|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
8rda+ i logitech X-530
Dobio sam X-530 zvučni sustav i sad neznam kak bi to bilo najbolje spojit. U uputama od zvučnika piše da ako se radi o zvučnim karticama koje podrzavaju 6/7/8 (5.1, 6.1, 7.1) kanala se spaja ovako: zelena ide u zelenu (tu sve razumijem...), da crna ide u crnu (radi se o subwooferu), i da narančasta ide u narančastu (tu se radi o centralnom zvučniku). E sad moj problem je to što imam 3 utora: zeleni plavi (line in) rozi (mikrofon) Matična na kojoj mi je integrirana zvučna (radi se o nforce 2 ultra 400 sa MCP-T čipom) bi trebala podrzavati 5.1 sustav jer tako pise u uputama od maticne. Dakle maticna ne podrzava 5.1 sustav ili ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Ako pise onda podrzava. Samo u control panelu pod sound podesi na 5,1 sistem. Kod mene na nforce 2 je ovak spojeno: zeleni kabel od zvucnika u zeleni izlaz, crni od zvucnika u narancasti i narancasti u crni izlaz i to bi trebalo biti to. Malo su pomijesane boje na nforce-u. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
...
Citiraj:
jer moja cura ima Abit nforce 2 ploču i ima 5 utora a ne 3 kao ja... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Ja imam 6 utora na zvučnoj i također X-530,meni ti je zelena u zelenu,narančasta u narančastu i crna u sivu...........i mal si se zeznuo,crna ti je za rear,odnosno zadnje zvučnike,a narančasta za sub i centar.......i kao što crni oo7 kaže,mal su ti pomiješane boje na nforceu,pa nemoj mislit da ti zvučnici ne rade ko ja kad sam bio stavio crni priključak u crni utor a zadnji zvučnici nisu radili pa sam mislio da su ne ispravni,a na kraju ispalo da mi je siva boja za zadnje a crna za srednje,odnosno kad koristiš 7.1 sistem,pošto mi je zvučna 8-kanalna......Pozdrav
![]() |
#5 |
Premium
|
radi se o tome da na ploci ne postoje narancasti i crni utori iako ako ploca podrzava 5.1 (a tako pise) oni bi trebali postojati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Dečko je rekao da ima samo 3 utora na matičnoj za zvuk, znači da nema 5.1, nikako. Niti će na ikoji način moći na toj matičnoj dobiti pravi 5.1 zvuk. Ono što možeš napraviti je da dobiješ zvuk na svih 5 zvučnika (nikakav suround). Dobio si onaj adapter uz zvučnike di na jednoj strani ima 3 ulaza a na drugoj 2. Morat ćeš kupiti kabel - ovakav: ![]() Onda taj kabel uštekaš u taj zeleni na matičnoj, pa ova dva nastavka u adapter, a u adapter crni, zeleni i narančasti. I tako moš jedino dobiti zvuk na svih 5 zvučnika. Ovaj dodatni kabel ti dođe manje od 10kn. Time dobiješ stereo na svim zvučnicima. Za sada možeš uštekati samo zelene u matičnu, tako da barem na prednjima dva imaš zvuk.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
pa nek proba spojit na sva 3 izlaza i nek pusti neki dvd 5.1 film za test,pa ako rade svi zvucnici ,znaci da maticna podrzava 5.1. I prije svakako podesi u Control panelu na 5.1 sistem. Ako mu maticna ne podrzava 5.1 onda bolje da kupi neku zvucnu koja podrzava (Audigy 2) jer steta je imat 5.1 sistem a spojit ga na stereo signal., ...no koliko sam ja upoznat sve nforce 2 imaju 5.1 izlaz (neke imaju cak i opticki izlaz,)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
A može probati, samo kaj ako je onako kako je on napisao u prvom postu, zeleni, line-in i mic, onda mislim da mu matična nema 5.1 A mogao bi se i konzultirati sa manual-om od matične...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
ZMAJ: Ja imam isto zvucni sustav 5.1 i integriranu zvucnu i imam isto ko i ti samo 3 ulaza na zvučnoj i radi mi sve bez problema!!!moras na control panelu stavit 5.1 sustav da ti svira i resetiras komp i moras dobro ukopcat ona 3 kabla tj boje nisu bitne jer su razlicite!! Kod mene je ovako: zeleni u zeleni,crni u roza i zuti u plavi!!!i sve radi kako treba |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
pa kako da ukopcam u plavi i rozi kad su tzo izlazi za mikrofon i nekaj derugo!??! Mislim da je vuco jedini ovdje shvatio o cemu se radi. Dakle morat cu kupit zvucnu karticu da dobijem pravi 5.1 zvuk... Ali nije mi jasno pa radi se o 8rda+ rev 2. i ima MCP-T čip sa sound storm-om koji bi trebao podrzavati pravi 5.1 sustav, a tako i pise u specifikacijama na netu i uputama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ma najbolje da kupis drugu zvucnu ![]() kolko imas jackova koje mozes ukljuciti u komp? 3 jel tak? onda ta tri ukljuci u zvucnu kako ti kaze manual od ploce evo i link http://www.epox.com.tw/eng/download....bUpmUnc9PUM%3D da ti olaksam pogledaj stranu 16 ![]() na kraju, ako bude potrebno, u windowsima ukljuci 5.1 zvuk u control panelu (ili pripadajucem softwareu) kako ti je joga rekao sljedeci se put malo i sam potrudi jer nevjerovatno mi je da sam ja prije skuzio kako ih treba spojiti, a nit imam te zvucnike nit tvoju plocu, a nit sam na windowsima ![]() dakle nije bas pretesko ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Joj, papci. 5.1 sustav ce najnormalnije raditi na toj ploci, a to sto pise mic i line in na utorima samo znaci da ploca ima mogucnost namjestanja da li ce ti izlazi sluziti kao izlaz za zvucnike ili kao mic tj. line in. Tako je i na mojoj RDA3+ bilo spojeno dobrih 2 godine i sve je najnormalnije radilo. Samo ti stekaj. Ako ne radi od prve, igraj se po driverima i/ili zamijeni konektore iza na ulazima. Ili ako ti je lakse, RTFM.
Pouzdan i pošten trgovac! (ima još puno novijih primjera, nisam ni pratio jel me još tko stavljao u temu.. slobodno pretražite novije postove na temi) StarCitizen refferal code: Zadnje izmijenjeno od: JC Denton. 27.12.2006. u 08:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
|
Citiraj:
Sigurno tamo piše kako kaj spojiti, ako ne, neka proba spojiti kako god uspije, pa preko control panela se poigrati sa postavkama količine zvučnika (a jesam ovo rekao baš...)
![]() |
![]() |
#17 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
vuco vuco ![]() moze sa samo tri ulaza imati 5.1 evo ja sam imao ![]() kasnije u drajverima samo promjenis taj mic in u sub out ili tak nes meni je uglavnom tako bilo ... je da je greda sto nemas onda mica ali cuj to je problem integrusa.
![]() |
#18 |
Moderator
|
Je, onda priznajem da sam fulao. Ali dobro, nije moj post uzaludan, ako mu je važno da ima mic i zvuk na svih 5, onda mora kupovati dodatni kabel...
![]() |
#19 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
mora kupiti spliter ako oce mic i svuk na svih pet i onda mora jos softwarski prebacivati uglavnom usrano ali staces....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|