|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Preporuka za kupovanje LCD-a, hitno
Ovako, namjeravam kupiti LCD ekran i molio bi vas za pomoć pri odabiru, nisam ga namjeravao kupiti, ali nekak se poklopilo i trebam dosta brzo odlučiti koji ekran uzeti, pa ako možete, da napišete neka iskustva ili ako znate koji LCD je dobar......napišite. Hvala Do nekih 2000kn (neznam točno kak stoje cjene) 19", i da nije WS da ima VGA i DVI ulaze pa ako neko ima iskustva sa kojim dobrim LCD-om, nek napiše hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
dali se isplati uzeti: Monitor 19'' LCD SAMSUNG SM 931BF, crni, 2ms, DVI, 300cd/m2, 2000:1 2.299,09 ha? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
kupio ga danas jer mi je bio vec pun K*** svega i reko idem po monitor prvi izbor iztestirao sam ga i mogu rec da za 2200 koliko je mene ispao nema bolje ...
![]() |
#6 |
bycod
|
ma i ja kazem vise sam bio lud rekao sam ovima u linksu ja danas uzimam monitor pa makar sa police ![]()
![]() |
#7 |
Registered User
|
ok, sve vise mislid da cu ga i ja uzet ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Philips 190S7FS - od ~1800kn nadalje. Ima DVI i VGA ulaze, vrlo dobru sliku, solidan dizajn, malo losije kontrole i ne moze se podesavati po visini. Ali za tu cijenu tesko da ces nac ista bolje od 19" non-WS ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
e, sa SAMSUNG SM 931BF, sa DVI ulazom, to se dobije DVI kabel, jel tak? da nebi bilo... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
bycod
|
dobijes sve sto trebas ![]()
![]() |
#13 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() |
#14 |
Premium
|
Samsung 931bf je katastrofa. Ovaj Philips gore ima dvostruko bolju sliku od njega, 8ms odziv (black to black) što je i više nego dovoljno,a da ne govorim o očitoj razlici u prikazu crvene, zelene i pogotovo plave boje između njega i samsunga. 931bf ima katastrofalno tamnu sliku, čak i sa kontrastom i svjetlinom na 100%. Drago mi je što ga nisam uzeo i ne bih ga preporučio nikome i žao mi je što ljudi koji ga imaju, misle da imaju heben LCD, jer se nisu niti trudili baciti oko na Philips. Čak mi je i šef u linksu rekao da ljudi dođu u trgovinu i vele da žele preporuku Samsung modela, te ne žele niti čuti za bilo kojeg drugog proizvođača. Doslovce začepljuj usta prodavačima čim spomenu Philipsa i vele da žele samo Samsungov model. Eto što rade naši časopisi...recenzent prepiše recenziju s neta, gdje je drugi recenzent bio plaćen da reklamira samsung, pa ga je nahvalio,a činjenica je ionako da što je samsung brži, to mu je slika lošija. Perfect panel kod Philipsa nije niti potrebno spominjati. Možda sam ja ekstremno slijep na oba oka, ali kada stavite ova dva monitora jednog kraj drugog, sumnjam da nećete vidjeti razliku već na default podešenjima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Slazem se u vezi tog Phillipsa. Do njega imam na stolu Samsung 243T koji ima fenomenalne boje i opcenito sliku i Philips ne zaostaje puno za njim, a ima i brzi odziv. Kao sto rekoh, fenomenalan izbor za tu lovu, ali ovaj moj model nema Perfectpanel, sto za tu cijenu i ne treba ocekivati (mene je kostao 1600kn) ![]() EDIT: nisam klikao na fanATIkov link, sad vidim o kojem Philipsu pricas. Taj je definitivni bestbuy ako ima Perfectpanel ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Inače ne bih htio da me ljudi krivo shvate...ima puno dobrih npr. 17" samsunga s odzivom 8 ms sa lijepom slikom po cijeni do 2200kn, koja je puuuuno kvalitetnija od 931bf. Eto, samo bih htio upozoriti ljude da se ne zalete, jer ljudi iz linksa mi govore da vrlo često dođe klinac u trgovinu i viče da želi 931bf, jer ga svi imaju. Najpopularnije nije i bolje. Budimo iskreni...da na njemu ne piše 2ms i 2000:1, nitko ga ne bi niti gledao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
malo preko 2000Kn, Sony S95D - http://www.nabava.net/katalog/trazil...ra%9Ei&od=&do= MVA matrica, 8-bit, 170/170. Samo treba pazit da se dobije model sa 8ms jer ima i sa 16ms black-black.
![]() |
#18 |
Registered User
|
dal se SM 931BF može pomicati po visini? kak ste zadovoljni vi koji ga jos uvijek imate ? dal ima bilokakvih prituzbi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
bycod
|
ajmo ovako za pocetak ja sam imao usporedbu 931bf i 190X6FB i meni je bio bolji 931 evo gledao sam jedan pored drugoga philips ima malo zivlje boje i dosta svjetlije. ALI ja nisam htio svjetlije boje evo i u ovome trenutku mi je kontrast 50 i brightnes na 20 jer meni tako pase . Po meni je glupo usporedjivati uopce modele jer svakom covjeku drugacije pase prijatelj mi ima 190X6FB i nije da sam samo gledao monitor u izlogu vec sam kod frenda proveo jedno sigurno 6 sati za njime i mene nije ocarao. Tako da mozda philips i ima bolju sliku ali meni jednostavno puno vise pasu tamnije boje za oci nego svjetlije jer me lcdi i ovako ubijaju sa svojom svjetlinom. Par rijeci obrane u stranu 931, uopce me nedira sto ga neki klinci uzimaju jer ga svi imaju ja sam ga uzeo jer mi je najvise pasa ocima, u konkurenciji su bili 190X6FB, 931bf, 960bf i fujitsu 22" i ja nisam pozalio kupnjom. Dapace jako sam zadovoljan sa dobivenim. nemoze se podesavati po visini samo moze ici "naprijed nazad" tj mozes ga malo iskriviti.
![]() |
#20 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
evo ako neko misli uzimati dobru 19" ovaj philips ima odlicnu sliku.Ima pivot opciju da ga se moze spustati i naginjati,perfect panel,zvucnike na sebi,usb dodatak i ulaz za slusalice.Dobro se ponasa u igrama i naravno filmovi i ostale stvari dobro na njemu zgledaju.stvarno odskace u tome rangu od dosta drugih lcd-a.Nemora biti da ce nekome taj monitor odgovarati ko meni ali zato se dodje u duckas s nekim uzim izborom i usporedite i izaberete kaj vam pase najbolje za oci.Tako da ko slijedeci bude birao monitor neka pogleda "obavezno" i neki od modela philipsa. http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=100.319.054
![]() |
#22 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
kako god se okrene,kupovinom Samsunga ili Philipsa kojeg su naveli gore ne bi fulao pa tako da je na tebi da odeš u Links ili gdje već te pogledaš uživo kaj ti se čini boljim za tvoje potrebe(da ga vidiš u radu). |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Pogledao u Metro-u Fujitsu-Siemensa i uopće me nije dojmio, ovaj moj 730BF je mali avionček prema njemu. Sutra putujem za Links da vidim Philipsa ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|