|
![]() |
#1 |
eXe
Datum registracije: Feb 2005
|
AsRock DualSATA i SATA2....
Pozdrav imam problema sa koristenjem SATA i PATA diskova na ovoj ploci. Kupio sam Samsung 250GB SATA disk i gore stavio Vistu. Na PATA Seagate 120GB disku je XP. ali instalirao sam na nacin da nema dualboota tako da moza i zbog toga imam problema. Uglavnom kada stavim da je prvi disk ovaj PATA ona ako je u biosu stavljeno da je SATA2 enabled i tamo nacin SATA onda se rusi XP. Znaci nesto sugerira da su problemi u driverima? instalirao sam one sa web stranice AsRocka i one na cd-u od maticne, ali nisam vidio neku razliku. A ako je umjesto SATA nacina stavljeno IDE onda je bez problema, fino ulazi u windows XP i sve sljaka. S druge strane ako stavim da je boot disk ovaj Seagate SATA disk onda nece raditi ako je stavljen taj IDE nacin nego mora biti SATA ili se rusi na istome mjestu. Rusenje je na nacin da kad loada windowse na trenutak se pojavi plavi ekran i slijedi restart. Sto mogu uciniti, sto instalirati i kako? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=28517 a imaš i na ovom podforumu stiky vodić za tu ploču |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ja imam slicnu kombinaciju s diskovima i samsung mi je spojen na sata1, a jumperi su na njemu namjesteni na sata2 (ne pitaj ali radi) u biosu ju ukljucen sata1, a sata2 je disablean raid je isto tako disablean samsunga sam stavio prvog i na njemu mi je ubuntu, a na pata disku xp |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Pri instalaciji Windowsa moraš instalirati SATA drivere pomoću floppy diskete (na početku instalacije će ti pisati da u jednom trenu pritisneš F6 radi instalacije drivera). Također moraš prije toga u BIOS-u namjestiti SATA način rada. Nemam dotičnu ploču, pa ne znam kako se ona dotično ponaša, ali ovo je generalna procedura. Budući da si rekao da je u IDE načinu rada sve ok, možeš tako i ostaviti, budući da nećeš primjetiti neku razliku u performansama kada SATA disk radi u ATA modu, samo ti neće biti dostupne neke SATA funkcije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|