|
![]() |
#1 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Naknade na medije i ostalo - HGK/HDS ZAMP
od 1. siječnja 2007. na snagu stupa odredba Sporazuma o osnovnim načelima i uvjetima za ostvarivanje prava na naknadu za reproduciranje autorskog djela za privatno ili drugo vlastito korištenje. Sporazum je postignut između Hrvatske gospodarske komore (HGK), u ime distributera i uvoznika robe na koju se isti odnosi, i Hrvatskog društva skladatelja - zaštita autorskih muzičkih prava (HDS ZAMP), kao predstavnika potražitelja zaštite intelektualnog stvaralaštva. Navedene će naknade biti uračunate u cijene proizvoda postupno tijekom slijedećeg razdoblja, kako je navedeno u tablici. http://www.lost.hr/novi/tablica_naknada.pdf Komentari? : DualWiel izvor: www.Lost.hr
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Re-Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
kaj nisu i prosle godine nes poskupili? Fakat ne kuzim ... : suicide |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Kako se protiv piratstva mogu boriti piratstvom? Ovo je čista krađa i lopovluk. Zapravo ne znam kako im je to uopce palo na pamet a još mi je manje jasno kako im je to prošlo?! Ja osobno ne želim financirati hrvatsku estradu koja NHF qurca valja. To je cirkus i sramota. Šta cu Žaka financirati da pojede kojš koji big menu u mc donaldsu ili možda lvatku pokos da si kupi još koj bundu. Ovog ima samo kod nas...može li mi netko objasniti kako oni mogu NABITI NEŠTO na cijeli PC? pa ono možda je za neko djete koje oce samo uciti i ici na net...ovo nije normalno...ovo nije zdravo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Stvarno nisam vjerovao da će do ovoga doći, ali izgleda da je... Sad ćemo imati još skuplji već ionako skupi hardver. Ali pazi ovo: Hard Diskovi, MP3 Playeri, USB Stick... Ovo će biti samo izlika da prodavači još poskupe svoje artikle (sjećate se PET ambalaže), piće koje je koštalo 5kn preko noći je poskupilo na 6.5 iako je naknada iznosila 0.50kn. Ali dragi moji, kad već imamo apsurde kao što su ADSL paketi, TV pretplatu, skuplja davanja za ekološke aute itd... - zašto ne bi i "dobili" i ovo . : boxers :
![]() |
#9 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Jos malo soli: http://www.zamp.hr/home/pdf/prezentacija.pdf
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
treba se pobuniti. ako su mogli nasi stari mozemo i mi ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Baš smo država od penisa. Sama ta "naknada" nije ništa drugo do li ozakonjene pljačke. Da dignu cijenu CD-a za kunu, DVD-a za dvije kune, HDD-a za sto kuna i da ta lova ide za siročad, siromašne, istraživanje lijeka za rak, izgradnju jeftinih stanova, ne bih riječ rekao, prvi bih podržao taj prijedlog. Ali davati lovu hrvatskoj glazbenoj komori i ZAMP-u??? Čemu i kome te udruge zapravo koriste??? Što se mene tiče, treba ih zatvoriti. Naša Država svakim danom sve više podsjeća na skečeve Monty Pythona i ma koliko bilo smiješno gledati ih, živjeti u njima nije baš zabavno. Denis Moore, Denis Moore, tam-tamdadam-tam-tam...He, steals from the rich, and gives to the poor...: ![]() http://www.youtube.com/watch?v=gAs2m7Hr3Bc |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Suit up!
|
Ha-Ha po ovome bi se dalo zaključiti da je minimalna cijena DVD +/- R/RW medija 1.59€ iliti 11.70kn. A kako je onda moguće ovo. Dakle 100 +R medija = 34.99€ = 257kn i 10 +RW medija = 6.90€ = 50.71kn I to su Verbatim mediji koji su obično skuplji od prosjeka. Pogledajte samo pdf da vidite kako postoje i DVD mediji od 4.7 MB : roller :
![]() |
#13 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Hehe, to je sramota i definitivno će biti borbe protiv toga. Nadam se čak da će se neki i odavdje pridružiti ![]()
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Slažem se sa Deltom... Da ide za nešto drugo... stvarno nema problema (premda za to postoji PDV do lijepih 22%)... Ovako... nema šanse... Makar morao van ići uzimat sve... Gadovi!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
U PM!!! Pa kaj ih nisu odhebali s tim zakonom???? Koji idiotizam, u kojoj selendri mi zivimo, uzas... Treba ih shebati na neki nacin, protestirat, il neke napravit! ![]()
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Sta jos sve nece smisliti? Cuo sam za tu naknadu prije otprilike godinu dana, i evo sad je to stvarnost. Totalno smjesno, sto ima ZAMP udarati porez na komadic elektronike s cijim razvojem, proizvodnjom i distribucijom apsolutno nista nemaju? Besmisleno, kao i puno drugih stvari kod nas..
![]() |
#18 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
mene zaboli k... za optičke medije. nemam, niti želim imati piratski softver. ne slušam hrvatsku muziku. s kojim ***enim pravom oni meni poskupljuju diskove i memorijske kartice?
![]() |
#19 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
možete slati mejlove s pitanjima tipa "zašto me kažnjavate, a nisam Vam ništa skrivio", "zašto plaćam Vaše usluge, a ne koristim ih", "zašto ste mi poskupili hard disk, a nemam niti jednu piratsku stvar na njemu", i slično na email adresu zamp@hds.hr ako niš ne postignemo, barem će im mail server od***at karijeru i mejlovi postat neupotrebljivi... a ako i postoji netko iole moralan među njima, barem će se malo zacrveniti. nesposobni birokrati.
![]() |
#21 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Stvarno glupost. Svaka im čast na ideji. To nigdje nije viđeno na svijetu. Ako treba nabavljat ću si stvari vani, pa si nek fućkaju. Ajd neka netko pokrene peticiju, pa da se malo potpisujemo. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
![]() |
#24 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Mogao bi netko složit neki dobar mejl da im svi to šaljemo, ali ono, da ima glavu i rep, topik stavit stiki i zamolit ljude da im to šalju. Samo ideja...
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Ovo je posebno genijalno, naknada za Hard Disk, CD/DVD brenere i PC. Izmisle nesto kako bi im se svake sekunde punili dzepovi a pri tome da nista ne rade!
![]() |
#26 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
prakticki su nas sve nazvali lopovima...SVE...da da ljudi moji...ti koji kupujes CD ili DVD ili sto god...TI CES to koristiti to u iligalne svrhe..MI TO ZNAMO...ma crkli dabog da.aaaaaa...da mi je vidjeti te koji su to predlagali..jaoooooooo...mojih 110kg gnjeva bi ih trenutno pojelo..uf ja zivcan..odo van...cya |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
A da mi fino skupimo bar 100 cd-ova u koje je uključena naklada, popržimo na to hrpu pjesama naših izvođača i krenemo to dijeliti pred Sabor ![]()
![]() |
#30 |
Suit up!
|
Sad se triba registirati kao estradni umjetnik i kupiti pare od naknada : goood :
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|