|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Sa kojim ću programom gledati TV na PC-u?
Prije par dana sam uzeo GeForce 7600 GT sa Vivo oznakom(video in-Video Out),dobio sam i ovaj kabel u crvenom krugu ![]() želio bi spojiti TV na PC,nabavio sam i ovaj scart adapter ![]() e sad,zna li netko kako ću to povezati i sa kojim software-om ću gledati sliku na pc-u da mogu raditi screenshotove,hvala lijepa! : cheers2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
prvo ti treba video .. na tv mislim da bas i nemozes spojiti scart za van nego samo za unutra. ako je ova moja pretpostavka kriva sori ali ja nisam vidio tv s time. ako imas video na scart-out spojis svoj scart konverter i stavise kablove u njega i popikas ih u komp. onda uzmes npr. virtual dub i nadjes u njemu opciju uzimanja slike s videoina.sto vidis na videu vidjeti ces i na kompu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Hvala na odgovoru! Sve to stoji ali ovaj scart adapter ima switch za in i out,ja sam ga mislio uključiti iza TV-a u scart i spojiti sa chincom na grafu,jel to može? Znači VirtualDub,probat ću,nadam se da nije kompliciran,a ima li još neki soft?Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ide taj scart adapter na TV... Samo što taj adapter koji si zaokružio nije za video in nego za HDTV out. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Hm...,a kakav bi trebao biti VIVO?: stoopid Na računu od grafe mi piše: VGA ASUSTeK EN7600 GT/HTDI,256 Mb DDR3,VIVO,TV-out,PCIe Na kutiji od grafe ne vidim oznaku VIVO,a na njoj su slijedeći konektori: DVI,HDMI,S VIDEO i SPDIF,jel se tu spaja i VIVO preko S videa ili su me zaj..... u trgovini? I recite mi neki soft sa kojim ću dobiti sliku od TV-a na PC-u,onaj VirtualDub mi je kompliciran,hvala. Ako su me zaj.....,onda su me zaj..... 2 puta,karticu sam platio 1510 kn jer sam noob,a ako još nema VIVO,poludjet ću,help. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
A nije to taj kabel za taj scrat kad ga ustekas na TV onda trebas imat kabel da mozes spojit scart i graficku i za audio imas opet poseban kabel... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
SPDIF ti je konektor za zvuk, a na ASUS stranici http://www.asus.com/products4.aspx?l...75&modelmenu=1 ta grafa nema VIVO. Tj. nijedna ASUS 7600GT nema VIVO. I vjeruj, kad ASUS kartica ima VIVO onda ga i ima. To je poveća kutijetina s šumom kablova. I da, to na srednjoj slici srednji konektor - to može biti i samo TV-out a može biti i konektor za VIVO. Izgledom se ne razlikuju baš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ok tor,šta da ja sad radim,da im vratim grafu jer mi je naplačena 1510 kn upravo zbog VIVO konektora,Kutija i nije baš velika niti sam dobio šumu kablova,što vi mislite,jesu li mi dali mačka u vreći ili nisu,još jednom,ovo piše na računu---->VGA ASUSTeK EN7600 GT/HTDI,256 Mb DDR3,VIVO,TV-out,PCIe dok na kutiji i u uputstvima ne piše! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
|
Piše i na mojoj da je AIW, ali nije jer nisam dobio daljinac...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
VIVO i AIW grafulje imaju posebne chipove na PCB-u. Ili je ili nije, bez obzira što piše na računu. A VIVO na grafi u svim slučajevima koje sam ja vidio je vrlo jasno istaknut na kutiji, to je stvar koja se ne skriva baš. Ja bih je vratio, pogotovo ako si 7600GT platio 1500kn!!! To je pun racku pa makar i od ASUS-a. Domy_os - to što nisi dobio daljinac ne znači da grafa nije AIW... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2006
|
Ajme što vi komplicirate! Ma kakav software treba za prebacivanje slike sa Tva na PC? Ni jedan! Treba samo dobre drivere za grafulju i podesi opcije u Displey properties->Settings i to je to! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
EMP moderator
|
Ma bravo...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
Jednostavno skini si nove drivere za svoju grafulju ako je VIVO! Sve prikljućiš kako treba! Desni klik na desktop->properties->settings->advanced->displays i podesiš si koji će ti biti monitor a koji tv! Tamo češ odmah vidjeti dali su ti kablovi dobro spojeni! Eto nadam se da sam bio od pomoći jer i ja sam tako gledao tv bez tv kartice! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
..
|
koji to tv ima izlaz za sliku van? to ti ljudi sugeriraju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
..
|
brkas konektor i ulaz/izlaz prikljucke. videi imaju ulazne i izlazne scart prikljucke. to sto ces ti spojiti scart adapter i reci njemu out ne znaci nista ako je taj scart prikljucak na koji si adapter spojio smisljen samo za ulaz podataka... mozda neki tv-i imaju i scart out ali ne vjerujem bas. odnosno da budem precizniji nisam nikad cuo da je to netko tako radio. spajanje na video je druga prica! tu znam ljude koji su kupovali pokvareni video samo da izvuku tuner iz njega kako bi dobili mjesto gdje ce spojiti antenu unutra i izlaz scart (ali to je bilo davno kada su tv kartice bile dosta skupe) |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Cekaj ja sad tu nista nerazumijem. Covjek ima vivo i hoce gledat TV na kompu. Dal to znaci da na toj kartici ima nekakav tuner ili nesto ili taj vivo stoji samo za video in video out. Ta kartica ocito moze slati signal na neki tv, video ili neki drugi uredjaj koji moze primati signal sa graficke i to samo sliku, a zvuk ide preko zvucne. To moze i vecina kartica sa obicnim tv izlazom, ali ova imam video in pa moze primati signale sa uredjaja koji mogu slati takav signal, dakle video, kamera, dvd pleyer il sta ja znam. Tako da nerazumijem kako covjek ocekuje gledati TV na kompu. I da TV nisam vidio sa izlazom nikakvim. Doduse moj ima izlaz za slusalice, ali za sliku nema izlaza. Sad neznam jesam li ja sta pobrko pa da vivo znaci stvarno tv tuner na kartici. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
..
|
nope. sjeti se da TV nema izlaze stoga kada bi VIVO i imao tuner (a nema ga) nebi ti nista znacilo jer bi ga spajao na npr. antenski kabel ja se nadam da ce me kiko33 ispraviti ako sam u krivu..kiko33 javi see... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
EMP moderator
|
Kiko brka TV-out s video ulazom...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Registered User
|
Ma mrsko mi je pisati pa si pročitajte! http://www.forum.hr/archive/index.php/t-44118.html E da i dobre kablove si dobio! Evo pogledaj! http://www.ixbt.com/video/images/gai...vivo-cable.jpg Nadam se da sam vam sada pomogao! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
..
|
e moj kiko33 treba citati... naslova kaze: Sa kojim ću programom gledati TV na PC-u? a u prvome postu lijepo pise: želio bi spojiti TV na PC,nabavio sam i ovaj scart adapter a link koji si ti dao objasnjava kako na tv-u gledati sliku sa kompa... a u svome postu si napisao da si ti to sebi namjestio i da si gledao na kompu tv bez tv tunera. obrazlozi kako si ga spojio na tv? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
..
|
ajde nemoj se ljutiti ali mi se neda ponavljati. to sto ti citas tu je sto tvoj kompjuter moze citati. a pise tv tuner koji se inace nalazi i u svakome video rekoderu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
vidi... javljam se isključivo zato da ti uštedim sate uzaludne muke jer nisi skužio što ti ljudi koji znaju pričaju (tor, msvrtan, domy)... ti na svojoj kartici možeš PRIMITI signal i prikazat ga na monitoru. ALI tvoj TV ne može POSLATI signal grafičkoj. nikako. jednostavno ne može. to je TV. pobrkao si kruške i jabuke. on ne šalje signale. TV može samo PRIMITI signal. uređaji koji mogu slati signal prema TV-u su npr.: video, dvd, pc, kamera... uređaji koji mogu primiti signal su npr.: TV, video recorder, pc... jel sad jasnije? TV ne može poslat sliku prema PC-u, ali PC može prema TV-u. teoretski. nemoguće je spojiti TV s kompom i gledat TV na kompu. TV na kompu se gleda tako da spojiš antenu na komp (tuner), video na tuner ili grafičku, ili dvd player na grafičku.
![]() |
#29 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Tocno tako. Ne mozes spojiti samo na TV. Dakle,spoji adapter scart/s-video na svoj video. Na njemu stavi switch na out. Ustekaj S-video kabel u taj adapter, a drugi kraj u S-video IN konektor na kompu(Ili isto to ucini s composit kabelom -zuti cinc).... Zatim spoji audio kabel tako da spojis "crveni konektor" u crvenu rupicu bijeli u bijelu na scart adapteru a drugi kraj u audio in na kompu(plavo). Sad u odgovarajucem software-u (ako hoces mozes koristiti i ono sto si dobio uz karticu ili npr. Dscaler) samo kao ulazni signal podesis composit/s-video. Tako mozes na kompu gledati onaj kanal koji se upravo prikazuje na videu ili neku kazetu, il digitalizirati istu (naravno, uz odgovarajuci software). Programe mozes prebacivati daljinskim od videa (samo ga uperi u video ne u komp ![]() Slicna je stvar s spajanjem kamere itd. ... Imho taj vivo bas i nije pretjerano koristan osim ako ne "dovlacis" signal s nekog recivera (spojenog na nekakvu vanjsku antenu-bilo za primanje dvb-t, satelitskog signala...). Drugi nacin gledanja TV-a na kompu, onaj daleko komotniji je kupnja tv-kartice i spajanje antenskog prikljucka direktno na nju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
Hvala lijepa svima. Ja i nisam spajao TV nego digitalni satelitski resiver jer mi upravo i treba slika sa njega, radim nove menije sa slikama i bojama pa bi ih želio pokazati svojim članovima za koje i pravim te skinove, on bi trebao slati out signal, je li tako? Na njemu su 2 scarta, prvi(TV)ide u TV naravno, a ja sam u drugi slobodni(VCR) uključio scart adapter, switchao ga na out i povezao ga sa Chinch kabelom do grafičke,uključio u tamno plavi chinch(vidi sliku-kabel u crvenom krugu). ![]() Software koji sam dobio sa grafom(ASUS Video security)mi i dalje ne prepoznaje uređaj a u manualu stoji da može, sliku sam stavio 3 posta više. TV kartica mi ne treba,imam Sky Star 2 karticu,Max TV i Digitalni satelitski resiver,tako da imam što gledati,želio sam samo dobiti sliku svog digitalnog satelita na pc-u da mogu screenshotat skinove,nema veze,naći ću drugi način,još jednom,hvala lijepa.: goood : |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|