Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.01.2007., 11:44   #1
yeti
Premium

Datum registracije: Oct 2006
Nero6 multisession problem - Nero Burning Rom?

Neki dan sam s harda sprzio par filmova na dvd i kasnije ga s istom tom dvd przilicom nisam mogao procitat (pisalo je 0 objects, valjda ko da sam stavio prazan dvd). Medjutoa, dvd-rom ga je procitao bez problema i normalno prepoznao sve filmove.
Danas opet presnimavam filmove s cd-a na dvd s ukljucenim multisession-om - sve sto mu zadam za prvu 'rundu' normalno sprzi, ali onda ne prepoznaje.....i kad hocu nastavit sa sljedecim cd-om ovaj dvd mu ne pase - nit prepoznaje da je nesto na njemu i da treba nastavit, niti ga prihvaca kao praznog (jer ni nije prazan).
I u prvom primjeru je vjerojatno bio ukljucen multisession, a inace se radi o Philips dvd-R 4.7gb medijima (vec sam na njih uspjesno snimao, ali vjerojatno bez multisession-a).
Zna li neko u cemu bi mogo bit problem? Nemam mogucnost odabrati continue multisession disc ili tak nesto, a pretpostavljam da bi trebao buduci da automatski ne prepoznaje...

Imam Nero6, win XP Pro, SP2, LG H22L...

Zadnje izmijenjeno od: yeti. 15.01.2007. u 14:30. Razlog: promjena naslova teme
yeti je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2007., 12:32   #2
yeti
Premium

Skuzio sam da uopce nemam instaliran Nero Burning Rom, koji bas ima "multisession tab", nego samo Nero Express. Kako - zasto?
Imao sam normalnu registriranu stariju verziju Nera koju sam apdejtao na 6-icu, gdje u StartSmartu pod applications uopce nema Burning Roma...

Kako da nadjem odgovarajuci Nero Burning Rom za moju verziju i da li prije njegove instalacije moram maknut postojeci Nero StartSmart ili ce se ovaj novi integrirati u njega?

Zadnje izmijenjeno od: yeti. 15.01.2007. u 14:28.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.01.2007., 17:02   #3
West
Premium

West's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ponovo instaliraj, integrirat ce se u njega.
West je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2007., 10:00   #4
yeti
Premium

Citiraj:
Autor West Pregled postova
Ponovo instaliraj, integrirat ce se u njega.
Na zalost nece.
Instalirah ponovo taj fajl s diska koji sam jos prije skinuo s neta (Nero-6.6.1.4_no_yt), relativno nedavno, i na samom pocetku instalacije mi pise "This program will install Nero Burning Rom on your computer blabla", a na kraju opet imam verziju bez Burning Roma. Dobijem taj Nero StartSmart koji lijevo u izborniku s aplikacijama ima samo Nero Express i Nero Cover Designer.
Nije mi jasno.....jel to neka freeware verzija ili sta...
Staro 16.01.2007., 10:04   #5
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Nema freeware verzije Nere... Skini Nero CleanTool, njime ukloni Neru i sve ostatke pa ponovo instaliraj to što si skinuo.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2007., 10:47   #6
yeti
Premium

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Nema freeware verzije Nere... Skini Nero CleanTool, njime ukloni Neru i sve ostatke pa ponovo instaliraj to što si skinuo.
Upravo sam napravio to si reko, ali je sve identicno kao i prije toga.
Popi.... cu....mislim da se na netu nigdje ne spominje slican slucaj....
Jel moze neko pogledat kak mu se tocno zove downloadani Nero fajl tj. dal se zove jednako ko i moj...?
Staro 16.01.2007., 11:45   #7
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Jesi li probao Nero 7 Lite ili Lite Micro?

http://updatepack.nl/

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Staro 16.01.2007., 13:21   #8
yeti
Premium

Citiraj:
Jesi li probao Nero 7 Lite ili Lite Micro?

http://updatepack.nl/
Nisam jos, upravo download-am...nadam se da nece bit problema oko serijskog broja.. Vidim da Lite u odnosu na punu 7-icu, izmedju ostalog, nema onaj InCD kojeg sam do sad uvijek instalirao. Cemu to zapravo sluzi? Koliko se sjecam radi se o nekakvoj podrsci za razne medije, sto ne zvuci nevazno....
Staro 16.01.2007., 13:47   #9
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Samo da si ubacio u Google, znao bi o čemu se radi.

http://www.nero.com/nero7/eng/InCD_5.html

Staro 16.01.2007., 14:14   #10
yeti
Premium

Citiraj:
Samo da si ubacio u Google, znao bi o čemu se radi.

http://www.nero.com/nero7/eng/InCD_5.html

Budi sretan jer je pocetna verzija zadnjeg posta je sadrzavala i pitanja o razlikama Lite i Lite Micro, te pune sedmice i Lite verzije

Uglavnom, uzalud download-ah demo sedmicu jer sam nakon jos jedne reinstalacije 6-ice (uz sitnu izmjenu jednog koraka u postupku) napokon dobio potpuno funkcionalnu 6.6.1.4 verziju
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.01.2007., 15:18   #11
yeti
Premium

I nece i nece.....
Sad u Burning Romu lijepo stavim Start multisession i sprzim gore malo vise od 1 gigabajta... Onda kasnije hocu nesto dodat i odem normalno na Continue multisession i desno na New, a on mi otvori prozor u kojem pise "--- This disc is not writable, please try another one ---". Ni u Windows Exploreru ga przilica ne prepoznaje (0 objects), dok ga obicni dvd rom normalno procita.
Ovo je vec 3. dvd na kojeg sam stavio samo komadic zeljenog sadrzaja i na koji ne mogu nastavit snimanje....
Staro 17.01.2007., 10:11   #12
yeti
Premium

Ima li kakav prijedlog?
Staro 17.01.2007., 12:00   #13
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Napravi backup trenutnih Windowsa i probaj instalaciju na čisto, tek toliko kako bi utvrdio da li je problem do softvera ili hardvera.

Staro 17.01.2007., 13:37   #14
yeti
Premium

Odlucio sam zrtvovat jos jedan dvd i ovaj put je zadatak uspjesno obavljen (normalno mi nudi mogucnost nastavka multisession-a i normalno prepoznaje ono sto je do sad snimljeno). Stvar je u tome da sam do sad koristio Philipsove DVD-R 16x medije, a ovaj put Traxdata DVD+R 16x.
Jel to znaci da za ovu przilicu ne bi trebao kupovat doticne Philipsove dvd-e ili opcenito DVD-R medije?

I jos 3 pitanja...
1. Zasto mi je u jednom trenutku na pocetku snimanja napisao da je neki "book" automatski prepoznat/postavljen kao DVD-RAM (u onim retcima koji se automatski ispisuju u gornjem prozoru) - jel to ima neke veze s ovim sto je medij + (dakle NIJE -), ili je to neka oznaka uredjaja.....mozda se u recenici spominjao i "drive"...?
2. Postavio sam da prije snimanja utvrdi maksimalnu mogucu brzinu zapisa pa je umjesto 16x (kako je u pocetku bilo oznaceno) ispalo 12x zbog brzine izvora. Stvar je u tome sto je izvor bio hard disk pa mi nije jasno kako on moze ista usporit ??
3. Vezano uz 2. - Da sam ostavio brzinu na 16x onda bi se tom brzinom i snimilo ili bi automaski smanjio prije pocetka?

Hvala
Staro 18.01.2007., 00:05   #15
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
1. DVD-ROM, a ne RAM. Neki snimači mogu automatski ili putem softvera mijenjati booktype +R/+RW/+R DL medija u DVD-ROM (radi kompatibilnosti).
2. Za snimanje na 16x brzini snimač treba dotok podataka od oko 22 MB/s (minimalno, tj. ne smije dotok padati ispod te brojke), vjerojatno ti je hard pun/fragmentiran/spor (nešto od toga ili kombinacija) i ne može snimaču "dostavljati" podatke dovoljnom brzinom za 16x.
3. Snimio bi ti na 16x, ali bi možda bilo padova u brzini pa bi Burn Proof uskakao.

Za više detalja idi na podforum Storage -> Optički pogoni i baci pogled na sticky teme, tamo sam dosta toga objasnio.

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2007., 00:36   #16
yeti
Premium

Citiraj:
Autor igorba Pregled postova
1. DVD-ROM, a ne RAM. Neki snimači mogu automatski ili putem softvera mijenjati booktype +R/+RW/+R DL medija u DVD-ROM (radi kompatibilnosti).
2. Za snimanje na 16x brzini snimač treba dotok podataka od oko 22 MB/s (minimalno, tj. ne smije dotok padati ispod te brojke), vjerojatno ti je hard pun/fragmentiran/spor (nešto od toga ili kombinacija) i ne može snimaču "dostavljati" podatke dovoljnom brzinom za 16x.
3. Snimio bi ti na 16x, ali bi možda bilo padova u brzini pa bi Burn Proof uskakao.
1. U Windows Exploreru mi za E disk (przilicu) pise "DVD-RAM Drive (E" pa mi od tamo ovaj dvd-ram u glavi......a sad sta je Nero od tog dvoje napisao nisam siguran pa recimo da si u pravu. A u Exploreru ga tak indentificira jer podrzava tu opciju (snimanje na dvd-ram)? Umoran sam pa sorry ak pisem gluposti, nemam volje sad googlat prije nego lupim
Inace sam par puta primjetio da przilicu, kad je u njoj DVD, Explorer oznaci kao "CD drive", dok je obicni dvd rom "DVD drive".....cudno.
2. Vjerojatno je sve to......pun svakako, a i stariji (sporiji) je...
3. "pa bi Burn Proof uskakao" - ovo ne razumijem......budem 'proguglao', ak prije ne odgovoris...

Hvala svima na savjetima i odgovorima
Staro 18.01.2007., 11:06   #17
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

1. Ako podržava DVD-RAM onda to obično stoji u nazivu, ali ova promjena booktype-a nema veze s tim nego se booktype mijenja u DVD-ROM (što nikako ne može naškoditi, dapače, kod +R i +R DL medija, a kod +RW zna ponekad malo zezati...). Pogledaj pod 3.e:

Vodič za DVD snimanje

2. Sigurno je tako, napravi defragmentaciju, vjerojatno će pomoći (moraš imati 15% diska slobodno, pa ga prvo malo isprazni).

3. Isti thread kao gore, pogledaj pod 1.e. "Uskakanje" Burn-Proof tehnologije nije pogubno za snimanje DVD medija (spašava od pucanja snimanja), ali svejedno je bolje da nema potrebe za tim (kvaliteta na mjestima gdje je došlo do buffer underrun-a je često niža nego ostatak diska).

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

Staro 18.01.2007., 11:44   #18
yeti
Premium

Citiraj:
Autor igorba Pregled postova
1. Ako podržava DVD-RAM onda to obično stoji u nazivu, ali ova promjena booktype-a nema veze s tim nego se booktype mijenja u DVD-ROM (što nikako ne može naškoditi, dapače, kod +R i +R DL medija, a kod +RW zna ponekad malo zezati...). Pogledaj pod 3.e:

Vodič za DVD snimanje

2. Sigurno je tako, napravi defragmentaciju, vjerojatno će pomoći (moraš imati 15% diska slobodno, pa ga prvo malo isprazni).

3. Isti thread kao gore, pogledaj pod 1.e. "Uskakanje" Burn-Proof tehnologije nije pogubno za snimanje DVD medija (spašava od pucanja snimanja), ali svejedno je bolje da nema potrebe za tim (kvaliteta na mjestima gdje je došlo do buffer underrun-a je često niža nego ostatak diska).
Dobar vodic : goood :

Ne stignem sad sve procitat pa bi me jos samo zanimao odgovor na ovo, ako je moguce ukratko odgovorit:
"Jel to znaci da za ovu przilicu ne bi trebao kupovat doticne Philipsove dvd-e ili opcenito DVD-R medije?". Unaprijed hvala na odgovoru.
Staro 18.01.2007., 13:55   #19
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Ne znači, LG snimači podjednako kvalitetno snimaju i -R i +R medije. Samo trebaš unutar svakog formata birati medije solidne kvalitete.

Staro 19.01.2007., 17:44   #20
yeti
Premium

Ok. Hebiga Philips je 'zvucno' ime, al zapamtit cu da kad su mediji u pitanju ne spada u kvalitetne, iako nisam siguran da je u tome problem. Jedno je losa kvaliteta snimanja, a drugo da li ce mi program ponuditi jednu od svojih standardnih opcija. Osim toga, ne-multisession snimanja na iste medije su uvijek bila uspjesna.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno