom brzinom i snimilo ili bi automaski smanjio prije pocetka? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
1. DVD-ROM, a ne RAM. Neki snimači mogu automatski ili putem softvera mijenjati booktype +R/+RW/+R DL medija u DVD-ROM (radi kompatibilnosti). 2. Za snimanje na 16x brzini snimač treba dotok podataka od oko 22 MB/s (minimalno, tj. ne smije dotok padati ispod te brojke), vjerojatno ti je hard pun/fragmentiran/spor (nešto od toga ili kombinacija) i ne može snimaču "dostavljati" podatke dovoljnom brzinom za 16x. 3. Snimio bi ti na 16x, ali bi možda bilo padova u brzini pa bi Burn Proof uskakao. Za više detalja idi na podforum Storage -> Optički pogoni i baci pogled na sticky teme, tamo sam dosta toga objasnio.
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Inace sam par puta primjetio da przilicu, kad je u njoj DVD, Explorer oznaci kao "CD drive", dok je obicni dvd rom "DVD drive".....cudno. 2. Vjerojatno je sve to......pun svakako, a i stariji (sporiji) je... 3. "pa bi Burn Proof uskakao" - ovo ne razumijem......budem 'proguglao', ak prije ne odgovoris... Hvala svima na savjetima i odgovorima |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
1. Ako podržava DVD-RAM onda to obično stoji u nazivu, ali ova promjena booktype-a nema veze s tim nego se booktype mijenja u DVD-ROM (što nikako ne može naškoditi, dapače, kod +R i +R DL medija, a kod +RW zna ponekad malo zezati...). Pogledaj pod 3.e: Vodič za DVD snimanje 2. Sigurno je tako, napravi defragmentaciju, vjerojatno će pomoći (moraš imati 15% diska slobodno, pa ga prvo malo isprazni). 3. Isti thread kao gore, pogledaj pod 1.e. "Uskakanje" Burn-Proof tehnologije nije pogubno za snimanje DVD medija (spašava od pucanja snimanja), ali svejedno je bolje da nema potrebe za tim (kvaliteta na mjestima gdje je došlo do buffer underrun-a je često niža nego ostatak diska).
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne stignem sad sve procitat pa bi me jos samo zanimao odgovor na ovo, ako je moguce ukratko odgovorit: "Jel to znaci da za ovu przilicu ne bi trebao kupovat doticne Philipsove dvd-e ili opcenito DVD-R medije?". Unaprijed hvala na odgovoru. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Ok. Hebiga Philips je 'zvucno' ime, al zapamtit cu da kad su mediji u pitanju ne spada u kvalitetne, iako nisam siguran da je u tome problem. Jedno je losa kvaliteta snimanja, a drugo da li ce mi program ponuditi jednu od svojih standardnih opcija. Osim toga, ne-multisession snimanja na iste medije su uvijek bila uspjesna. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|