|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2005
|
Koju DvD pržu ??
trebam sad uzet novu dvd pržu pa me zanima koju bi mi preporučili . cijena ?pa do nekih 350kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Benq, LG.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2005
|
a pioneer? jel oni sta valjaju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Koji BenQ? Modeli 1650/1655 su odlični, ali pitanje je ima li ih gdje za kupiti. Ako koristiš kvalitetne medije (Verbatim, TY, Sony, Maxell...) preporučam LG H10N (ili H12N). Ako naginješ Traxdati i općenito preferiraš DVD-R diskove, onda možda Pioneer DVR-111. Nova NEC serija ima prilično problema, LiteOn se dosta popravio, ali i dalje ne ulijeva povjerenje kvalitetom izrade, noviji Samsung snimači su dosta solidni a koriste isti čipset kao i LiteOn-i pa su možda i bolji izbor... Puno toga ovisi kako misliš koristiti snimač (samo snimanje, ili čitanje i snimanje; je li bitno da može skenirati kvalitetu; koliko ti je bitna brzina snimanja) i s kojim medijima (koristiš li Verbatim i druge kvalitetne medije, ili voliš uštedjeti 20-30 lipa i uzeti Traxdatu; preferiraš li +R ili -R format).
![]() |
#8 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
uzmi onaj sa 2 god garancije . ja bi uzeo starijega neca ili lite ona .
![]() |
#9 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
benq 1655 ako nadjes jos negdje da ga ima.....
![]() |
#10 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
I ja sam htio predložiti benq, po navodima iz VIDI-a |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Benq 1650/1655 serija. Znam da je 1650 DD u biti Pioneer 110, ovi drugi koliko sma čitao imaju puno zajedničkog s plextroima.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Eh, moram ovdje ispraviti neke stvari... Pioneer DVD snimači redom koriste NEC čipset i nemaju veze s BenQ-om koji nikad nije koristio taj čipset. Konkretno, Pioneer 110 koristi NEC D63645GM čip. Pioneer je zato sličan NEC-u po specifikacijama, prednostima i manama, ali postoje određene razlike uvjetovane različitom optikom i firmware-om. Postoji jedan BenQ koji je zapravo Pioneer... to je model DVP-1650P (a ne DW-1650)... radi se o DVD čitaču, a ne snimaču, koji je zasnovan na Pioneeru DVD-120. BenQ snimači nemaju baš puno veze s Plextorom, osim slučaja s modelom Plextor PX-740A koji je u biti najvjerojatnije rebrandani BenQ 1640 (koriste isti čipset i druge komponente). BenQ snimači (oni najpopularniji koji su BenQ i proslavili) koriste čipsete Philips Nexperia (osim njih koristi ih jedino Philips tj. oni su zajednički izrađivali snimače). Ovo vrijedi do modela 1650/1655, jer su kasniji snimači koristili Panasonic čipsete (1670, DQ60) a otkad ih je kupio LiteOn - naravno - MediaTek čipsete (modeli 1800, 1805, 2000, 2005). Plextor DVD snimači od modela PX-704 naovamo koriste Sanyo čipsete (koliko znam, samo Plextor ih koristi), osim modela PX-740A koji je ustvari BenQ 1640 s drugim firmware-om i koji je koštao oko 50€ za razliku od ostalih Plextora koji koštaju 80-100€. Plextori nemaju veze ni s kim drugim (izuzev spomenutog PX-740A i nekih prastarih modela...).
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Po ovome reklo bi se da je Phillips= Benq 1650/1655. eh sad ,pitanje za 1000 kn ,gdje nabaviti Phillips DVD snimace ili te modele Benq-a? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
Imam doma Pioneer DVR-111DBK i radi super tj. odlično u odnosu na cijenu (Ve-mil 268kn). Prži kvalitetno i nikad nisam imao nikakvih nekompatibilnosti.
![]() |
#17 |
Premium
|
Moji Pioniri su malo glasniji kad se zalaufaju, ali prže vrlo kvalitetno. U zadnje vrijeme mnogi prelaze na LG i zadovoljni su. Pogotovo jer imaju 2g. garancije.
![]() |
#18 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
Najnoviji NEC AD-7xxx (iliti Optiarc - joint venture NEC-a i Sony-ja) snimači nisu jako loši, ali imaju nekih mušica i usudio bih se reći da su za klasu ispod starijih modela ND-35xx i 45xx. Ne bih ih preporučio, da me netko pita. Glede kvalitete snimanja trenutno su najbolji/najsvestraniji LG GSA-H1x serija i Pioneer DVR-111 (nije loša ni LG-H2x serija, dapače, ali ja osobno preferiram H1x). Naravno, ako možete naći starije modele BenQ-a i oni su tu negdje. Samsung i LiteOn također nisu loši, ali više ih se kupuje zbog mogućnosti skeniranja kvalitete, jer su u kvaliteti snimanja ipak malo slabiji od LG-a/Pioneer-a. @Bruno-RV - BenQ i Philips su imali (prošlo vrijeme, nažalost) joint-venture gdje je Philips davao Nexperia čip(set) i tehnologiju, a BenQ jeftinu radnu snagu u svojim pogonima. Svaki BenQ od 1600 do 1650/55 ima svog pandana među Philips snimačima. Obično su Philips snimači bili nešto skuplji (zbog imena), ali i slabije rasprostranjeni na našem tržištu. Ako nađeš stariji model Philipsa koji NE podržava DVD-RAM, to ti je jedan od čuvenih BenQ/Philipsa (Nexperia čip nije podržavao DVD-RAM što je vjerojatno jedan od razloga zašto je BenQ prvo prešao na Matsushita čipset, a nakon kupnje od strane LiteOn-a na MediaTek čipset).
![]() |
#20 |
You'll Never Walk Alone
|
evo tu sam ih nasao,pise da ima kod njih pa ono provjeri u svakom slucaju.Evo link: http://www.comel.hr/komponente.asp?a...E8ki_ure%F0aji
![]() |
#23 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
You'll Never Walk Alone
|
u tome i je poanta,ona je dosla puuuno manje (mislim da je cijena bila oko 250 kn) i onda se rasprodala u rekordnom vremenu i ovi su stisli cijenu kao i u optimumu kad im je dosla ta zadnja posiljka tako da sam sam ja odustao i uzeo drugu przu,a cekao sam na nju skoro mjesec dana jer kao i sto sam kazes iz principa nema sanse da das u lovu za nju makar je odlicna przilica,pogotovo jer su digli cijenu gore skoro za duplo ![]()
![]() |
#27 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Ja imam Pioneer DVR111-D i za sad sam zadovoljan. Istina je što Coconut kaže o glasnoći - kad se zalaufaju glasniji su od prosjeka, ali to nije nešto strašno. Kvaliteta snimanja je jako dobra, a to je na kraju i najvažnije. Inače 111D je dosta bolji od 110. Idealno bi bilo uzeti BenQ 1655, ali ih se praktički ne može više naći. Ne znam, ja bih preporučio taj Pioneer 111D (btw. može ga se flashati na 111L). |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
RPG player
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
lg je pokleknuo pred traxdata value pack dvd-ima ali zati ih pioneer prži bez problema
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|