|
![]() |
#1 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
Preporuka 20''+ LCD-a
Reklo bi se da gledam na neku dugoročniju investiciju,a pošto sam si zaradio u zadnjih 2 mjeseca onda si mogu priuštiti novi LCD. Financijska moć: cca 5000kn Tražim:-kvalitetu -20''+ -crne boje -odlična kvaliteta slike Sve u svemu tražim nešto kaj će zadovoljit moje potrebe gledanje filmova,surfanja po netu,rada u Photoshopu i ostalim programima duže vrijeme. p.s.kakav je ovo monitor: Dell LCD 2007WFP 20'' |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Disturbed
Datum registracije: Dec 2005
|
mislim da ce ti lihto bibliju ispisati o tom monitoru... inace odlican 20" wide monitor... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Puno više ti se isplati uzeti 20" NEC 20WGX2. Bolji je od dotičnog Della, ima odličnu sliku (za svoj cjenovni razred), prikaz boja, kuteve gledanja, vrijeme odaziva itd (koristi S-IPS matricu). I za Photoshop ti je sigurno bolji izbor. To je widescreen model, a ako želiš normalni 20" onda ti preporučam NEC 2070NX ili NEC 2090UXi. 2090UXi je nešto skuplji od 2070NX (5000-5500kn), ali je monitor odličan. NEC xx90UX seriju koristi puno grafičkih dizajnera, profesionalnih fotografa, grafičkih studija itd. 2090UXi ima S-IPS matricu i 10-bit LUT, i možeš ga odlično kalibrirati. Ako se ozbilnije baviš radom u Photoshopu, i vjernost boja ti je važna stavka, onda bih ti definitivno preporučio taj model (u tom cjenovnom razredu). I 2070NX je dobar monitor, nešto jeftiniji, i također je dobar izbor (ako ti se 90UX čini preskup). Općenito, NEC xx90UX serija su ponajbolji monitori na tržištu, i dosta se koriste u profesionalnom segmentu. Npr. NEC 2190UX Spectraview je bolji od konkurentih Eizo modela (Color Edge), a jeftiniji. Sljedeći mjesec na tržište dolaze novi NEC modeli, poglavito NEC 2690WUXi, 26" monitor koji koristi S-IPS matricu, ima 12-bit LUT i color gamut od 92% (za razliku od 72% kod ostalih monitora iz 90UX serije, ili nekih 85% kod CRT-a). Monitor ima rezoluciju 1920x1200 (nažalost, IMHO to je preveliki pixel pitch, ali što je tu je), i koštat će oko 1000 funti, dakle 10000-12000kn u Hrvatskoj (gruba procjena, jer tko zna kakvu će cijenu Accord definirati). NEC će izbaciti i 24" model, 2490UX, ali on je namijenjen samo za američko tržište (barem za sada). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Tog sam ja gledao-ali mi se nikako ne sviđa kaj se na monitoru ocrtava sve okolo tebe...
![]() |
#5 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
a kakvi su ovi Dell-ovi općenito? čini se da ću odustat od novog LCD-a zasada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Pogledaj i HP L2065 - nije wide, ali je izvrstan monitor. Ima s-ips matricu istu kao i philips 200P7.
![]() |
#7 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|