|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Nov 2002
|
Trebam "tiše" komponente
Pozdrav, mijenjam stari PC sa novim tišim i treba mi za početak samo 3 komponente: - CPU - MB - memorija 1. CPU - dosad sam imao AMD 1000 Athlon E sad što se tiče CPU-a vidio sam na stranicama www.amdcompare.com ova dva CPUa: ADA3500IAA4CN ADA3500CNBOX AMD Athlon™ 64 3500+ 2200Mhz Socket AM2 62W ADD3500IAA4CN ADD3500CNBOX AMD Athlon™ 64 3500+ 2200Mhz Socket AM2 35W Kompletno i gotovo isti osim zadnjeg slova u šifri CN nasuprot CW, a CN ima disipaciju od 35W i čak ga imaju u Melcompu po 1600 Kn, jeftiniji sa 62W deklariranih je oko 800Kn. Zanima me iskustvo ako ko zna o čemu je riječ. Pretpostavljam da manje grijanje CPUa znači i manje buke ventilatora. 2. Matična ploča, što odabrati, a dosad sam imao Abit KT7A Raid Trebam stabilnu i dobru ploču, a naravno da nema nijedan ventilator na sebi, ne trebam za overclockiranje niti ništa specijalno. (da je onboard zvučna za male zvučnike + mic, eth i to je to). Problem je što imam Matrox G550 AGP karticu koja mi je zadovoljavajuća, jer ne igram igre i ima dosta kvalitetan TV izlaz, a uz to trebam i DVI. Kupnjom nove kartice ne bi ništa dobio što mi sepcijalno treba, a neznam koliko je pametan izbor da ne pređem na nove slotove za gfx i dali uopće postoji kaj slično u odabiru grafickih kartica. MB ploča treba jos jedan slot za zvučnu karticu (Waveterminal Egosys 2496 je u pitanju). 3. Ram ću uzeti neki uparen 1GB Za sada bi to bilo sve sto mi treba od opreme, dakle CPU, MB (mozda graficka) i RAM. Hvala na preporukama i volji za pomoć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Ne znam, moja preporuka bi bio Intel Core 2 Duo ako već daješ preko 1000kn za procesor. Čuj, komponente koje si naveo ionako nisu presudne za "tiši" komp (ne znam koju bih ti "tihu" memoriju preporučio" ![]() Ako namjeravaš staviti novi CPU, matičnu i meoriju u kućište s napajanjem i hard diskovima koje trenutno imaš, i koji ti nisu dovoljno tihi, nećeš osjetiti apsolutno nikakvu promjenu - te komponente nisu proizvođači buke u računalu. Pitanje je za što ti računalo treba, namjeravaš li overclockati ili ne (koliko vidim ne), te koliki ti je budget. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
1. Treće slovo u steppingu: npr. ADA3500IAA4CN ADA3500CNBOX AMD Athlon™ 64 3500+ 2200Mhz Socket AM2 62W ti govori o potrošnji procesora. * “A” stands for “regular” heat dissipation and power consumption; * “O” stands for Energy Efficient processors with the maximum heat dissipation of 65W; * “D” stands for Energy Efficient processors with the maximum heat dissipation of 35W. Izvor:X-bit labs Manje grijanje, potrebno slabije hlađenje -> tiše hlađenje 2. Kakvu matičnu na kraju trebaš? Sa AGP-om ili PCI-E ? Asrock Dual-VSTA ? No dobro ti gorluk veli, oko procesora se moraš najmanje brinuti. I AMD64 i C2D su hladni procesori. Ostatak komp, poglavito napajanje i HDD će ti raditi najviše brige. Napajanja tiha, a dobra ima već za ~250kn (chieftec Delta 350W), HDD Samsung ili Hitachi (s time da Hitachi jako vibrira, pa ti može biti da će ti cijelo kučište "bučiti")
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Nov 2002
|
Hvala na odgovorima, imam za sada neko napajanje neznam tocno Super Silent Pro 350W i za sada sam zadovoljan, kao i sa diskom Seagate 160GB. Hvala na preporukama. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|